Iránytű a téli Magyarországhoz! – We Love Hungary útikönyv

2019.02.13. - 00:25 | welovebalaton.hu

Iránytű a téli Magyarországhoz! – We Love Hungary útikönyv

Mit tud adni nekünk a befagyott Fertő-tó vagy a téli Bükk? Igaz, hogy Pécs és környéke 15 fok alatt is egy izgalmas hely, ahol ráadásul nagyon jó dolgokat lehet enni? Hat magyarországi régió legizgalmasabb helyeit gyűjtöttük össze a téli és kora tavaszi időszakra.

Decemberben megjelent útikönyvünkben az ország 6 kiemelt turisztikai régiójának (Sopron és környéke, Eger, a Mátra és a Bükk térsége, Tokaj-Zemplén és a Felső-Tisza vidéke, Debrecen és környéke, Szeged és térsége, valamint Pécs és környéke) különleges téli és kora tavaszi helyeit, programjait, túraútvonalait gyűjtöttük össze 180 oldalon.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

A sokak által ismert és kedvelt helyek mellett igyekeztünk bemutatni olyan új látványosságokat, izgalmas programokat és átlagon felüli gasztro helyeket is, melyeket a térséget jól ismerők ajánlásával válogattunk össze, de helyiekkel készült interjúk, érdekes témákat bemutató magyarázógrafikák mellett az utazást segítő hasznos információk sem maradhattak ki.

Nem fagy be a téli Magyarország

Sopronban az óváros alapprogram, de a környék is tele van kultikus látnivalóval, elég az Esterházy-, vagy a Széchenyi családhoz köthető kastélyokra gondolni. Ha pedig tél, akkor a befagyott Fertő-tónál is biztosan találunk programokat, vagy csak forralt borozzunk egy jót, de Burgenlandba is nyugodtan áttekerhetünk. A soproni térségben a Käsz Judit és Rokob Csaba által vezetett csapat, a Sign kreatív ügynökség segített megtalálni a tél és a tavasz legjobb helyeit, programjait.

A Mátra és a Bükk a téli csend és a lassú tavaszi ébredés ellenére is rengeteg izgalmat rejt. Akár várakat vadásznánk, pihennénk vagy csak barangolnánk az erdőben, minden percét élvezni fogjuk. Ráadásul nem ismerünk még olyan helyet a környező országokban sem, ahol ennyire egy helyen találnánk magas szintű bor- és fürdőkultúrát, amelyet még a természeti látnivalók is kiegészítenek.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Debrecen talán az egyik legsokoldalúbb vidéki város, dinamikus fejlődésére már nyáron is rácsodálkoztunk. Télen a színvonalas adventi vásár mellett egy Man Ray-kiállítás is érkezik Debrecenbe,  de érdemes az éttermek és a szórakozóhelyek tekintetében is körbenézni: unatkozni biztosan nem fogunk. A Hajdúságot, valamint a Mátra-Bükk térséget Jászberényi Attila újságíró térképezte fel évtizedes tapasztalatával, helyismeretével.

Tokaj-Hegyalja és Zemplén környéke télen és tavasszal is képes elvarázsolni bennünket, utazzunk akár borban vagy túracipőben. A remek pincészetekkel, történelmi látnivalókkal és túraútvonalakkal teletűzdelt térség mellett a közeli Nyírség és Felső-Tisza vidékén is érdemes pár napot eltöltenünk: Nyíregyháza és a Tisza környékének sajátos kultúrája maradandó élményt kínál. A tokaji térségben a Tokaj Guide-ot jegyző Ripka Gergő kalauzolt el bennünket, aki a legautentikusabb helyek mellé a legjobb borokat és pezsgőket is segített nekünk megtalálni.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Szegeden a szecessziós épületek különleges ízt adnak az ottlétünknek, de Gyulát és Hódmezővásárhelyt is tanácsos útba ejteni és felfedezni a hidegebb hónapokban is. Szegeden és környékén Toldi Nóra újságíró gyűjtötte össze az igazi helyi specialitásokat.

Fotó: Kőrösi Tamás - We Love Balaton

Pécsett megismerhetjük a mediterrán magyar város téli arcát is, a klassz programok, helyek és ízek mellett a hűvösebb időt szinte észre sem vesszük. De a kiadványból kiderül az is, hogy a Zsolnay-negyedben mindig történik valami jó, Pécs környéke pedig valódi gasztronómiai fellegvár lett az utóbbi időben. E térségben szintén egy lokálpatrióta újságíró, Kóger Sára mutatta meg nekünk a legjobb helyeket és programokat.

Online itt lehet belelapozni az útikönyvünkbe

Hol található meg a kiadvány?

A téli és a tavaszi Magyarországot bemutató ingyenes füzetünk angol és német nyelven is forgatható. Budapesten a Tourinform irodákban, különböző vendéglátóhelyeken és múzeumokban, kulturális központokban már most elérhetőek a kiadványok.

Az útikönyvben szereplő régiókban 2019. január elejétől lesznek elérhetőek a füzetek. A helyi Tourinform irodákban, szálláshelyeken és a kiadványban szereplő vendéglátóhelyeken találhatjátok meg őket.

A kiadvány a Magyar Turisztikai Ügynökséggel együttműködésben készült.

Új hozzászólás