Új parkolók, több mint 30 kertészet, 8 programhelyszín - A 17. Herényi Virágút sajtótájékoztatója a Parti Kertészetben

Képgaléria megtekintése2019.04.16. - 16:30 | Büki László 'Harlequin'

Új parkolók, több mint 30 kertészet, 8 programhelyszín - A 17. Herényi Virágút sajtótájékoztatója a Parti Kertészetben

Április 16-án Szombathely második legnagyobb tömeget vonzó eseményének, a Herényi Virágútnak programjait, fontos információit ismertették a sajtó számára. Az esemény házigazdája a Parti Kertészet volt, ahol Koczka Tibor alpolgármester, Szekér Tamás, a Herényi Kulturális és Sportegyesület elnöke és Nagy Attila a PARTI Kertészet ügyvezetője adott információkat a virágútról.

Herényben rengeteg kertészet működik, amik helyi értéknek is tekinthetők. Nagy Attila, a Parti Kertészet ügyvezetője elmondta, hogy elég széles körben lehet majd növényeket vásárolni a virágúton. Az 1 kilométer hosszú szakaszon több mint 30 kertészeti stand állít ki lágyszárú, fásszárú, egy- és kétnyári, valamint balkonnövényeket, de növénykülönlegességeket is! 

Koczka Tibor alpolgármester nyitógondolataiban kiemelte, hogy Herény és Kámon büszke lehet múltjára, a kertészet-központúságot megalapozó elődökre. Közülük is jelentős városrészformáló hatású volt Holper Ambrus, aki 25 évig volt a Kertész MTSZ vezetője. Elnöksége alatt felvirágzott és aranykorát élte az üzem, az ország területileg legkisebb szövetkezete az ország egyik legnagyobb virágtermelő kertészetévé fejlődött. Akárcsak a Parti Kertészet, ami szintén évszázados múltra tekint vissza. "Az agráriumban a leggazdaságosabb, leghatékonyabb a virágtermesztés, hiszen a legkisebb területen a legnagyobb értéket lehet előállítani" - zárta köszöntőjét a városvezető.


Szekér Tamás elnök a virágút kétnapos programjából adott ízelítőt, kiemelve, hogy nyolc rendezvényhelyszín várja változatos programokkal a látogatókat, többek közt Dallos Bogi, Tabáni István és az Animal Cannibals is fellép. Érdekességként említette meg, hogy már Debrecenbe is eljutott a Herényi Virágút híre a különleges virágkínálatnak köszönhetően. A virágkavalkád egybeesik a herényi búcsúval, melynek ünnepi szentmiséjét Székely János megyéspüspök celebrálja.

Nagy Kriszta ügyvezető titkár hasznos információként beszélt a parkolási lehetőségekről, kiemelve, hogy egy harmadik hellyel bővült a virágúti parkolás lehetősége: a temető felől (volt SARKL Kertészetnél) lesz megközelíthető, és 80-100 autó fogadását teszi lehetővé (a parkolási lehetőségeket az alábbi térkép jelöli). A forgalmat, ahogy eddig is, polgárőrök fogják irányítani. Nagy Kriszta elmondta, arra biztatják a látogatókat, hogy kerékpárral vagy tömegközlekedéssel látogassák a rendezvényt. Az ÉNYKK-val való együttműködésnek köszönhetően sűrített járatok közlekednek a két nap során!

A rendezvényre naponta 15-20000 látogatót várnak a szervezők.


Programhelyszínek, parkolás:


A kétnapos virágút részletes programja:

Menj végig a virágos úton! - Itt a 17. Herényi Virágút részletes programja (ápr. 27-28.)

2019.04.08. - 14:00 | vaskarika.hu

Menj végig a virágos úton! - Itt a 17. Herényi Virágút részletes programja (ápr. 27-28.)

Helyszín: Szombathely-Herény

Dátum: 2019.04.27 - 28.

Tizenhetedik alkalommal borulnak virágba Szombathely herényi városrészének utcái a Bertalanffy Miklós utcától indulva a Béke térig. A Herényi Virágúton az országban egyedülállóan - közel 1 km hosszú útvonalon - több mint 30 herényi és kámoni virág-és dísznövény kertészet mutatja be és kínálja portékáit. Ismertetjük a részletes programot!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás