„Csak a jót szabad kivinni a közönségnek" - Interjú Csepregi Évával

2009.11.27. - 00:15 | Kovács Patrícia - Fotók: Makrai Tamás

„Csak a jót szabad kivinni a közönségnek" - Interjú Csepregi Évával

Végre eljött a várva várt Gólyabál napja, és estéje! Éjjel 2-től Csepregi Éva művésznő volt felelős a szórakoztatásért. Hatalmas energiával robbant be a színpadra, melyet a fáradófélben lévő közönségre is átsugárzott. A fellépés után készségesen válaszolt kérdéseinkre.

Járt már ezt megelőzően is Szombathelyen, illetve szokott részt venni hasonló rendezvényeken?

Utoljára október 22-én jártam Szombathelyen a Neotonnal. Rendszeresen megfordulunk itt, és sokszor veszünk részt hasonló rendezvényeken. Az ilyen jellegű fellépésektől a Népstadionig, szinte az egész országban megfordulunk.

Hogy érezte magát a színpadon, a helyszínen?

A színpadot kifejezetten szerettem, bár most más volt a világítás, mióta utoljára itt jártam. Egyedül kényelmetlenebb volt kitölteni a teret, viszont így is nagyon jól éreztem magam. Tudok alkalmazkodni, Mérleg-típus vagyok.

Mennyire zsúfolt az élete, még mindig támogat különböző alapítványokat?

A Fényszóró Kulturális Alapítvány - melyet barátaimmal alapítottam - szellemi és értelmi fogyatékos gyermekekért, fiatalokért, és az ő kulturális életük javulásáért tevékenykedik, 1995 óta. A Fővárosi Nagycirkuszban hamarosan kezdetét veszi a minden évben megrendezésre kerülő rendezvényünk, a Kulturális Fesztivál, mely idén a Szép Téli Nap névre hallgat. Fellépnek magyar sztárok, és a tehetséges fogyatékos, értelmi sérült gyerekek, fiatal felnőttek is. A hátránnyal indulókat figyelemmel kísérjük, és amennyiben tehetségesek, megpróbáljuk őket bevonni a műsorba. Minden évben mások kapnak lehetőséget, így megmutathatják társaiknak, mire is képesek. Ezután az Operettszínház műsoraiból láthatnak részleteket, majd a Nagycirkusz jelenlegi revüjéből kapnak egy kis ízelítőt a vendégek.


Várható új album, könyv, esetleg tömegeket megmozgató fellépés?

Tavaly karácsonykor megjelent Ádámmal egy közös albumunk, ez a Párizsi lány címet viseli. Régi Best of számokat tartalmaz, melyek nem jelentek meg eddig, csupán a rádióban hallgathattuk őket. A nagyon közeli és régi rajongók nyújtottak segítő kezet a dalok kiválasztásában, közölték, ők mit szeretnének hallani, és mi megadtuk nekik ezt az örömöt. Nemrégiben jelent meg egy könyvem, Napraforgó címmel, ebben leírtam, hogyan is jutottam el idáig, kik segítettek elindulni, milyen nehéz is volt ez az út, és még most is mi minden szükséges ahhoz, hogy a színpadkész képet megkaphassuk. A közeljövőben jelenik meg a CBA élelmiszerlánc karácsonyi albumán egy új számom. 2010 tavaszára pedig várható egy Neoton Família Sztárjai koncert, amely a Best of Neoton Família címet viseli, és a Művészetek Palotája ad otthont az eseménynek.

Mit mondana el nekünk az új dalról?

Úgy szólt egy régi sláger, hogy „Írj egy dalt nekem". Ezt egy nagyon kedves rajongom férje, Sihell Ferry komolyan vette, és írt egy dalt nekem, nektek. Úgy gondolom, a nagyon régi rajongóimnak ez a dal már kijárt. A címe: Felnőttetek. A dalt nem is én kaptam, úgy fejezném ki magam, hogy kaptam egy dalt nektek, amely elmondja, hogy a zenekarral együtt nőtt fel a közönsége, mely még mindig hűséges hozzá.

Honnan fakad ez a rengeteg energia, ami Önből árad?

Kávét szoktam inni, ez a hétköznapi életem egyik nagyon fontos kelléke. Az embernek a színpadon magához kell térnie, fel kell élednie, és gondjait, bajait a színfalak mögött hagyni. Csak a jót szabad kivinni a közönségnek. Az életem elég zsúfolt, az életmódom sem kiegyensúlyozott, ezen különböző módszerekkel próbálok segíteni. Lakóhelyem, Budakalász nem a legközelebb esik a fővároshoz, és egyéb fontosabb helyekhez sem, tehát ha időben szeretnék valahová odaérni, akkor korán reggel kelnem kell. Hiszek a szellemi gyógymódokban, a talpakupresszúrában és ehhez hasonló dolgokban, részt is veszek bennük. Rendszeresen látogatom a Táltos Iskolát, és alkalmazom a Vargha-gyógymódot is.

Nemhiába mondják, aki egészséges belül, kívül is az. Ezt láthattuk, és hallhattuk mindannyian, akik ott voltunk a koncerten, és átéltük ezt az élményt.

Az egyetemi gólyabálról itt írtunk!

Új hozzászólás