Lajkó Félix ismét meglepi közönségét

2018.10.05. - 00:15 | vaskarika.hu

Lajkó Félix ismét meglepi közönségét

Lajkó Félix, a zabolázhatatlan virtuóz mindig is különleges érzékenységgel hat a lélekre. Tehetségét és zenéhez való elköteleződését már évtizedek óta élvezhetjük különböző formákban. Hallhattuk már szólóban, duóban, trióban, klasszikus és világzenei műfajban, hegedűn, citerán, fütyülve, suttogva, de révületet keltő trance-ben is. Idei évzáró koncertjén új kihívásokat keres és talál a muzsikában: új zenei szövettel, új zenésztársakkal, ismét percről percre meglepve közönségét.

A legendás hegedű- és citeravirtuóz ebben az évben többet volt úton, mint itthon. Nemrég tért haza Portugáliából, indul Tokióba, majd Baku, Vicenza és Varsó következik a sorban, ahol szólóban és más művészek meghívására egyaránt fellép. Az elmúlt években számos zenésztárssal inspirálták egymást világszerte a szimfonikus zenekari felállástól az elektronikus zenén át a népzenei formációkig. Félix muzsikájával a műfajok közötti határok eltűnnek, csak a végtelen zene marad, egy magasszintű univerzális kommunikáció ember és ember között, amely legmélyebb gyökereinkből táplálkozik.

Zenéje sajátosan egyedi és sajátosan a miénk, visszanyúlva zenei hagyományainkhoz. Ezt a végtelen zenei forrást mutatja be koncertjein közönségének bárhol is lép fel a világban.

2018. november 29-én minden Félix rajongót várunk a BOK csarnokban, ahol újra át lehet élni a hatalmas élményt: a közös feloldódást a zseni új ópuszában. Lajkó Félix: Elsősorban zene... és az utolsóban is!

Jegyek az eventim weboldalán:

http://www.eventim.hu/hu/jegyek/lajko-felix-koncert-budapest-bok-csarnok-501264/event.html

Új hozzászólás