A kastély titka – Újabb kisfilmet forgattak a Rum-Kastély EGYMI diákjai

2019.05.17. - 15:40 | Boros Ferenc, Győrváry-Góth Szilvia

A kastély titka – Újabb kisfilmet forgattak a Rum-Kastély EGYMI diákjai

A Rum-Kastély EGYMI Média Szakkörös diákjai - a Berzsenyi Dániel Könyvtár támogatásával - ebben a tanévben is egy új kisjátékfilmmel rukkoltak elő. Boros Ferenc, a könyvtár munkatársa, számos díjjal jutalmazott függetlenfilmes alkotó látogatott el a rumi diákokhoz, hogy szakmai segítségével a fiatalok megvalósítsák legújabb ötletüket. Győrváry-Góth Szilvia és Beke Ildikó szakkörvezetők segítségével a diákok hetekig formálták a forgatókönyvet, és a forgatáshoz szükséges tárgyi eszközöket is összegyűjtötték.

A fiatalok ezúttal új, izgalmas területen akarták kipróbálni tehetségüket: egy rövid horrorfilm elkészítését tűzték ki célul. A cselekmény a gyermekek közös ötleteinek felfűzéséből kerekedett ki, a helyszínt pedig a kastélyt körülvevő sűrű erdő és maga az intézmény szolgáltatta, amelyek tökéletesnek bizonyultak a félelmetes jelenetek felvételéhez. A két főszereplőt Milkovits Éva és Máté Zsanett alakította. A forgatás nagyon jó hangulatban telt, az izgalmas történet pedig a diákok kreativitását dicséri. Az elkészített kisfilmet 2019. április 16-án délután mutatták be az intézményben, nagy tetszést aratva vele a diákok és a dolgozók körében.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár kiemelt figyelmet fordít az esélyegyenlőségre, az elmúlt években a Rum-Kastély EGYMI értelmileg sérült diákjaival több közös projektben is részt vett. 2017-ben a Nézőpont elnevezésű projekt kapcsán elkészült a Ha 8 fiú horgászik című alkotás, mely azóta számos független és speciális filmszemlén vetítésre került, több díjjal  jutalmazták. 2018-ban a „Te is KÉPes vagy rá!" elnevezésű integrációs pályázat során elkészített fényképekből kiállítás nyílt a könyvtárban, a Rum-Kastély EGYMI-ben és a Szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnáziumban. Az elkészült képek közül több díjazásban is részesült a Máskép(p) helytörténeti fotó- és filmpályázaton.

A Rum-Kastély EGYMI Média Szakkörös diákjainak (Milkovits Éva, Máté Zsanett, Pipó Virág, Baranyai Péter, Kulcsár Bálint, Fáth Erik, Bakonyi Róbert, Molnár Tibor) legújabb filmje, A kastély titka már online is megtekinthető. Az elkészített alkotást több speciális és független filmszemlére is nevezni fogják.

 

Új hozzászólás