Nyílt levelet írtak a Médiaközpont dolgozói Lovass Tibor ügyvezetői visszahívása miatt

2019.03.08. - 17:30 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Nyílt levelet írtak a Médiaközpont dolgozói Lovass Tibor ügyvezetői visszahívása miatt

A közgyűlés február 28-i döntése értelmében visszahívják ügyvezetői pozíciójából Lovass Tibort. A Médiaközpont dolgozói nyílt levélben fejezték ki véleményüket a döntésről, melyet változtatás nélkül közlünk.

NYÍLT LEVÉL

Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Közgyűlés!

A Szombathelyi Médiaközpont kollektívája mély megdöbbenéssel értesült a közgyűlés február 28-i döntéséről, miszerint visszahívják ügyvezetői pozíciójából Lovass Tibort.

Úgy véljük, döntésük átgondolatlan, és mindenekelőtt indokolatlan. Az eljárás pedig méltatlan Lovass Tibor személyéhez.

Aki ismeri Lovass Tibort, tudja, hogy a végletekig emberséges, jóhiszemű, mindig az észszerű, békés megoldásra, kiegyensúlyozottságra törekvő személyiség, aki ügyvezetői munkakörében is igyekezett mindkét politikai oldalnak teret adni, pedig az utóbbi néhány évben ez rendkívül nehéznek, sok esetben lehetetlennek bizonyult.

Törvényszerű, hogy egy önkormányzati médiumban a városvezetés tagjai többet szerepelnek, mint az ellenzéki politikusok, hogy csak egy példát említsünk: a tisztségviselői programokon eleve nem, vagy csak ritkán jelennek meg az ellenzék képviselői, és híranyagaink túlnyomó részét az ezekről való tudósítások képezik. E helyzetben is igyekeztünk az „ellenzéket" is megjeleníteni híradásainkban, törekedtünk az objektivitásra. Részt vettünk az „ellenzéki" körzetek programjain, a baloldali frakció és a Jobbik sajtótájékoztatóin - nem egyszer a helyi sajtóban egyedüliként -, és ha nem is mindig interjúval kiegészített összeállításban, de legalább narratív tudósításban beszámoltunk az ellenzékhez kötődő eseményekről.

Egyedüli önkormányzati médiumként tisztában vagyunk a felelősségünkkel, és kötelességünknek tekintjük az önkormányzati hírek közvetítését, az önkormányzatnak pedig kormánypárti és ellenzéki tagjai is vannak.

Lovass Tibor kiváló szakember, ezt nemrégiben a Helyi Televíziók Országos Egyesületének közleménye is hosszan részletezte, ettől most eltekintenénk.  Úgy véljük, nem véletlen, hogy menesztését széles körű szakmai, valamint közéleti felháborodás és értetlenség kísérte, az országos médiában is megjelent, erről szóló hírek a város megítélésének sem tettek jót.

Úgy gondoljuk, döntésüknek hosszú távon beláthatatlan következményei lesznek: félő, hogy ellehetetlenül a televízió működése. Talán nem véletlen, hogy a közgyűlési döntést követő napokban több hirdetőnk is jelezte, hogy visszalép az éves reklám-keretszerződés megkötésétől, vagy kivár. Tartunk attól, hogy ez csupán a kezdete egy kedvezőtlen folyamatnak, amely egyebek mellett a pályázatokon való sikeres szereplésünket is érintheti. Mindezek negatívan befolyásolják a televízió fenntarthatóságát, hiszen költségvetésünk tetemes részét piaci és pályázati bevételeink alkotják.

Kérjük, hogy döntésüket gondolják újra, és helyezzék vissza ügyvezetői állásába Lovass Tibort, hogy továbbra is felelősen, nagy szakmai hozzáértéssel végezhesse munkáját. Lovass Tibor kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkező, menedzserszemléletű vezető, aki televíziós szakmai, gazdasági és marketing területen is otthonosan mozog. Több éves munkával megteremtette a médiaközpont gazdasági átláthatóságát, rendezte pénzügyeit, biztosította a stabil gazdálkodás és a törvényes működés feltételeit. Munkájára továbbra is ügyvezetőként van szükség.

Egyúttal javasoljuk egy a médiatörvénnyel összhangban álló, konszenzuson alapuló médiaetikai kódex megalkotását, amely meghatározza a működés kereteit, különös tekintettel a közelgő választásokat megelőző kampányidőszakra.

Mi, a Szombathelyi Médiaközpont dolgozói kinyilvánítjuk, hogy kiállunk Lovass Tibor mellett.

                                                         A Szombathelyi Médiaközpont dolgozói

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Igor Igorovics Szemjonov s.k. 2019.03.09. - 13:47
Számomra meglepetés, ki hirdet még a városi tévében, aminek mérhetetlen a nézettsége? A youtubera feltöltött videóikat jellemzően 4-6 ember nézi. Nem ezer, hanem négy, hat...

Lovass úr egyetemi ténykedéséről el lehet mondani, hogy habzó szájjal migránsozik és nyomja a kormánypropagandát. A TV-ben meg ő a szent? Ugyan már!

az, hogy valaki a közösségi tévék országos gittegyletének a vezetője az semmivel nem több, mint ha a sakkszakosztályt vezetné. Jó, jó, csak kit érdekel?

Az ilyen nyílt levelek a Szovjetúnióban voltak jellemzőek, amikor Igor Igorovics Szemjonov elvtárs a 35. kerületi Mézesmadzaggyár Kihelyezett Magevő részlegének kolhozvezetője éles hangon bírálta a nép nevében a Pártbizottság Elnökének titkárnőjét, amiért az nem értesítette időben a 35. kerületi Mézesmadzaggyárat az elvtárs fontos beszédéről.

Ha Lovass annyira nagy szakember, akkor két kézzel kapnak utána most és nem kell félnie. Ha viszont pártnyalonc, akkor így járt.
Neobolsevik Vadkapitalista 2019.03.09. - 17:52
Majd a Kétfarkú kikövezi neked szivárványszínű kis aszfaltdarabkákból (kézzel festett, handmade) a lenini utat. Ha már a demokrácia egyik alapjogát kolhozszintre vitted. Sötétség délben.
G.B. 2019.03.11. - 08:57
Igor Igorovics, hagyd, Büki úr nem érti az iróniát, ha az ő almáról van szó. Kapásból el kellett kezdenie vagdalkozni. (Most meg majd erőltetett szóviccet farag az alma kifejezésből.)

Lovass Tibort nem mindenki isteníti, csak szólok. Kérdezzetek olyanokat, akiket tanított. Egy rettenetesen elfogult, önző ember. Nem pótolhatatlan a TV éléről, de én megkockáztatom, hogy a Szombathelyi Televízióra semmilyen szinten nincs már szükség. Vagy ha igen, akkor tartsa el magát a bevételeiből.

Valamikor belátták, hogy a telegráfnál vannak modernebb eszközök, most is ezt kellene tenni.
BLH 2019.03.11. - 10:49
Kedves G.B. miért is szólíttattam meg? Sem almom, sem érdekem nem fűződik a témához! Az olvasói vélemények felett meg nem török lándzsát, ha azok nem sértőek, ezért maradt Igoré is.

Ezt a levelet minden médium megkapta, és belátása szerint lehozta. És hogy mennyire passzé az az alom, épp a napokban mondtam egy ott dolgozó kollégának, hogy teljesen mindegy, mit ér el függetlenként a kultúrában az ember, milyen elismeréseket szerez, mégis kevés ahhoz, hogy elérje a helyi tévé ingerküszöbét. Én ugyanis egyetlen egyszer sem szerepeltem ott, nem mintha hiányozna, csak ha már ez a szűk keresztmetszet az "alomba soroláshoz", akkor tényként közlöm. Sosem kaptam meghívót oda, és sosem folytam bele a helyi politikába.

További jó (m)almozást, egyébként pedig az ominózus komment igencsak kreatív, ahogy Igoré sem egy átlagos. Ez a csúnya Büki úr nem is törölte ki.

Irónia: ezekszerint Ön sem értette meg a lenini útban rejlő iróniát, ami nekem egyértelmű volt, mert mint akinek a tyúkszemére léptek, egyszerre billentyűt ragadott, ráadásul megnevezett mögötte valakit, akinek semmi köze hozzá!
G.B. 2019.03.12. - 16:57
Egyszerre billentyűt ragadtam? Furcsa fogalmai vannak, ha a 41 óra múlva írt üzenetem azonnalinak számít!

Elárulom a nagy titkot, kb. 3-4 havonta járok erre, megnézem, mihez szóltak hozzá a jobb oldalon és ott láttam az üzenetet, amire válaszoltam. De még mindig ott vannak úgyhogy lehet írni hogy megint azonnal lecsaptam, mert a lenini úton ez így szokás.

Azt meg baromira sajnálhatja, hogy nem szerepelt a tévében, mert akkor +10 nyugdíjas látta volna. Semmi szükség erre a tévére, főleg ennyi közpénzből!
BLH 2019.03.12. - 17:25
Nem sajnálom, csak megjegyeztem. A többiről meg majd döntenek.
Amihez hozzászóltak, az a baloldalon jelenik meg.