Pokoli hétvége - programdömping péntektől vasárnapig

2009.11.20. - 00:30 | vaskarika.hu

Pokoli hétvége - programdömping péntektől vasárnapig

Helyszín: Vas megye

Dátum: 2009.11.20 - 22.

Ki pénteken felébred, hagyjon fel minden reménnyel, hogy unatkozásba fog torkollni a hétvégéje. A program-ellátmányról gondoskodik a Soundclash koncertdömpingje, a Republic és a Pokolgép koncertje, az NyME-SEK gólyabálja, a Savaria Szimfonikus Zenekar nyilvános reggeli főpróbája, az A-Klub bulijai és Csákányi Eszter a Weöres Sándor Színházban.

November 20., péntek

9:30 - Bartók Terem, Szombathely

Savaria Szimfonikus Zenekar - nyílvános főpróba

Savaria Szimfonikus Zenekar főpróbái "Tízforintos koncertek" néven a 2009-2010-es évadban is nyilvánosak. A legközelebbi 2009. november 20-án hallgatható, 9:30-kor a Bartók Teremben.

Részletek...

OÁMK - Savaria Ifjúsági Centrum

Galamb kiállítás

14:30- MMIK, Színházterem

PETŐFI SÁNDOR: JÁNOS VITÉZ - bérletes előadás

Dramaturg: Gimesi Dóra
Tervező: Boráros Szilárd
Zene: Lázár Zsigmond
Rendező: Kovács Géza

Szereplők: Szabó Tibor mv. (Jászai-díjas), Császár Erika, Czirók Tamás, Kovács Zsuzsanna, Németh Márta, Rápolti Mónika

Katonaviselt, idős férfi érkezik meg felesége betegágyához. Hátizsákjában hatalmas csaták, fantasztikus történetek, mesebeli tájak és egy tarka, kalandos élet súlya: János vitéz - akár csak Odüsszeusz vagy Peer Gynt - végül hazatér. Történetei megelevenednek: rablótanyától a francia király udvaráig, a csillagos égtől a tenger mélyéig minden utat bejár, minden harcot megharcol, minden nehézséggel megküzd. A falusi árvagyerek Kukorica Jancsi igazi hős lesz: János vitéz. Ám még előtte áll egy utolsó kaland, egy rejtélyes utazás az életen is túlra, egy utolsó küzdelem Iluskáért, a szerelemért, Tündérországért... egy olyan birodalomért, ahol valósággá válhat a türelemüveg törékeny boldogsága.

A belépőjegy ára gyerekeknek és szülőknek egységesen: 700.- Ft
Jegyek a 94/501-728-as telefonszámon rendelhetők, hétköznap 8-tól 16 óráig ill. az előadás előtt a helyszínen vásárolhatók.

Zanat

Rábaközi táncok, muzsikál a Zsivány Zenekar

19:00 - Savaria Mozi kisterem

Válj félelemnélkülivé és szabaddá - gyakorlatias életszemlélet a mindennapokban

Szilágyi Róbert utazótanító előadás a buddhizmus alapvető gondolatairól november 20-án 19 órától a Savaria Mozi kistermében.

Részletek...

20:00 - AGORA - Művelődési és Sportház

Csavarjuk fel a szőnyeget a NYME SEK Gólyabálján! - részletes gólyabáli program

A egyetemi gólyabál programjában fellép Fenyő Miki, Csepregi Éva, a Juice zenekar és a LORIGO TSE, de lesz tombolasorsolás, stand-up comedy és szerencsekerék is! Gólyáknak és felsőbb éveseknek, oktatóknak és a város valamennyi lakójának felejthetetlen élményeket, határtalan szórakozást és évente megújuló programokat kínál 2009. november 20-án a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központjának Gólyabálja! Részletes programismertető és hasznos információk írásunkban!

Részletek...

A-Klub

Százas tempó alatt - fénnyel átitatva

A lassú zenék estéjén a dub, reggae, nujazz, hiphop, downtempó és world music gyöngyszemei sorjáznak majd Lee Perry-től Macy Gray-en át a Thievery Coorporation-ig és vissza, illetve föl alá a Waldec-től az Ill Skillz-en át Tricky-ig. A torzított gitártól kezdve minden földrész hangszerei megszólalási lehetőséget kapnak. Az esten élő hangszerek felbukkanására is számítani lehet. A vizualításra vj, és a klub legújabb szerzeményében, a belső bárpultban fellelhető sarkifény fog megoldást nyújtani.

Részletek...

November 21., szombat

Civil Ház, Szombathely (Bem J. u. 9)

A Lélek Napja a Civil Házban

November 21-22-én a Civil Ház várja a spirituális felfrissülésre vágyókat a Lélek Napja alkalmából. A két napos rendezvényen többek között szó lesz az alternatív gyógymódokról, a tarot világáról, a hastáncról - mint a Test és Lélek táncáról, illetve a feng-shui és a lélek kapcsolatáról.

Részletek...

OÁMK - Savaria Ifjúsági Centrum

Galamb kiállítás

10:00 - Bolyai Gimnázium sportcsarnoka, Szombathely

III. Borostyán Kupa Dunántúli Táncverseny

November 21-én szombaton rendezik meg a Bolyai Gimnáziumban a III. Borostyán Kupa Dunántúli Táncversenyt. A gyermek kategória résztvevői délelőtt 10 órától, míg a junior és az ifjúsági kategória táncosai 14 órától lépnek a táncparkettre, hogy megküzdjenek a Borostyán Kupáért.

Részletek...

19:00 - MMIK, Színházterem

„Le van a szívem láncolva..."

a Boglya Népzenei Együttes 25 éves jubileumi koncertje

A műsorban közreműködnek a zenekar barátai és tanítványai
Helyszín: MMIK, Színházterem

Belépődíj: 500.- Ft

19:00 - Weöres Sándor Színház, Szombathely

Farm Bt.
Jegy ára: 2.000 Ft

Részletek...

19:30 - AGORA - Művelődési és Sportház

Republic-koncert

Idestova két évtizede, hogy a Republic zenekar ugyanazon a kiéghetetlen, fáradhatatlan, önnön művészetéből, üzenetéből, őszinteségéből semmit sem vesztő módon írja dalokba újra, meg újra az Életet, a Barátságot, a Szerelmet, a Politikát. Hitelességüket két évtized tapasztalata, a rajongók szeretete, a szakmai siker és megbecsültség mellett az igazolja, hogy emberként, mások jövőjéért érzett felelősséggel élik mindennapjaikat, foglalják remek dalokba szövegeiket, melyek messze túlmutatnak a világ egyre inkább elértéktelenedő, mesterségesen kialakított igényein.

Belépő: elővételben 2000 Ft, a helyszínen 2400 Ft
Gyermekeknek diákigazolvány bemutatásával 14 éves korig ingyenes.

Elővétel: AGORA - Jegyiroda (Szombathely, Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266) és Líra könyváruház (Kossuth L. u.)

Részletek...

SIC (oladi ÁMK)

Soundclash Fesztivál

Kicsit több, mint egy hét van már csak hátra a környék legnagyobb könnyűzenei megmozdulásáig. Az idei menüsor minden szempontból ismét változatosra sikeredett, hisz szinte ahány fellépő, annyi stílus képviselteti magát a november 21-i, kétszínpados zeneünnepen.

Részletek...

20:00 - Végállomás Club

Pokolgép koncert a Végállomásban

November 21-én, szombaton, este 8 órától a Rudán Joe vezette Pokolgép ad koncertet a Végállomás Klubban. Vendégzenekar az Alcatraz. Belépő: 1990.- Ft.

Részletek...

A-Klub

Mokka-klub

Az 1968-ban alakult Mokka együttes fellépése kínál alternatívát az oladi fesztiválról kimaradóknak. A lassan egy emberöltőnyi kort megélt zenekar fellépései élményszámba mennek rajongóik szerint, és követik őket töretlenül tűzön vízen át. A meglett ötvenesek és tinédzsekorúak is ott csápolnak egymással karöltve bulijaikon.

Részletek...

Caracas Café, Sárvár

Caracas Cafe - Closing party

November 21-én kerül sor a sárvári Caracas Cafe-"Búcsú bulijára", mivel ebben a formában nem fog tovább üzemelni a kávézó! Azonban nem síratni fogjuk a helyet, hanem inkább egy ütős 4/4 jellegű bulival elbúcsúztatjuk. Az évek folyamán több rendezvény sorozatnak (bleeps&beats, local up fusion, crashtest) is helyt adó kávézó rengeteg dj-t látott vendégül, (pl: reelow, buri, lez, effect, borg, szkvess, chaotic, dubcoke, rocky, és még hosszan sorolhatnánk) ezen az utolsó alkalomon azonban a helyi erő fogja a szolgáltatni a talpalávalót.

Részletek...

November 22., vasárnap

Civil Ház, Szombathely (Bem J. u. 9)

A Lélek Napja a Civil Házban

November 21-22-én a Civil Ház várja a spirituális felfrissülésre vágyókat a Lélek Napja alkalmából. A két napos rendezvényen többek között szó lesz az alternatív gyógymódokról, a tarot világáról, a hastáncról - mint a Test és Lélek táncáról, illetve a feng-shui és a lélek kapcsolatáról.

Részletek...

OÁMK - Savaria Ifjúsági Centrum

Galamb kiállítás

10:00 - Mesebolt Bábszínház, Kamaraterem

KORMOS ISTVÁN: AZ ÉGIGÉRŐ FA

Dramaturg: Gimesi Dóra
Zenei szerkesztő: Horváth Károly
Tervező: Boráros Szilárd
Rendező: Rumi László

Szereplők: Czirók Tamás, Kovács Zsuzsanna, Kovács Bálint mv.

Egyszer volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, ahol örökké virítanak a kertek, kacsalábon forognak a paloták és táltos malac röpköd a háztetők fölött, élt egyszer egy kiskondás meg egy királykisasszony. Egy fiú meg egy lány. Két mai fiatal a klasszikus mesei kalandok útján - táltos hátán repülve, égigérő fára mászva, három pár vasbocskort elkoptatva - indul el, hogy végül megtalálják egymást.
Kormos István verses népmese-feldolgozásában az ismert történet találkozik a modern költészettel, ég a földdel, fenti világ a lenti világgal. Köztük pedig öröktől fogva ott áll az égigérő fa.

A belépőjegy ára gyerekeknek és szülőknek egységesen: 700.- Ft
Jegyek a 94/501-728-as telefonszámon rendelhetők, hétköznap 8-tól 16 óráig ill. az előadás előtt a helyszínen vásárolhatók.

Részletek...

14:00 - Zanat

Zanati Fonó

Az idei fonót a fonal fogja meghatározni. Mindent fonalból készítünk, s lesz árnyjáték, táncház, kézműves foglalkozás, sült tök és forralt bor is!

Programjainkra mindenkit szeretettel várunk!
További információ: www.zanat.hu

19:30 - Színházterem, Weöres Sándor Színház

Parti Nagy Lajos: A hét asszonya - Szép Róza-monológok

A Kék Produkciós Iroda és az Orlai Produkciós Iroda közös előadása
A hét nő: Csákányi Eszter

Díszlet: Khell Zsolt
Jelmez: Izsák Lili
Fény: Bányai Tamás
Produkciós asszisztens: Ranschburg Edit
Producerek: Pécsi Júlia és Orlai Tibor
Rendező: Anger Zsolt

„Régóta foglalkoztat, hogy kéne írni Csákányi Eszternek egy egyszemélyes darabot, de pontosabb, ha színházi estének mondom, nagyjából másfél órás előadásnak, melyben hét nő szólal meg az ő hangján, az ő testén, színészetén keresztül. Párhuzamos sorsmonológok, helyzetek, és mondatok mindenekelőtt, újak és régiek (a cím például egy korábbi novellám címe, aminek hősnője e tervezett estének is fontos »szereplője« lesz). E hét nő persze egy nő s az egy persze hét és több. Ami összeköti őket, az egyrészt a nyelv, másrészt a színésznő maga, s persze a nagyon egyszerű tér, ahol-amelyben megtörténnek. Megszólal a sikeres üzletasszony, a kézimunka-előrajzoló, a pecsenyesori pincérnő, a bárzenész, a villamoskalauznő és végül »maga« a színésznő - nem sorolom, az anyag, a nyers változat kész, persze még össze kell húzni elhangzó mondatokká, így nem tudhatom még pontosan, kik lesznek, kikké válnak, ha mint szerep megkapják mindhárom dimenziójukat. Tán ezért foglalkoztat ennyire, hogy megtudjam, Csákányin keresztül tudjam meg, kik is ők. Kik is vagyok én bennük?" /Parti Nagy Lajos/

„Engem az tesz boldoggá, ha részese lehetek egy dolognak, egy vállalkozásnak. De elengedhetetlen, hogy azt a dolgot - ügyet, közösséget - én válasszam ki. Ragaszkodom ahhoz, hogy a sorsom az én kezemben legyen. Hogy magam dönthessek." /Csákányi Eszter/

Belépő: 1500 Ft

Részletek...

MMIK

Erzsébet - Katalin bál

Helyszín: MMIK, Élő-Tér

Belépődíj: 1200Ft

Új hozzászólás