Budapest lett a legjobb európai úti cél

2019.02.06. - 13:00 | vaskarika.hu / hirado.hu

Budapest lett a legjobb európai úti cél

A magyar főváros 62 128 szavazattal az első helyen végzett a European Best Destinations 2019. január 15-től február 5-én délig tartott szavazásán – értesítette a szervezet a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központot.

Budapest a szavazás eredményei alapján megelőzte Athént, Bragát, Berlint, Bécset, Brüsszelt, Dinant, Londont, Genfet, Párizst, Pozsonyt, Metzet, Sainte-Maximet, Cavtatot, Monte Isolát, Firenzét, Kotort, Malagát, Rigát és Poznant.

A díj elnyeréséről szóló értesítésben közlik, hogy „korábban egyik díjnyertes európai úti cél sem részesült ilyen nemzetközi támogatásban, azaz szerezhetett szavazatot saját országán kívül. A Budapestre voksolók szavazatainak 77 százaléka Magyarországon kívüli országból származik, főként az Egyesült Királyságból, az Egyesült Államokból, Németországból, Franciaországból, Ausztriából és Olaszországból. Így Budapest győzelme elsöprő" - fogalmaz az értesítő.

A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A kép illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A European Best Destinations - amelynek célja az európai turizmus és kultúra népszerűsítése - már 10 éve mutat utat a világutazóknak, és szorosan együttműködik a kontinens legnagyobb desztinációs és turisztikai hivatalaival, valamint az Európai Bizottság által létrehozott EDEN-hálózattal, és turisták tízmillióinak nyújt segítséget a legmegfelelőbb úti cél kiválasztásában. Így ezt az elismerést igen könnyű kézzelfogható előnyökre váltani, elég, ha csak a 153 országból származó mintegy félmillió szavazóra gondolunk, akik figyelemmel követték idén a szavazást, azt, hogy hova érdemes legközelebb repülőjegyet foglalni.

A legjobb desztináció egész évre szóló promócióban részesül a European Best Destinations weboldalon, a legrangosabb nemzetközi utazási, gazdasági és életmód médiumokban, számos social media felületen és utazási portálon - a legjobb úti célra érkező turisták száma korábbi tapasztalatok alapján várhatóan jelentősen emelkedni fog a versenyt szervező cég egész éves kampányának köszönhetően. A legjobb úti cél egy éven keresztül használhatja a Legjobb európai úti cél címet és logót - áll a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ közleményében.

Új hozzászólás