Vegánok és tudatos táplálkozók Paradicsoma! - A héten nyílik az Élelem Étterem Szombathelyen
2019.01.21. - 18:00 | Büki László 'Harlequin'
A Széchenyi u. 10. szám alatt a héten nyitja meg kapuit az Élelem Étterem. A nyitás előtti hajrában két - tudatos! - levegővétel közt adtak interjút az étterem üzemeltetői, Völgyi Andrea és Völgyi Attila.
Ahogy beharangoztátok: "célunk, hogy az ételérzékenyek, a speciális és tudatos étrendet követők is átélhessék az igazi éttermi hangulatot". Mit jelent ez a gyakorlatban? Milyen ételek várják a betérőket?
Úgy gondoljuk, hogy aki nyitott a tudatos táplálkozásra, alapvetően két irányból közelít. Vannak, akik glutén-, laktóz- és egyéb érzékenységük folytán kényszerülnek odafigyelni táplálkozásukra, és vannak, akik bár nem érzékenyek, tapasztalatból tudják, hogy egészségük, testi-lelki egyensúlyuk megőrzése a növényi étrendet követve sokkal könnyebben megvalósítható. Azokat, akik betérnek hozzánk, olyan ételekkel szeretnénk fogadni, amelyek könnyen emészthetők, nem terhelik meg a szervezetet, nem tartalmaznak felesleges adalékanyagokat és mérgeket.
Aki nem követ speciális étrendet, hanem mondjuk olyan, mint én: eszik mindent mindennel, az jobb, ha be sem nyitja az étterem ajtaját?
Pont hogy nem!! Már csak azért is érdemes bejönni hozzánk, akár például neked, hogy kipróbáld, megismerd és érezd a különbséget. A másfajta ízélményről nem is szólva!
Mit kell tudnunk az itt felszolgált ételekről - milyen típusúak, miből készülnek (pl. bio összetevőkből?)
Ételeink túlnyomó részt bio alapanyagokból készülnek, melyek alapját friss zöldségek, gyümölcsök, magvak, növényi sajtok, aszalványok és persze sokféle fűszer képezi.
Ha ebédelni szeretnék és kíváncsibb vagyok, mint vegán, milyen menüt tudnátok összeállítani nekem (leves-főétel-desszert)?
Ez a kíváncsiságodon is múlik. Ebédidőben találsz napi nyers menüt, mely egy főételből és levesből/ smoothie-ból/desszertből áll. Ez naponta más. Ha inkább valami sültre-főttre vágysz, akkor is érdemes bejönnöd. Van leves, főzelék, ragu, felfújt, hamburger és sokféle pizza. Na és a desszertek! Finomak, ráadásul egészségesek. És persze a házi pörkölésű kávéinkról se feledkezzünk meg...
Ezek az ételek teljes mértékben helyben készülnek, vagy "előkészítettek"?
Minden ételünk helyben készül.
Nagyon kellemes, letisztult és megnyugtató az étterem belső kialakítása, színvilága. Ez az enteriőr a Ti ötletetek, vagy adott volt a dizájn, amit követnetek kellett?
Családias, barátságos hangulatú helyet szerettünk volna kialakítani, melyben Gyurkovics Gábor belsőépítész barátunk volt nagy segítőtársunk. Bár igaz, hogy az Élelem Étterem franchise része vagyunk, nem kellett szigorúan szabályozott dizájnt követnünk. Ez az élő, kreatív, a személyes elképzeléseknek is teret adó franchise-szemlélet rendkívül szimpatikus volt számunkra. Nagyon sokat köszönhetünk Tédi Szilárdnak és csapatának, akik időt és energiát nem kímélve, nagy szeretettel és szakértelemmel segítettek és segítenek bennünket.
Hány főt tud fogadni egyidőben az étterem?
A hely pici, csupán tizenegynéhány fő tud leülni egyidőben. Ettől is sajátos a hely hangulata. A "helyszűke" mellett lesz mód elvitelre is.
Mit kell tudnunk az éttermet üzemeltetőkről?
Személy szerint nem vagyunk ételérzékenyek, ugyanakkor tudatosan törekszünk a minőségi táplálkozásra és környezetünk védelmére.
Ti magatok is ilyen ét- és életrend szerint éltek?
Étkezésünkben alapvetően a változatosságra törekszünk. Nem feltétlenül kell vegánnak lenni, inkább azt tartjuk fontosnak, hogy ez a fajta táplálkozás nagyobb hangsúlyt kapjon az emberek életében.
Szerintetek mi lesz a legnépszerűbb étel?
A pizza és a nyers desszertek!
Programkereső
Szavazás
Ön mit szeret legjobban a szombathelyi nyárban?
42% - A Savaria Karnevált.
7% - A rengeteg fagyizási lehetőséget.
8% - A sok gondozott parkot.
14% - A nyugalmat, amit a város atmoszférája áraszt.
20% - Csak az számít, hogy igazán meleg legyen.
Összesen 1907 szavazat
Új hozzászólás
Korábbi hozzászólások