Egy világ a The Beatles nélkül – Kasszasikernek ígérkezik a szürreális mozi

2019.05.16. - 12:40 | vaskarika.hu / hirado.hu

Egy világ a The Beatles nélkül – Kasszasikernek ígérkezik a szürreális mozi

A Yesterday című film a kritikusok egyöntetű véleménye szerint fantasztikus alkotás.

Amikor úgy másfél éve híre ment, hogy Danny Boyle (Gettómilliomos, A part) arról készít zenés filmet, hogy egy alternatív világban senki nem hallott a Beatlesről egy emberen kívül, ő pedig megpróbálja ezt kihasználni, sokan húzták a szájukat, hogy ez a sztori elég bizarrul hangzik. Most azonban, hogy a film elkészült, a kritikusok egy emberként lelkesednek érte:


„A Jacket játszó Himesh Patel elbűvölő álmodozó, ugyanakkor pragmatikus is, nagyszerűen adja elő a film számos dalát. A Yesterday a zene tiszta és időtlen természetéről szól" - írja a the Verge.

„A Yesterday kétségtelenül Richard Curtis forgatókönyvíró (Igazából szerelem - a szerk.) újabb romantikus vígjátéka, és legjobb filmjeinek jegyeit mutatja fel. Ismét megmutatkozik Curtis játékossága, amint elmesél egy szerelmi történetet, amelynek keretében újradefiniálja a Beatlest és ízekre szedi a celeblét meg a hírnév mibenlétét, s teszi mindezt a legendásan fanyar brit humorral. A film rendkívül szórakoztató és biztosan nagy siker lesz. Himesh Patel őstehetség, sztárcsináló debütálásnak lehetünk szemtanúi. Lily James a női főszerepben elbűvölő, mint mindig" - olvasható a The Daily Beast kritikájában.

A filmet hazánkban június 27-től vetítik a mozik.

Új hozzászólás