Merklin Tímea lett az Év Vasi Embere - Vas Megye és Szombathely Város Bálja 2019

Képgaléria megtekintése2019.01.13. - 13:00 | Bangó Mária 'Mira' - Fotók: Varga András

Merklin Tímea lett az Év Vasi Embere - Vas Megye és Szombathely Város Bálja 2019

Január 12-én - hagyományosan a Vízkereszt utáni első szombaton - a Vas Megyei Önkormányzat és Szombathely MJV Önkormányzata közös szervezésű báljával indult Vas megye báli szezonja. A bálon fellépett a LORIGO TSE, a sztárvendég Radics Gigi volt. A tombolából befolyt jótékonyságra fordított összeg meghaladta a 900 ezer forintot, az „Év Vasi Embere” díjat pedig Merklin Tímea vehette át.

Vízkereszt elmúltával január 12-én rendezték meg a vasi megyeszékhelyen a báli szezon nyitóeseményét. Szombathely Város és Vas Megye közös báljának ez alkalommal az AGORA- Művelődési és Sportház szolgált helyszínéül, amelyet a megyebálok történetében második alkalommal szerveztek az összefogás jegyében közösen. A rendezvényről elmondható, hogy még soha nem voltak ilyen sokan együtt ilyen alkalmon. A közel 280 vendéget a bejáratnál a huszárok előtt elhaladva Parais István, az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója fogadta, Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnöke és felesége, valamint dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere és felesége köszöntötte. 


A hét órától folyamatosan érkező bálozók a fogadási ceremóniát követően az ízlésesen dekorált és elrendezett több mint 30 körasztalnál üdvözölhették ismerősként, vagy először egymást. Az idén is a báli alkalomhoz illően elegáns háziasszony, Gergó Judit ismertette a megyei mulatság részleteit. Az idei zenés-táncos rendezvény összességéről egyébként elmondható, hogy a kulturális programokkal szemben a táncé lett a főszerep, ami jó választásnak bizonyult a szervezők részéről. A rövid programismertetőt a rövid köszöntők követték sorban.

A bálozókat előbb dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, majd Majthényi László, Vas Megye Közgyűlésének elnöke, aztán a bál fővédnöke, dr. Hende Csaba, a Parlament alelnöke, Szombathely országgyűlési képviselője köszöntötte, végül a bál díszvendége, dr. Gulyás Gergely,  miniszterelnökséget vezető miniszter nyitotta meg az estet, és egyúttal a megyei báli szezont.

A bál díszvendége elmondta, hogy bár nincsenek Vas megyei gyökerei, de 2010-től 2012-ig sokat volt a megyében és nagyon megszerette a megye tájait és értékeit, amelyhez hasonlóval nagyon kevés megye büszkélkedhet Magyarországon. Reményét fejezte ki, hogy Vas megye a jövőben még sikeresebb lesz, ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg a jótékonysági bált.

A köszöntőket nyitótánc követte, amelyben a Lorigó TSE táncosai működtek közre kitűnően koreografált táncokat bemutatva, amelyet a nyitótánc követett. Az ínycsiklandó svédasztalos vacsorát követően a jókedvű bálozók egy része az est fő attrakciójának, a táncnak hódolt, melyhez a Galaxy Tánczenekar szolgáltatta a kitűnő zenét. A vendégek másik fele élénk beszélgetésekbe kezdtek a galérián elhelyezett állóasztaloknál. Mindeközben mámorító ízű vasi nedűket ízlelhettek, olyan pálinkakülönlegességek bódíthatták ízérzékeiket, mint például a pikáns ízű feketeribizli vagy levendula a Birkás Pálinkaház gazdag kínálatából, illetve izgalmasan házasított rozékat a csepregi Répcementi Borpince kínálóasztaláról.

Tíz órakor Radics Gigi műsorát tapsolta meg a bálozó közönség, éjfélkor az „Év Vasi Embere" díjat Merklin Tímea kapta. A díjat Majthényi László közgyűlési elnök és dr. Balázsy Péter, a Vas Megyéért Egyesület elnöke adta át Merklin Tímeának, aki elkötelezett a magyar kultúra értékei, azok közvetítése iránt, a szívügye Vas megye, arra törekszik, hogy értékeket keressen és mutasson meg.


Merklin Tímea munkásságáról:

Első fontos publikációja - Hamvas Béla Karnevál című regényének elemzése - az Életünk folyóiratban jelent meg 1992-ben. 1994-től újságíró a Vas Népénél. 1997-ben jelent meg Szép szavak kincstárnoka című első könyve, amely Gazdag Erzsi életét dolgozta fel. Lírai hangvételű köteteit 2004-ben és 2005-ben Gyermekemnek és Szüleimnek címmel adták ki. 2008-ban újságírói Nívódíjat kapott. Feldolgozta a Berzsenyi Dániel Könyvtár írói levelezés- gyűjteményét, amelyhez a Vasi Digitális Könyvtárban elérhető regisztert készített 2010- ben. Második Gazdag Erzsiről szóló könyvét 2012-ben írta. Hírlapíróként figyelemmel kíséri a helyi közélet színtereit, gyűjti és publikálja a példaadó történeteket. Tagja a Megyei Értéktár Bizottságnak, amelynek munkájában szívvel-lélekkel működik közre. 2015 és 2017 között kommunikációs munkatársként vett részt a szombathelyi campus duális gépészmérnöki képzésének bevezetésében, tagja volt a partnercégekkel közös egyetemi munkacsoportnak. 2016-ban és 2017-ben felsőoktatási szakképzésben kommunikáció szakos hallgatókat tanított. Tanítványait bevonva 2017-ben kutatómunkát végzett a Vasvári Értékfeltáró Kollégiumban. A hegyháti falujárásról, az értékek dokumentálásáról, a harminc másik kutatóval közös munkáról filmet és könyvet készített a Lakitelek Népfőiskola. Legutóbbi önálló kötete, a szombathelyi temetőket bemutató Sempervivum Savariense 2018 tavaszán jelent meg. 2018 őszén a Vas Megyei Prima Díj sajtó kategóriájának győztese, elnyerte a közönségdíjat, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pedig Sajtó Nívódíjjal tüntette ki. Szintén a 2018-as év hozadéka, hogy önkéntes területvédelmi tartalékos katonai szolgálatot vállalt.


A jótékonyságra épülő estély betöltötte életre hívásának egyik legfőbb célját, a felhőtlen szórakozás mellett 1000000 forintot meghaladó adomány gyűlt össze a tombolából és adományból, segítő kártyákból, amelyet cégek és magánszemélyek egyaránt megvásárolhattak. A jótékonyság kedvezményezettje a Nyitra Utcai Általános Iskolában működő CROM Robotika Klub, amely számos hazai és nemzetközi kiváló helyezést tudhat maga mögött.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás