Rozán Eszter hatodik könyvét, a Hotel Csillagfürtöt mutatják be a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

2018.10.09. - 00:20 | Büki László 'Harlequin'

Rozán Eszter hatodik könyvét, a Hotel Csillagfürtöt mutatják be a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Helyszín: Berzsenyi Dániel Könyvtár

Dátum: 2018.10.10.

Hotel Csillagfürt címmel jelent meg a Szülőföld Kiadó gondozásában május végén Rozán Eszter legújabb, immár hatodik könyve. A regény Hévízen játszódik, hősei kikapcsolódni, vagy éppen gyógyulni mennek a kisváros elegáns, felhőtlen nyaralást biztosító hoteljébe. Az események azonban váratlan fordulatot vesznek, Alex Puchner döntő hatást gyakorol mindannyiuk életére. Október 10-én 17.00 órai kezdettel mutatják be a portálunkon is publikáló író kötetét a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

Nyár, napsütés, Hévíz, minden adott a felhőtlen kikapcsolódáshoz, a dolgok valahogy mégis összekuszálódnak. Ki-ki másért érkezik a gyógyvizéről híres városba, van, aki zilált házasságát szeretné rendbe tenni, mások gyógyulásra vágynak, az alkotói válságban szenvedő író az ihletet keresi, olyanok is akadnak, akik elveszett szerelmüket akarják visszakapni, vagy egyszerűen csak elfáradtak a hétköznapokban: a Hotel Csillagfürt tárt karokkal várja őket. Különös alak bukkan fel a színen, ismertetőjele a fura kendő a vállán, azonnal az érdeklődés középpontjába kerül. Mi vonzerejének a titka, miért bolondul utána fiatal és öreg, és miért hagyja ott érte Szilvi a diákkori szerelmét? A látszólag különálló novellákból fokozatosan bontakozik ki az izgalmas cselekmény, a szálakat nem csupán a hotel köti össze, hanem Ő, a nagy Alex Puchner. 

Albatrosz, a vállán kendőt viselő fura fiú nem ismeretlen az olvasók előtt, hiszen szerepelt a Nem jött el című regényben. A Hotel Csillagfürtben visszatér, de valami megváltozott, sokkal rámenősebb, macsósabb, a nők bomlanak utána. Új nevet vett fel, most Alex Puchnernek hívják. Hévízen bármi megtörténhet, a pihenés és kikapcsolódás mellett felejthetetlen kalandok várják az oda tévedőket.

Portálunknak a könyv szerzője (egyben publicistánk) elmondta, "a Szülőföld Kiadó gondozásában megjelent legújabb könyvemben fontos kérdéssel foglalkozik, vajon beleszólhatunk-e saját sorsunk irányításába, ki vagy mi határozza meg a jövőnket, a külső körülményeink, vagy az, amit gondolunk magunkról? Különböző emberi sorsok elevenednek meg előttünk, hőseim a maguk módján keresik a boldogságot, több-kevesebb sikerrel. Akik már olvasták, azt mondják, nem lehet letenni, valami vonzza őket ellenállhatatlanul. Bármelyikünk kerülhet történeteim szereplőihez hasonló helyzetbe, ettől hátborzongató egy kicsit, és mégis megnyugtató, hiszen a fő üzenet az: a meggyőződéseid jelentős mértékben befolyásolják az életedet."


Könyvbemutató október 10-én, Szombathelyen, a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

Kedvcsinálóként pedig itt egy "Eszter-egyperces":

Hotel Csillagfürt a könyv címe, ami első olvasatra egy romantikus, könnyen olvasható, inkább nőknek szóló könyvet takar(hat). Ehhez képest vagy ezt alátámasztandó? 

A fő színhely valóban a Hotel Csillagfürt, ám mivel több szálon fut a cselekmény, a férfiak számára is érdekes olvasmány, több férfi is elolvasta már ezt a kötetet, és tetszett nekik. Valóban van egy romantikus része is, de ez csak egy a sok közül. A regény fő kérdése, mennyire határozzák meg a hiedelmeink a jövőnket, befolyásolhatjuk-e a sorsunkat azzal, amit magunkról és a világról gondolunk.

