Piros-metál-zöld vagy colorStar? - programok hétvégére

2009.11.27. - 00:45 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László

Piros-metál-zöld vagy colorStar? - programok hétvégére

Helyszín: Vas megye

Dátum: 2009.11.27 - 29.

November 27-28-29 - Virgil, Stefánia, Taksony. Ezek névnapok. Metal Tribute Night, colorStar, Ismerős Arcok. Ezek pedig hétvégi események - egy-egy napra kiemelten. Tovább is van, mondjuk még! Scrollen Sie, bitte.

November 27., péntek

Nyitra Utcai ÁMK

A Mesebolt Bábszínház Városrészek Napja programsorozat keretén belül mutatja be

Kormos István AZ ÉGIG ÉRŐ FA című mesejátékát.
Helyszín: Nyitra Utcai ÁMK
Belépő: 700 Ft./fő
Érdeklődés és jegy előrendelés a 94/500-135 telefonszámon a közművelődési intézmény egységben lehet.

Részletek...

20:00 - SIC

Metal Tribute Night

November 27-én, pénteken a metal zene szerelmeseit várja a Savaria Ifjúsági Centrum. Az este folyamán két legendás csapat, a Metallica, és a Megadeth szellemét idézik meg a résztvevők. A Creppingdeath Szombathelyről a Metallica első évtizedének dalaiból ad ízelítőt, a zalaegerszegi Vortex pedig a Megadeth klasszikusait prezentálja majd. A bemelegítésről a kőszegi Mordie zenekar gondoskodik majd.

Kapunyitás este 8-kor, a belépő 1000.- Ft.

Részletek...

Sárvár, Nádasdy-vár

Urban Nights 01.

Az első Urban Nights rendezvényen DJ Pubba fogja játszani a 60-as, 70-es, 80-as évek legjobb funk zenéit és videoklippjeit. Egész este táncosok és párbajok.

Régóta dédelgetett álmunk, hogy az eddig is rendkívül sokszínű sárvári zenei életet tovább bővítsük egy olyan rendezvény sorozattal, ami nagyon hiányzott. (Főként persze a műfaj kedvelőinek, de más érdeklődőknek is messze kellett utazni az ilyen jellegű bulikért.) Az Urban Nights sorozat méltó kiegészítője szeretne lenni a több éve (évtizede) futó Alternatív Zenei Klub élőzenés, és az Artical Session kortárs elektronikus zenei sorozatokank, bemutatva az R'n'B, a hip-hop, a funky, a break sok más stílus klasszikus és új zenéit, ezzel még sokszínűbbé téve a zenei palettát. Mindenkit nagy szeretettel várunk, aki szereti ezeket a zenéket, aki nem (hátha most megszereti), aki akar egy jót táncolni vagy aki csak a bárpultot nyomja. Szóval műfaji és egyéb keretektől függetlenül jöjjön mindenki, mert nagy buli lesz! Az első alkalommal DJ Pubba fogja játszani a 60-as, 70-es, 80-as évek legjobb funk zenéit és videoklippjeit. Egész este táncosok és párbajok.

Keep it funky!

Részletek...

A-Klub

UndergroundHouse!Ok?

A szombathelyi house-fanatikusok adagolják legjobb zenéiket a hétvége első estéjén. A lemezjátszóknál a Szkvess-Gueth-Littlebeat trió szelektál.

Részletek...

November 28., szombat

17:00 - Nádasdy-vár - Próbaterem, Sárvár

"Pokolra kell annak menni..." - Dudabál

Részletek...

19:00 - MMIK, Színházterem

3nővér2009.cz című groteszk játékát - két felvonásban
A Ferrum Színházi Társulás előadása

A drámaíró, dramaturg és egyben színésznő Iva Klestilová darabjának szombathelyi színpadra állítása - tudomásunk szerint - magyarországi ősbemutató. Meggyőződésünk, hogy a 3nővér2009.cz közönsége jókat derülhet a groteszk elemekben bővelkedő, az (ön)irónia iránti különleges érzékről tanúskodó cseh humoron. Ugyanakkor a FERRUM játékában felfedezhetik a nézők a komikus történések mélyén mindig is ott rejtőzködő legnyersebb, a tragikumtól sem mentes valóságot, a lélektanilag hiteles elmélyültséget, az emelkedettebb tónusú spiritualitást és a meghökkentő abszurditást. Az ellentétek e furcsa halmazának színpadi megjelenítését a társulat évtizedek óta viszonylag színvonalasan műveli. Reményeink szerint így lesz ez a 3nővér.cz előadásain is. A következmény: a játszók nagyon jól, a nézők pedig néha jól, máskor meg - kicsit - kellemetlenül is érezhetik magukat. A FERRUMNAK nem szándéka ugyan a kellemetlenkedés, de tény, hogy a színpadon zajló eseményeket látva ki-ki a saját kicsinyes világával szembesülhet. A kortárs cseh szerző inspirációjára a szereplők elsősorban a kényszerű emberi kapcsolatok buktatóit, csapdahelyzeteit, a kapcsolatok kiüresedésének okait tárják elénk. A Klestilová dráma és a csehovi „áthallások" motivációja olyan erőteljes, hogy a FERRUM színészei eleve nem tehetnek mást: megpróbálnak kegyetlenül őszintén játszani.

Belépődíj: 900.-Ft (felnőtt)
500.-Ft (nyugdíjas és diák)

Jegyek elővételben már egy héttel az előadás előtt, ill. az előadás napján is az MMIK Információs Szolgálatánál - Szombathely, Ady tér 5. - kaphatók!

A TÁRSULAT ÉS A PRODUKCIÓ FŐ TÁMOGATÓI: Szombathelyi MMIK - Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata - Szombathelyi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság - Vas Megyei Önkormányzat - Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - Savaria Történelmi Karnevál Közhasznú Közalapítvány - Mészáros és Társa Közúti Szállítási és Kereskedelmi Kft.

19:00 - OÁMK - Savaria Ifjúsági Centrum

Apostol koncert

A tavalyi nagy sikerű koncert után november 28-án, szombaton ismét Szombathelyre látogat a legendás Apostol együttes!

Részletek...

19:00 - AGORA - Művelődési és Sportház

"Táncbéli táncszók"- 55 éves az Ungaresca Táncegyüttes

A jövőre 55 évét ünneplő Ungaresca Táncegyüttes 2009. november 28-án szombaton 19 órától a szombathelyi Agora Művelődési és Sportházban mutatja be „Táncbéli táncszók" című műsorát.

Belépő 1.000 Ft-ért váltható az Ungaresca Táncegyüttesnél.

Részletek...


21:00 - AGORA - Savaria Filmszínház

colorStar, Fókatelep, Ez a Divat

A colorStar zenekar kezdeti inspirációit az akkor már egyre színesebb elektronikus tánczenei szcéna, a világzene, a kettő metszéspontján burjánzó etno-techno, a népzenék friss technikai megoldásokkal és új felfogásokkal turbózott hibridje, a klasszikus pop-rock sémákat elvető poszt-rock és a '60-as, '70-es évek space-rockja adja.

A Fókatelep zenekar 2007-ben alakult Korai Öröm tagok rendszeres jam session-jei alapján, kezdetben még „Korai Jam Session" néven. Oláh Annamária énekesnő csatlakozásával a kezdeti, instrumentális darabok fokozatosan nyerték el mostani dalformájukat, s a zenekar improvizálós, belassult, ambient-sátras („fókatelep") szabadcsapatból markáns, pszichedelikus folk- rock együttessé alakult.

Az Ez a Divat 1993-ban gimnáziumi bulizenekarként indult. A kezdeti jazz, ethno-jazz és jazz-rock próbálkozások után az elsők között kezdtek el a jazz és a különböző elektronikus műfajok ötvözésével kísérletezni. Az azóta eltelt időben a zenekar a különböző elektronikus zenei rendezvények és budapesti partik egyik állandó kedvencévé nőtte ki magát.

Belépőjegy csak a helyszínen váltható: 1500 Ft

Részletek...

A-Klub

Sunday-session

Szombathelyi dj-k és hangszeresek nyilvános örömzenélését ajánlja a klub erre az estére a spontaneitás jegyében, sound system felállásban. Az est teljesen improvizatív tematikájú lesz, és a jövőben több alkalommal is sor kerül hasonló happeningekre.

Részletek...

November 29., vasárnap

Weöres Sándor Színház, Klub

Huzella Péter zenés estje a Weöres Sándor Színházban

November utolsó vasárnapján Huzella Péter várja a kedves érdeklődőket a Weöres Sándor Színház Klubjában zenés verses műsorával.

Részletek...

19:00 - MMIK Színházterem

Ismerős Arcok koncert

Az Ismerős Arcok magyar, nemzeti rock zenekar, 1999. október 23-án alakult meg az Udvari Bolondok és a $texas együttes tagjaiból. Első időkben rythm'n'bluest játszottak. Egy erdélyi út következményeként változott meg a szövegviláguk és témaválasztásuk, mely nagyrészt a magyar emberek és a nemzet sorsával, a trianoni döntés igazságtalanságával foglalkozik. Zenéjükben a népi elemek, népdalfeldolgozások mellett előfordulnak hard rock, heavy metal stílusú alkotások, illetve Éberálom című lemezükön több szám is erősen dzsesszes beütésű. Az együttesre nagy hatással van a magyar népzene mellett az irodalom is.

Jegyár: 3000 Ft

Részletek...

Új hozzászólás