A Dal 2019 – ők lépnek fel az első elődöntőben

2019.02.05. - 00:10 | vaskarika.hu

A Dal 2019 – ők lépnek fel az első elődöntőben

Véget értek A Dal 2019 élő válogatói, az adásokból továbbjutó tizennyolc dal két elődöntőben verseng egymással. Az adásokban színpadra lépő 9-9 produkcióból továbbjutó nyolc versenyző már a döntőben mérettetheti meg magát, február 23-án.

A február 9-i első elődöntőben az alábbi előadók dalai versenyeznek:

Acoustic Planet - Nyári zápor

DENIZ - Ide várnak vissza

Konyha - Százszor visszajátszott

Petruska - Help Me Out of Here

The Middletonz - Roses

The Sign - Ő

USNK - Posztolj

Vavra Bence - Szótlanság

yesyes - Incomplete


A szombati adásban az is kiderül, hogy kinek ítéli a zsűri „A Dal 2019 Felfedezettje" különdíjat.

Az adás után elindult A Dal Akusztik online szavazás is. A www.adal.hu oldalon az Akusztik menüpont alatt lehet szavazni a 30 versenydal akusztikus változatára február 20-án éjfélig. A győztest a műsor döntőjében jelentik be.

A Dal adásai után, 21.40-től exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza. A műsorban az előadók és a zsűri is számtalan érdekességgel szolgál majd a produkciókról, izgalmas kulisszatitkokat osztanak meg a műsorvezetőkkel, Forró Bencével és Lolával. Érdemes követni A Dal 2019 honlapját, valamint Facebook, Instagram és YouTube oldalát is, ahol már az adások előtt megismerkedhetünk az indulókkal. Az oldalakon extra tartalmak, videók és cikkek is elérhetőek a műsorról.

A Dal 2019 - szombatonként 19.30-tól a Duna Televízió és a Duna World műsorán. A Dal Kulissza - Minden, amit tudni akartál A Dalról - A Dal adása után 21.40-től a Duna Televízió és a Duna World képernyőjén.

Kapcsolódó írásaink:

„Együtt élvezzük át ezt a csodálatos zenei estet" - A Dal 2019 - 1. válogató

2019.01.20. - 19:00 | Orsó - Fotók: MTVA / Kaszner Nikolett

„Együtt élvezzük át ezt a csodálatos zenei estet

A késedelemnek semmi más oka nincs, csak hogy a véleményezőnek a Dal első adásának időpontjában a saját koncertjén kellett részt venni, ám ezúton is köszönöm a sok érdeklődő üzenetet, máris pótolom a lemaradást.

 

 

„Nem te vagy az a sztár" - A Dal 2019 - 2. válogató

2019.01.27. - 07:00 | Orsó - Fotók: MTVA / Kaszner Nikolett

„Nem te vagy az a sztár

Nyugodt lélekkel jelenthetem ki, hogy amióta A Dal-t kísérem, ez volt a legrosszabb műsor. Ever. Ehhez mást nem is érdemes fűzni. Alsó tagozatban tanító magyartanárnak érzem magam, akinek lépten-nyomon alapvető hibákat kell javítania. Ezen a ponton muszáj megfogalmaznom azt a furcsa érzést, hogy vajon a jelentkezők közül MI ALAPJÁN választják ki a „megfelelő" versenyzőket, hisz az idei mezőny köszönőviszonyban sincs a korábbiakkal. Tényleg ennyire vacak lett volna az a többi legalább - nem is tudom - 300 dal?

„Felnőtteket megnehezítő produkció" - A Dal 2019 - 3. válogató

2019.02.03. - 05:00 | Orsó - Fotók: MTVA / Kaszner Nikolett

„Felnőtteket megnehezítő produkció

Túl vagyunk a harmadik estén, és sajnos még előttünk van másik három. Minden évben kérdés ez, így most is: minek ilyen hosszúra nyújtani ezt a versenyt, amikor a dalok döntő többségét bőven elég egyszer meghallgatni, arról nem is beszélve, hogy az interneten akárhányszor visszanézhető/hallgatható mind. De a lényeg: Nagy Bogi és Pápai Joci nyerte holtversenyben A Dal 2019 harmadik válogatóműsorát. A zsűri döntésével még Petruska, a Ruby Harlem és a Mocsok 1 Kölykök, a tévénézők szavazataival a USNK jutott tovább az elődöntőbe.

Új hozzászólás