A Művészeti Szakgimnázium legjobb diákmunkáiból nyílt tárlat a képtárban

Képgaléria megtekintése2019.02.15. - 07:30 | Büki László 'Harlequin'

A Művészeti Szakgimnázium legjobb diákmunkáiból nyílt tárlat a képtárban

Színes összművészeti élménnyel csalogatta a tavaszt és az érdeklődőket a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium február 14-én, ugyanis képző- és iparművészeti tagozatának reprezentatív válogatásaként a tavalyi tanévben készült legjobb diákmunkákból nyílt kiállítása a képtárban.

A tárlatot Salamon Júlia kurátor nyitotta meg, köszöntőt mondott Cebula Anna, a Szombathelyi Képtár igazgatója, Rápli Róbert, a művészeti iskola igazgatója, és Farkas Tiborné, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatóhelyettese. 

Hagyományosan ez alkalommal adják át a tagozat szakmai elismeréseit, amikkel olyan volt növendékeit jutalmazza az intézmény, akik kiválót alkottak, illetve a legjobb szakvizsgát tették. Idén a Bíró Anita-díjat Pothárn Júlia, a Vass Béla-díjat Péteri Dorottya vehette át. 

A tárlatnyitót követően A művészet nem Pinyátá! című, Horváth Tibor és az iskola diákjai által előadott performance ejtette "vizuális kábulatba" a látogatókat. A kiállított munkákat csak méltatni tudjuk, és ajánlani, hogy egy kellemes órát töltsön a T. Olvasó is abban a színes, "téltemető" miliőben, amit a fiatal alkotók teremtettek a képtár alsó kiállítóterében.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás