Álommunka színházi súgóként - Neked MUNKA, nekem ÁLOM! 2019 a Weöres Sándor Színházban

Képgaléria megtekintése2019.05.18. - 00:15 | Büki László 'Harlequin'

Álommunka színházi súgóként - Neked MUNKA, nekem ÁLOM! 2019 a Weöres Sándor Színházban

Egy megváltozott munkaképességű jelentkező, Takács Éva színházi súgó szeretett volna lenni az álomnapján, a Weöres Sándor Színház pedig szeretettel fogadta kérését. Luca Cortina olasz rendező Terrorizmus című előadásának próbafolyamatában vehetett részt súgóként.

A Munkaerőpiacon Maradás Egyesület idén is megszervezte a Salva Vita Alapítvánnyal együtt Vas megyében a Neked Munka Nekem Álom napot, mely immáron ötödik alkalommal valósul meg. A program célja, hogy megváltozott munkaképességű és fogyatékos személyek e speciális napon eltölthetnek maximum 4 órát egy számukra érdekes, általuk választott munkahelyen, munkakörben, egy napra kipróbálhatják álmaik munkáját, amit helyzetükből adódóan más körülmények között nem tehetnének meg.


Egy megváltozott munkaképességű jelentkező, Takács Éva színházi súgó szeretett volna lenni az álomnapján, a Weöres Sándor Színház pedig szeretettel fogadta a kérést. Luca Cortina olasz rendező Terrorizmus című előadásának próbafolyamatában vehetett részt a vendég pénteken délelőtt. 

"Amennyire csak lehet, a színház próbál érzékeny maradni a társadalom mindenféle problémája és rétege iránt. Ezt mutatta többek közt a Szabó Róbert Endre által rendezett A boldog herceg című előadás a Sugár/Érintő Színi Csoporttal is. A színház nagyon befogadó közeg, mindenkit tárt karokkal fogad, így a mai nap vendégét, a színházi súgó álommunkára jelentkező Évát is! Úgy gondolom, nagyon jól fogja érezni magát ebben a 3-4 órában, amit a próbateremben tölthet" - mondta a rendhagyó színházi próba előtt Németh Károly produkciós menedzser.

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitászban négy órában foglalkoztatott hölgyet Papp-Ionescu Dóra vezette be a színházi "súgás" rejtelmeibe.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás