Szekeres Adrien soproni koncertje – Adventi koncert-turné 2009.

Képgaléria megtekintése2009.12.05. - 00:30 | Tóth Péter

Szekeres Adrien soproni koncertje – Adventi koncert-turné 2009.

Ádventi koncert turnéra indult Szekeres Adrien, hogy fülbemászó dalaival öltöztesse ünnepbe lelkünket. Saját számait ismert karácsonyi nótákkal vegyítette, illetve iskolás kórusokat is vendégül lát színpadán. A turné elő állomása Sopron volt, innen jelentkezünk egy kis hangulatjelentéssel, mintegy kedvcsinálóként a soron következő szombathelyi állomására, melyre december 12-én kerül majd sor.

Nagy várakozás előzte meg Szekeres Adrien Adventi turnéjának első koncertjét a soproni Evangélikus Templomban. A művésznő meghálálta a bizalmat, és fergeteges hangulatú koncertet adott a szép számban megjelent közönségnek, időseknek és fiatalnak egyaránt.

A soproni Evangélikus Templom elé érkezve kíváncsian vártuk, hogy tömeg, vagy csupán néhány érdeklődő ácsorog-e a kapu előtt, tekintettel a nem olcsó jegyekre. A választ gyorsan megkaptuk: itt bizony telt ház lesz! A templom akusztikája csodálatos, így a hangzást csak elrontani lehetett volna, de szerencsére ezt nem tették meg a technikusok. A változatos közönség között találkozhattunk idős zeneszeretőktől kezdve, a kicsiken át, a fiatal párokig mindenkivel, nagyon sok emberhez szól ez a fajta zene, így minden korosztály szép számmal képviseltette magát a koncerten.

A repertoárt kifejezetten Adventhez igazították. Bemelegítésnek a „Szálljon az égig a dal" csendült fel, majd azt követően Gabnai Sándor Evangélikus Egyházmegyei esperes köszöntötte Szekeres Adriennt egy virtuóz szöveggel. Ebben elbújtatva az ismert számok címei köszöntek vissza, egy összefüggő, teljes szövegbe varázsolva.

Az igazi koncert ezután kezdődött, sorra hangzottak el Szekeres Adrien népszerű, saját számai, vegyítve olyan klasszikusokkal, mint a „Csendes éj", vagy a „Száncsengő".Hamarosan pedig igazi ínyencségnek lehettek tanúi a jelen lévők: A soproni Szt. Orsolya Általános Iskola és Gimnázium Énekkara lépett az oltár és a Művésznő elé. Az énekkarosok Horváthné Kemény Tünde vezetésével külön már készültek egy ideje a koncertre, de együtt csak közvetlenül az előadás előtt tudták összecsiszolni a hangokat Szekeres Adriennel. Az énekkarnak azonban már van rutinja az ehhez hasonlatos fellépésekhez, 2008-ban a Ghymes soproni koncertjén működtek közre, és elnyerték az Arany fokozatot az Éneklő Ifjúság országos rendezvény az évi megmérettetésén.

Együtt elénekelték a „Mennyből az angyalt" és a Művésznő saját dalát, a „Szeretet ünnepén"-t.

Ilyen különlegességgel Szekeres Adrien Adventi turnéjának minden állomáshelyén számolhat a hallgatóság, mert a Művésznő elmondta, hogy a különböző helyszíneken mindig a helyhez kötődő énekkar fogja majd kísérni.

A koncertek vendége lett volna Dobrády Ákos is, ám betegségre hivatkozva lemondta a turnét. (A Csillag születikben véletlenül nem Ő énekelt aznap este élő adásban?) Dobrády Ákos helyett a nagyszerű hangú operaénekest, Balczó Pétert, az Adagio tagját köszöntötték vastapssal az egybegyűltek. A taps nem volt elhamarkodott, a cserét nem bántuk.

Ezt követően hangzott el az est egyik leginkább várt dala, a „Híd a folyót", ami most nem duett volt, a közönség segítette a refrén szólamait és hálásan megköszönte a dalt.

Az est másik vendége Takács Nikolas volt, őt még kevésbé ismeri a vájt fülű közönség, de a hallottak után biztos állítjuk, „csak" kitartás és szerencse dolga az országos ismertség.

Az este hátralévő részében Szekeres Adrienn olyan saját dalait hallhattuk többek között, mint az „Olyan, mint Te", vagy a „Ne menj még", sok . A két ráadásszám ellenére a koncert gyorsan elrepült, a közönség szűnni nem akaró tapssal zárta a műsort.

Végezetül számot vetve az estével elmondhatjuk, hogy nem hallottunk koncert után fanyalgást, olyan emberek jöttek ki a templomból, akiket átjárt az igazi zene , közel két órára feledni tudták a világ dolgait.

Szekeres Adrienn a szombathelyi Evangélikus Templomban 2009. december 12-én ad koncertet.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás