XVII. Színészek és Színházbarátok Bálja Celldömölkön

Képgaléria megtekintése2019.02.17. - 14:00 | Misel - Fotók: Büki László 'Harlequin'

XVII. Színészek és Színházbarátok Bálja Celldömölkön

Február 16-án, a báli szezon közepén mi is részt vettünk egy, a Soltis Lajos Színház által rendezett mulatságon, mely immár 17. volt a sorban. A bálnak hagyományosan a celldömölki Vasvirág Hotel adott otthont.

Az egy év híján nagykorú bált hagyományosnak is tekinthetnénk, ha a megszokott metódust követné. De nem is a Soltis Lajos Színház lenne, ha éppen ez a rendezésük ne lett volna formabontó. Sokkal inkább egy baráti társaság összejövetelére hajazott, ahol a kedves vendéglátók műsorral fogadják a betérőt. 

A bálozókat Fehér László, Celldömölk polgármestere köszöntötte elsőként, bejelentve, hogy a város idén 2 500 000 Ft-ra növelte a színháznak nyújtott támogatását, és más téren is erősíti az évek óta tartó, zökkenőmentes együttműködést. Nagy Gábor, a színház direktora megköszönte a kultúrapártolást, majd beszédében felsorolta, milyen eredményeket tudhat maga mögött a társulat - ezt szerencsére hosszan sorolta, ahogy a támogatók neveit is, akik nélkül nehéz, vagy lehetetlen lenne a további működés (Temesi művész úr a számokban bővelkedő igazgatói beszédet erőspaprika füzér zörgetéssel "zavarta" - mivel vége lett, sikeresen. ;) )

A beszédeket, ahogy az elmúlt években is, a társulat vidám műsora követte. Temesi Zsolt és Piller Ádám évődő kettőse megalapozta az est hangulatát, őket pedig Tóth Ákos bűvészmutatványa követte, amibe már a bál résztvevői is bekapcsolódhattak. Hogy pihentetni tudjuk rekeszizmainkat, a csodálatos hangú, és tehetséges kis művésznő, Fodor Lili énekelt ( Nina Simone-tól a Love me or leave me-t).

A vacsora végeztével és a csillagos ég alatti cigarettás terefere után az est második részében újra Temesi Zsolt és Piller Ádám szórakoztatott bennünket egy szkeccsel, amiben megtudhattuk, mi a kapcsolat Boborján és egy műanyag dinoszaurusz között.

Az est további részében mindenki lemozoghatta az előzőleg bevitt kalóriákat, és a Németh Tibor által tolmácsolt nótákra rophatta a táncot virradatig. Éjfél előtt került sor a tombola húzására, amihez az ajándékokat a bőkezű szponzorok biztosították.

Szép este volt, ahol új ismeretségek kötődtek, világmegváltó beszélgetések gomolyogtak a cigarettafüsttel és kikapcsolt a napi stressz- és paraszenzor is - otthon érezhettük magunkat, ahogy mindig, amikor a színházba látogatunk.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás