Miklósa Erika és a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje a Bartók Teremben

Képgaléria megtekintése2019.04.25. - 01:15 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Miklósa Erika és a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje a Bartók Teremben

Barokk szerzők művei csendültek fel a Bartók Teremben - Április 24-én a Szimfónia bérlet 8. előadásában a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Miklósa Erika kapott főszerepet a komolyzene szombathelyi szentélyében.

Az idén ötvenöt esztendős Liszt Ferenc Kamarazenekar 2017 januárjában kezdte meg a világhírű koloratúrszopránnal, Miklósa Erikával közös hangversenykörútját. Budapest és vidéki városok, többek között Nyíregyháza, Kecskemét, Eger és Debrecen színpadai után Szombathelyre is ellátogattak.

Műsorukon barokk szerzők művei szerepeltek. Johann Sebastian Bach vonószenekarra komponált 3. Brandenburgi versenye (BWV 1048) után Luigi Boccherini 1780 körül komponált Éjjeli őrjárat Madridban című vonóskvintettje hangzott el. A mű publikálását a zeneszerző határozottan ellenezte, mivel vélekedése szerint a Madridot személyesen nem ismerő hallgató számára nehezen értelmezhetőek a spanyol főváros benne megfestett hangjai.

Edvard Grieg 1884-ben kapott felkérést Ludvig Holberg, norvég-dán író születésének 200. évfordulója alkalmából; ennek apropóján készült el egy férfikari kantátája, illetve az eredetileg zongorára írt, majd vonószenekarra átdolgozott, öttételes Holberg-szvit.

A koncertet Miklósa Erika közreműködésével Georg Friedrich Händel ritkán hallható kantátája, a Szerelmi mámor zárta.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás