Melleket behúzni, hasakat kinyomni! - Büki Asszonyfarsang 2019

Képgaléria megtekintése2019.02.09. - 04:30 | Büki László 'Harlequin'

Melleket behúzni, hasakat kinyomni! - Büki Asszonyfarsang 2019

A címben írtak fordítva igazak, de ez pont így hangzott el Bük legféktelenebb bálján, a Büki Asszonyfarsangon, amin közel 500 nő mulatott február 8-án a Büki Sportcsarnokban.

A Dunántúlon elterjedt asszonyfarsang megyét átlépő jó híre évről-évre idecsábít fiatal lányt és érett asszonyt egyaránt, hogy éjjelbe nyúló mulatozással feledjék az otthoni teendőiket. Ez a nap régen az asszonyok egyetlen olyan napja volt, amikor ház körüli teendőik és kötött életmódjuk kötelékeiből kiszabadultak, és lényegében férfiként mulathattak.

Bükön is pillanatok alatt megteltek az asztalok a "kedélyjavítókkal" - italok, szendvicsek, sütik és egyéb "konyhai boszorkányságok" fokozták a "terülj asztalkám" érzést. A rendezvényt szokásosan Tóth Tamás művelődési központ igazgató beszéde nyitotta meg, aki a hagyományokhoz híven idén is 'Kedves Hölgyek, Urak' köszöntéssel 'bakizott, ami persze részben igaz volt, hiszen az utóbbihoz tartoztak az este során "rabigát húzó" férfiak - biztonságiak, médiamunkások és hangosító -, akik munkájukkal mind-mind a hölgyek felhőtlen szórakozását szolgálták. Köszönjük Tamás a figyelmességet! :)

Az est házigazdája Barasics Edina volt, főszervezője pedig szokásosan Giczi Ildikó, a művelődési központ munkatársa. A batyus bálon a jó hangulatról pajzán produkciók, az Energy Dance breaktáncosai, valamint a minden évben titok sztárfellépő - idén Peter Sramek - minikoncertje gondoskodott, a kifulladásig tartó bulizásról pedig a Spontán duó.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás