Kényeskedők a KDG MuTe előadásában (dec. 11)

2009.12.07. - 02:00 | vaskarika.hu

Kényeskedők a KDG MuTe előadásában (dec. 11)

Helyszín: MMIK, színházterem

Dátum: 2009.12.11.

A KDG MuTe ismét nagy fába vágta fejszéjét, ezúttal Molière Kényeskedők című klasszikus drámáját viszi színpadra. A bemutató december 11-én lesz az MMIK-ban, és terveik szerint ezen a napon több előadást is tartani fognak.

Történetünk Párizsban játszódik, ahol két főúr, Du Croisy (Melhardt Gergő) és LaGrange (Székely Zoárd) csúnyán felsülnek a sznob, kényeskedő kisasszonyok előtt. Természetesen nem hagyják annyiban a dolgot, felbérlik inasukat, Mascarille-t (Cseh Balázs), hogy társával, Jodelet-vel (Nagy István) tanítsák móresre az elkényeztetett lányokat. A két inas ugyanis kiválóan tud finom modorú úriembert alakítani, a lányokat, Katit (Szibler Vivien) és Magdit (Korponay Zsófi) nyájas szavaikkal, „álműveltségükkel" egyből az ujjuk köré csavarják. Persze ne feledjük, mindez színjáték, valójában a két úr csupán szolga, akik persze igen kiváló módon alakítják a nemest. No és persze lesznek itt még zenészek, szomszédlányok, zord atya, balga szobalány, és egy lassú inas... A darabot sanzonok és nóták színesítik.


Szereplők:

La Grange: Székely Zoárd
Du Croisy: Melhardt Gergő
Gorgibus, becsületes polgár: Cseszkó Tamás
Magdi, Gorgibus lánya: Korponay Zsófi
Kati, Gorgibus: Szibler Vivien
Mari: Szőke Krisztina
Almanzor, kisinasuk: Németh Ádám
Mascarille márki: Cseh Balázs
Jodelet vikomt: Nagy István
Céliméne; Lucile, Adrienne: Szabó Rita, Steiner Luca, Böndicz Barbara
Két gyaloghintós: Pischkor Ádám, Németh Márk
Zenészek: Pock Milán, Kiss Balázs

Rendező: Cseszkó Tamás és Korponay Zsófia

Díszlet: Bognár Róbert

Jelmez: Balogh Szabolcs

Premier: 2009. december 11. 18:00 MMIK

Jegyek elővételben a Kanizsai Dorottya Gimnázium portáján és előadás előtt a helyszínen 600 Ft-os áron válthatók.

A KDG Musical Team 2008 áprilisában jött létre, egy sikeres jótékonysági előadás után, melyen 1000 ember vett részt a Sportházban. Azóta a társulat saját előadásain túl több városi rendezvényen is fellépett, többek között a Savaria Karneválon, a Városi Ifjúsági Napon, a Pályaválasztási és Képzési Vásáron és legutóbb az Egészséghéten is.

Új hozzászólás