Alex (Albatrosz) Puchnert igazi macsó jellemvonásokkal ruháztad fel. Bika(li) csávó, már csak a Puchner miatt, van összefüggés esetleg?  

Puchner igazi macsó, a nők kedvence, határozott személyiség, aki így vagy úgy, de változást hoz mindenki életébe. Gyógyító, aki főleg személyiségének erejével gyógyít. Aztán, hogy ki hogyan reagál rá, az rengeteg tényezőtől függ, de senki sem marad közömbös.

Termékeny vagy, tavaly két könyved is kijött, és már itt az újabb, ami a hatodik a sorban. Mi a Rozán-kötetek sikerének titka? 

Igyekszem olyan témákat feldolgozni, melyek az emberek többségét érdekli. Többen mondták már, hogy azért szeretik a könyveimet, mert sok mindenre ráismernek, akár róluk is szólhatna. 


Részlet a regényből:

Már megint átverte Richárd! Idegesen pillant a mobiltelefonjára, tíz óra múlt, most már szinte biztos, hogy nem fog eljönni. Fölösleges odaszólnia, úgysem reagál rá. Hányadszor csinálja ezt, meg sem tudja számolni, de a tíz ujja nem elég hozzá, sőt talán még a lábujjai is kevésnek bizonyulnának.

Szokása szerint még egy üzenetet sem dobott, előkelően hallgat, akár a csuka. Pedig Soma őrülten szereti, állandóan csak utána sóvárog. Nem bírja tovább ezt az állapotot, a bujkálást, hazudozást, a mások előtt való képmutatást. Neki Richárd kell testestől-lelkestől, szőröstől-bőröstől! Megérti, hogy nehéz elszakadnia a feleségétől, ez így mégsem mehet tovább!

Annyira megígérte, hogy eljön ma, és akkor hol van?

Persze, majd megint előhozakodik valami átlátszó kifogással, hogy rosszul lett a felesége, vagy feltétlenül el kellett menni vele egy esti sétára, mert különben kitört volna a botrány. Nincs tovább, még ma este beszámol Klárának a kapcsolatukról.

A fürdőszobába megy, gondosan kisminkeli az arcát, vastag rétegben keni fel a rúzst, némi pirosítót is feltesz, az akcióhoz megfelelő külsőre van szükség. Kint már besötétedett, az utcán ráérősen ballagnak az emberek. Fürkészőn körbepillant, lehet, hogy Richard tényleg esti sétára ment a feleségével, még a fürdő előtti sétány felé is tesz egy kitérőt, hátha meglátja őket. Benéz egy-két mellékutcába is.

A szálloda ablakai fényárban úsznak, a Csillagfürtben nem zárják le a medencéket éjszakára, aki akar, késő éjjel is megmártózhat. Strandoló hangok érkeznek a kert felől, víz csobban, egy éles gyerekhang felvisít. Óvatosan elsliszszol a recepciós pult előtt, megpróbál annyira határozott lenni, amennyire csak tud, hogy szállóvendégnek nézzék. Egy idősebb férfi áll a pult mögött, Somára mosolyog. A lány visszabólint, reménykedik, hogy a mosoly, amit viszonzásként küldött, nem hat sutának. Richárd szobáját nem kell keresgélnie, délután kivette a férfi belépőkártyáját a táskájából, amíg az édesdeden szendergett a napon a tónál. Kicsit izgult, hátha lebukik, de Richárdot teljesen elnyomta a hőség.

A számot megjegyezte, 321-es szoba, a memóriája mindig is kitűnő volt, meg amúgy is, háromtól kell visszafelé számolni. A folyosón nem találkozik senkivel, egyenes az útja a 321-es szobáig.

Új hozzászólás