Tíz év múlva ne ez a dal legyen… - Cseh Tamás Est a Sportházban (nov. 20.)

2018.11.19. - 10:15 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Tíz év múlva ne ez a dal legyen… - Cseh Tamás Est a Sportházban (nov. 20.)

Helyszín: Szombathely, AGORA-MSH

Dátum: 2018.11.20.

Cseh Tamás ikonikus dala is szerepel abban a műsorban, amelyet Hegyi Norbert és Joós Tamás „Átlátszó víz legyen” címmel ad elő november 20-án, kedden 20.00 órakor az AGORA Művelődési és Sportházban.

Az előadók 2013-ban határoztak úgy, hogy Cseh Tamás születésének 70. évfordulójára "Átlátszó víz legyen" címmel egy emlékestet készítenek. Az est az Ascher Oszkár Színházban elkészült, ott is került bemutatásra, az azóta eltelt öt év alatt több mint 75 alkalommal láthatta a közönség az ország különböző településein és Budapest számos kerületében.

Az idén lett volna 75 éves Cseh Tamás és halálának 10. évfordulójára emlékezünk 2019-ben. A műsor talán ezért is aktuális, hisz olyan nemzedékeken átívelő hatása volt a Cseh-Bereményi szerzőpárosnak - és ne felejtsük Csengey Dénes szövegeire írt dalokat sem -,  amely ritka a magyar zenei életben.

A műsor az egyik legautentikusabb előadásban mutatja be a közönségnek Cseh Tamás dalait!

 

A műsorból részlet hangzott el az MMA Tavaszi Irodalmi Gáláján, de az előadók ott voltak Bereményi Géza díszpolgárrá avatásán a Józsefvárosban és a Petőfi Irodalmi Múzeumban Csengey Dénesre emlékezve.

A budapesti 1956-os ünnepségek zárásaként megrendezett eseményen a Józsefvárosban szintén elhangzott az előadás, ahogy 2018-ban a Múzeumok éjszakáján a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) kertjében kapott nagy elismerést a műsor.

2018-ban Kanada több városában (Torontó, Ottawa Montreal) mutatták be a Cseh Tamás Emlékestet, amely egyébként rendszeresen hallható a Hunnia Bisztróban (Bp. Bank utca). 

 

Az előadók közül Joós Tamás neve nem hangzik ismeretlenül a Vas megyei közönségnek, műsoraival évtizedeken át járta a települések óvodáit, iskoláit, művelődési házait és könyvtárait. Ő szervezte 11 éven át a Magyar Énekmondók Találkozóját az Oladi Művelődési Központban, de volt közös műsora Ballada éjjel címmel Jordán Tamással, a Weöres Színház igazgatójával is.

Hegyi Norbert - a másik előadó - inkább a pesti közönség számára ismert - az Ascher Oszkár Színház tagja, rendez és játszik, de muzsikál a Tökéletes helyettesek Kispál Tribute zenekarban, és játszott együtt többek között Csákányi Eszterrel is a Paravariete című Tasnádi István darabban.


„Itt van a város, vagyunk lakói, maradunk itt, neve is van: Budapest..." éneklik majd az előadók, akik közül az egyik, Joós Tamás - elmondása szerint - azért szívében megmaradt Vas megyeinek és szombathelyinek.

20:00 - Cseh Tamás est
AGORA Művelődési és Sportház

Közreműködik:

Az Egyik Norbert (Hegyi Norbert)
A Másik Tamás (Joós Tamás)
A budapesti ASCHER OSZKÁR SZÍNHÁZ PRODUKCIÓJA

Jegyár: 1000 Ft; Szent Márton kártya kedvezménnyel: 800 Ft

Jegyek elővételben az  AGORA - Jegyirodában (Március 15. tér 5., Tel.: 20/502-9351, nyitvatartás: H-P 9.00-17.00 és Szo 9.00-13.00) válthatók, valamint online a jegy.agorasavaria.hu oldalon és a koncert előtt a helyszínen.

A Szent Márton kártya kedvezmény csak elővételben, személyesen a jegyirodában vásárolt jegyekre érvényesíthető!

Új hozzászólás