Örvényeshegy Piknik: Mario Biondi, Lovasi András, Varró Dániel és a Kaláka is Zalacsányba látogat

2019.04.23. - 09:00 | vaskarika.hu

Örvényeshegy Piknik: Mario Biondi, Lovasi András, Varró Dániel és a Kaláka is Zalacsányba látogat

Helyszín: Zalacsány

Dátum: 2019.05.24 - 26.

Idén is egy világsztárral indul a három napos fesztivál, a búgó hangú olasz énekes, Mario Biondi május 24-én, pénteken lép Zalacsány lenyűgöző erdőszéli színpadára. Május 24. és 26. között színház, irodalom, koncertek és sok-sok gyerekprogram várja az Örvényeshegy Piknikre érkezőket.

Gyereknap alkalmából az Örvényeshegy Piknik három napja alatt játszóház, kézműves foglalkozás, népi játékok és körhinta is várja a majd a kicsiket, valamint olyan fellépők, mint a Rutkai Bori Banda, Huzella Péter, Bíró Eszter, Varró Dániel és Molnár György, Malek Andrea és az Eszement Meseband, és az idén 50. évfordulóját ünneplő Kaláka.

A Pion & the Unicorns slam poetry zenekar szókimondó előadással készül, koncertet ad Csemer Boglárka, Boggie és Apey. Mario Biondi után a Bagossy Brothers Company lép színpadra, majd a Dynamite Dudes. Nyáry Krisztiánnal beszélget Király Erika, irodalmi zenés estet tervez a Klasszik lasszó és a Háy Come Beck. Fellép a Papaver Cousins, Lovasi András, Ferenczi György és az 1ső pesti rackák és a Grunting Pigs. Intenzív színházi élményt ígér Pindroch Csaba, Schoblocher Barbarával, Galambos Dorinával és Kiss Flórával áll színpadra a Quimby ismert zenésze, Szilárd, a fesztivált A Kutya vacsorája koncert zárja.


Csemer Boglárka Boggie

Mario Biondi

A szicíliai születésű művész jellegzetes, mély és érzéki hangjával, lopta be magát a jazz és soul rajongók szívébe. A sármos óriásként is nevezett olasz énekes This Is What You Are című dalával került fel a slágerlistákra, sikere azóta töretlen, többszörös platinalemezes előadó, rajongótábora egyre nő. Május 24-én 20:00-tól a zalai dombok között varázsolja majd el a hazai közönséget.

Örvényeshegy Piknik

Zalacsány-Örvényeshegy egy gyönyörű, eldugott szeglete az országnak, ahol a hazai kulturális élet legjobbjaival találkozhatnak a piknikezők. Az irodalmi programokat madárcsicsergés színesíti, a színházi előadások varázslatos háttere az erdő, a gyerekprogramokat a friss levegő fűszerezi és a természet szépségével összhangban szólnak a koncertek.


Badacsonyi Tamás és Nikoletta

Dámszarvasok és patak parti tanösvény

A rendezvény fő helyszínéül szolgáló Pálos Resort idén bővülő területén a tulajdonosok,

Badacsonyi Tamás és Nikoletta rég tervezett fejlesztése valósul meg 2019-ben. Az Örvényes-patak völgye, a Pálosok korábbi birtoka több száz év után újra benépesül: április elején megérkeztek az első dámszarvasok az itt kialakított vadfarmra, egy erdei, patak parti tanösvénnyel, melyet már a fesztivál vendégei is bejárhatnak majd.

Jegyek elővételben korlátozott számban kaphatók!


Oszkó-Jakab Natália beszél a programokról


Nagy Lászlóné, Zalacsány polgármestere


A tavalyi piknikről itt írtunk:

Teltházzal ment az első Örvényeshegy Piknik

2018.05.28. - 00:15 | vaskarika.hu

Teltházzal ment az első Örvényeshegy Piknik

Az Örvényeshegy Piknik nyitónapjára minden jegy elkelt, Al Di Meola erdőszéli koncertjét pokrócokon ülve, zalai borokat kóstolva élvezte a Zalacsányba érkező közönség. A legújabb összművészeti fesztivál három napja alatt közel háromezer-ötszáz látogató érkezett, a zalai dombok közötti csodaszép terület megtelt színházzal, irodalommal, koncertekkel és a nap is végig sütött.

 

Zenei örvény Örvényeshegyen - Al Di Meola kápráztatott az Örvényeshegy Pikniken

2018.05.26. - 20:50 | Büki László 'Harlequin'

Zenei örvény Örvényeshegyen - Al Di Meola kápráztatott az Örvényeshegy Pikniken

Fantasztikus zenei élményt kapott pénteken este az a több ezer piknikező, aki a zalacsányi Örvényeshegyen hallgatta az amerikai gitárvirtuóz, Al Di Meola nagyszerű játékát. A gitárművészt Fausto Beccalossi harmonikás kísérte, a katarzis pedig a koncert végére a Mediterranean Sundance - Rio Ancho darabbal be is következett. A másfél órás zenei varázslat a legutóbbi, Opus című lemez darabjai köré épült. A delikát hangok zarándokai hatalmas tapsviharral köszönték meg a két zenész élményteli játékát, de szólt a taps a szervezőknek is, akik - jó értelemben! - egészen megdöbbentő jegyárral ( 3000 Ft!! ) csábították a zenerajongókat az Örvényeshegy Piknikre.

Új hozzászólás