Koncertek a hétre - colorStar, Apostol, Ismerős Arcok, Metal Tribute Night, Urban Nights

2009.11.25. - 01:00 | vaskarika.hu

Koncertek a hétre - colorStar, Apostol, Ismerős Arcok, Metal Tribute Night, Urban Nights

Helyszín: Szombathely, Sárvár

Dátum: 2009.11.27 - 29.

Metál-sercegés tribjút bandákkal? Igaz? Vagy egy kis funk a retró jegyében? Nem? Apostoli szakállrázás vagy korai örömködés az elektronikus (tánc)zenék világában? Ugye? Ismerős Arcokkal meg nem állunk szóba? De!! Besenyő QKA István, azaz Besenyő Qrvajó Koncerteket Ajánló István heti - nem éppen diétás - koncertmenüje, azonnali fogyasztásra!

November 27. péntek, 20.00 - SIC

Metal Tribute Night

November 27-én, pénteken a metal zene szerelmeseit várja a Savaria Ifjúsági Centrum. Az este folyamán két legendás csapat, a Metallica, és a Megadeth szellemét idézik meg a résztvevők. A Creppingdeath Szombathelyről a Metallica első évtizedének dalaiból ad ízelítőt, a zalaegerszegi Vortex pedig a Megadeth klasszikusait prezentálja majd. A bemelegítésről a kőszegi Mordie zenekar gondoskodik majd.

Kapunyitás este 8-kor, a belépő 1000.- Ft.

A Mordie-ról itt írtunk:

 

 

 



November 27. péntek - Sárvár, Nádasdy-vár

Urban Nights 01.

Az első Urban Nights rendezvényen DJ Pubba fogja játszani a 60-as, 70-es, 80-as évek legjobb funk zenéit és videoklippjeit. Egész este táncosok és párbajok.

Régóta dédelgetett álmunk, hogy az eddig is rendkívül sokszínű sárvári zenei életet tovább bővítsük egy olyan rendezvény sorozattal, ami nagyon hiányzott. (Főként persze a műfaj kedvelőinek, de más érdeklődőknek is messze kellett utazni az ilyen jellegű bulikért.) Az Urban Nights sorozat méltó kiegészítője szeretne lenni a több éve (évtizede) futó Alternatív Zenei Klub élőzenés, és az Artical Session kortárs elektronikus zenei sorozatokank, bemutatva az R'n'B, a hip-hop, a funky, a break sok más stílus klasszikus és új zenéit, ezzel még sokszínűbbé téve a zenei palettát. Mindenkit nagy szeretettel várunk, aki szereti ezeket a zenéket, aki nem (hátha most megszereti), aki akar egy jót táncolni vagy aki csak a bárpultot nyomja. Szóval műfaji és egyéb keretektől függetlenül jöjjön mindenki, mert nagy buli lesz! Az első alkalommal DJ Pubba fogja játszani a 60-as, 70-es, 80-as évek legjobb funk zenéit és videoklippjeit. Egész este táncosok és párbajok.

Keep it funky!

November 28. szombat, 21.00 - AGORA - Savaria Filmszínház

colorStar, Fókatelep, Ez a Divat

A colorStar zenekar kezdeti inspirációit az akkor már egyre színesebb elektronikus tánczenei szcéna, a világzene, a kettő metszéspontján burjánzó etno-techno, a népzenék friss technikai megoldásokkal és új felfogásokkal turbózott hibridje, a klasszikus pop-rock sémákat elvető poszt-rock és a '60-as, '70-es évek space-rockja adja. Nagyjából e hatások és a colorStar saját szürkeállományának egyvelegéből állt össze az együttes első lemeze. Az együttes koncertjein rendszeresen kísérletezik a zenét vizuális elemekkel erősítő megoldásokkal, azzal a céllal, hogy fellépéseit összművészeti eseménnyé emelje.

A Fókatelep zenekar 2007-ben alakult Korai Öröm tagok rendeszeres jam session-jei alapján, kezdetben még „Korai Jam Session" néven. Oláh Annamária énekesnő csatlakozásával a kezdeti, instrumentális darabok fokozatosan nyerték el mostani dalformájukat, s a zenekar improvizálós, belassult, ambient-sátras („fókatelep") szabadcsapatból markáns, pszichedelikus folk- rock együttessé alakult. A kezdeti kis klubkoncertek után a zenekarnak egyre nagyobb, rangosabb helyszíneken nyílt módja a bizonyításra. Így többek között sikeres koncertet adott több vidéki nagyvárosban, vagy pl. a Szépművészeti Múzeum Hundertwasser kiállításán.

Az Ez a Divat 1993-ban gimnáziumi bulizenekarként indult. A kezdeti jazz, ethno-jazz és jazz-rock próbálkozások után az elsők között kezdtek el a jazz és a különböző elektronikus műfajok ötvözésével kísérletezni. Az azóta eltelt időben a zenekar a különböző elektronikus zenei rendezvények és budapesti partik egyik állandó kedvencévé nőtte ki magát. Több magyar és külföldi válogatáslemezen (Real Ibiza V, Balaton Grooves) szerepeltek. A számok hol lazán, hátradőlősen grúvosak, hol pedig gyorsak és lüktetőek teletömve a legtörtebb ritmusokkal: egyszerre precíz és érzelmes, jazz-es és elektronikus.

Belépőjegy csak a helyszínen váltható: 1500 Ft

A colorStarról itt írtunk:

November 28. szombat, 19.00 - SIC

Apostol koncert

A tavalyi nagy sikerű koncert után november 28-án, szombaton ismét Szombathelyre látogat a legendás Apostol együttes! Ezúttal ráadásul még egy lapáttal rátesznek, hisznek másfélórás komplett programjukkal, a legteljesebb felállásban érkeznek az oladi színpadra! Akik tavaly jelen voltak azoknak minden bizonnyal nem kell a rábeszélés az idei részvételre, akik pedig nem azok készüljenek fel egy fergeteges hangulatú zenés-táncos kikapcsolódásra!

Jegyek elővételben vásárolhatók a SI Információjában, valamint a Thököly I. u. 33-ban, a Tabak trafikban 2000.- Ft-os áron. Természetesen szombaton a helyszínen is lesz még jegy, de akkor már 2500.- Ft-ért.

Kapunyitás 7 órakor, koncertkezdés kb. 8-kor!

A zenekar weblapja:

http://www.apostolegyuttes.hu

A zenekarról itt írtunk:

November 29. vasárnap, 19.00 - MMIK Színházterem

Ismerős Arcok koncert

Az Ismerős Arcok magyar, nemzeti rock zenekar, 1999. október 23-án alakult meg az Udvari Bolondok és a $texas együttes tagjaiból. Első időkben rythm'n'bluest játszottak. Egy erdélyi út következményeként változott meg a szövegviláguk és témaválasztásuk, mely nagyrészt a magyar emberek és a nemzet sorsával, a trianoni döntés igazságtalanságával foglalkozik. Zenéjükben a népi elemek, népdalfeldolgozások mellett előfordulnak hard rock, heavy metal stílusú alkotások, illetve Éberálom című lemezükön több szám is erősen dzsesszes beütésű. Az együttesre nagy hatással van a magyar népzene mellett az irodalom is. „Szívesen olvasgattam Wass Albert-könyveket, az ő emlékének és munkásságának próbáltunk valamiféle mementót állítani" - nyilatkozta Nyerges Attila egy interjúban. (forrás: hu.wikipedia.org)

Jegyár: 3000 Ft

A zenekarról itt írtunk:

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Cooper (Láthatatlan Sárvár) 2009.11.25. - 11:06
Jó hogy most mindegyik programhoz van kép és jobbra balra helyezve. figyelemfelkeltőbb!:) pacsi