Zenei csemegék a hétre - Kistehén, Halor, Deák Bill, E.K.E.Z és a többiek

2009.12.09. - 01:10 | vaskarika.hu

Zenei csemegék a hétre - Kistehén, Halor, Deák Bill, E.K.E.Z és a többiek

Helyszín: Vas megye

Dátum: 2009.12.11 - 12.

Pénteken a Kis-ek (Kistehén Tánczenekar, Egy Kiss Erzsi Zene) ad várhatóan nagy koncertet a moziban, szombaton pedig foghatjuk a fejünket, mint Besenyő NDK (Nagyon DöntésKéptelen) István - Móóórgit, melyik koncertre menjek?? Hallgassak szittyamagyarként neveket Körmenden vagy nézzem meg a Végállóban, ahogy a blues királya visszatér? Jubiláljak a Halorral, mert metál az ész a moziban, vagy esélykiegyenlítsek Oladon? Depeses legyek a Padláson, vagy ájtatos Adrien adventi ajándékosztásán? Hát nem is tudom. Vagy mégis?

December 11., péntek

21:00 - AGORA - Savaria Filmszínház

Kistehén Tánczenekar, Egy Kiss Erzsi Zene

Milyen zenét játszik a Kistehén tánczenekar? Nevezhetjük kultúrlakodalmas popnak, de a „crazy listening" sincs messze a nem létező műfaji meghatározástól. Különböző stílusok keverednek benne a legjobb arányban: ska, rock, pop, underground, cigányzene, reggae, balkáni zene, keringő, afrikai ritmusok és modern tánczene. A szövegek viccesek, meglepőek, egyszerűek, ám nem érdektelenek. Az új album címe „Mi a sötétben szeretnénk mindent csinálni". Maxi változata novemberben jelenik meg a neten.

Az Egy Kiss Erzsi Zene első hallásra sok mozzanatában úgy tűnik tradicionális népzenét idéz, de nem célja imitálni a világ egyetlen létező népének zenéjét sem, ezek a hatások mégis tetten érhetők Afrikától Alaszkáig, az arab világtól a bluesig. Az együttes változatos zeneisége akár a drum and bass-től a mondókákon, a balladisztikus meséken keresztül a sanzonok világáig ér, vagy akár a rockosabb '70-es éveket idézi. A játékosság, a zenei ötletek, a humor nagy hangsúlyt kap. A nyelvtelenségen keresztül ez a közös szál, ez a kapocs a magyar közönség és a külföldi hallgatóság között. Szabad asszociációk, sok-sok érzelem, táncos ritmusok. Az elmúlt években az E.K.E.Z. megmutathatta magát a moszkvai, a brüsszeli közönségnek is. Többször koncerteztek már nagy sikerrel Lengyelországban, rendszeres fellépői Csehország és Szlovákia fesztiváljainak, üde színfoltjai a külföldi klubéletnek is. A zenekar eddig négy albumot jelentetett meg: Egy Kiss Erzsi Zene (1998), Deladela (2001), Röné álma (2004), Kinono (2006).

Belépő a helyszínen váltható 1.500 Ft-ért.

Az Egy Kiss Erzsi Zenéről itt írtunk:

December 12., szombat

19:00 - Evangélikus Templom, Szombathely

Szekeres Adrien adventi koncertje az Evangélikus Templomban (dec. 12)

Szekeres Adrien, tavalyi nagysikerű adventi turnéja után, idén ismét ünnepi országjárásra indul. A koncerteken az énekesnő tavaly megjelent, a Szeretet ünnepén című karácsonyi lemezéről énekel dalokat, melyek hangulatát a templomi környezet még különlegesebbé, egyedibbé teszi. A 19 órakor kezdődő koncert valódi családi eseménynek ígérkezik, gyermekek és felnőttek lelki ráhangolódását egyaránt szolgálja a karácsonyi ünnepek előtt.

Szekeres Adrien elmúlt évi karácsonyi lemezsikere, a Szeretet ünnepén c. album adta az ötletet, hogy advent idején a fantasztikus hangú énekesnő az ország legszebb templomaiban adjon meghitt, ünnepi koncertet. 2008. decemberének sikerei után idén a közönség nagy örömére összesen 16 helyszínen kerül megrendezésre az Adventi turné, amelyen a vidéki nagyvárosok mellett ez évben végre budapesti állomása is lesz Adrien adventi turnéjának.

Részletek...

Szekeres Adrien adventi koncertturnéjáról itt írtunk:

Sportcsarnok, Körmend

Kárpátia koncert

December 12-én nemcsak a rockzene rajongói, hanem a nemzeti öntudat is meg fog mozdulni Körmenden - a Kárpátia ad várhatóan teltházas koncertet a tizenkétezres kisváros sportcsarnokában. Vendég: Waszlavik Gazember László.

Részletek...

A Kárpátiáról itt írtunk:


22:00 - Premier Biliárd és Padlás Music

Depeche Mode Party

2009. december 12-én, új helyen, a szombathelyi felső szintjén, a "PADLÁS"-on rendezzük meg a következő a DEPECHE MODE PARTY-t, melyre sok szeretettel várunk minden rajongót, és bulizni vágyót.
A 22 órakor kezdődő rendezvényt a német AND ONE zenekar aktuális kiadványának vetítésével nyitjuk, melyet 23 órától egészen reggelig DEPECHE MODE PARTY követ. Itt a zenekar régi és új slágerei mellett az elektro és szinti-pop rajongók is megtalálják majd kedvenc zenei csemegéjüket a régi/új zenei felelős, Face-X jóvoltából.
A buli alatti folyamatos projektoros vetítés, a kiváló hang és fénytechnika, a színvonalas szórakozóhely belvárosi elhelyezkedése mellett a rendezvény ingyenessége is amellett szól hogy érdemes lesz ellátogatni mindenkinek aki a szombat estéjét tartalmas szórakozással kívánja eltölteni!

22.00: Warm Up - AND ONE "LIVE" DVD bemutató
23.00: DEPECHE MODE PARTY - synth-pop/electro/industrial/EBM. zenékkel, Selector: Face-X

További infók honlapunkon: www.sdmfc.hu
Belépés: ingyenes!

20:00 - Végállomás Klub

Deák Bill Blues Band a Végállomásban!

December 12-én, szombaton a magyar blues koronázatlan királya, Deák Bill Gyula érkezik a Végállomás Klubba. Alig egy hónapja jelent meg 'A király meséi' című új albuma, a műsor gerincét minden bizonnyal ennek a bemutatása adja majd, de természetesen felcsendülnek a régi klasszikus nóták is.

Kezdés este 8-kor, a belépő 2200.- Ft.

Egy kis kedvcsináló - Bill a neten

Deák Billről itt írtunk:


21:00 - Cinema Café

Metál buli a Cinema Café-ban - 10 éves a Halor zenekar!

A Halor zenekar idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját. E kerek évszámról szeretne a csapat méltóképpen megemlékezni december 12-én a Cinema Caféban (Savaria Mozi aulája) megrendezendő hatalmas metal-őrület keretében, ahol a szintén szombathelyi Creeping Death-en túl az olasz power metal zseniális képviselője, az Overtures is tiszteletét teszi. A hangulatról pirotechnikai megoldások és egyéb meglepetések is gondoskodnak, a helyszínen már kapható lesz a Halor jubileumi pólója is.

A Halorról itt írunk:

A Creeping Death-ről itt irtunk:


20:00 - SIC

Extreme Rock Esélykiegyenlítés Oladon!

December 12-én, szombaton a rockzene extrémebb irányzatainak a rajongóit várja a Savaria Ifjúsági Centrum. Érkezik Miskolcról az extrém rock stílusban utazó Karst, a helyi színteret pedig három remek banda képviseli, név szerint a Frozen Night symphonic black metallal, a Mordie dark metallal, a Code: 008 pedig progressive crossoverrel színesíti a programot.

Kapunyitás 8-kor, a belépő mindössze 500.- Ft.

A fellépők a neten:

http://www.myspace.com/karstmiskolc
http://www.myspace.com/frozennightband
http://mordie.atw.hu/

A zenekarokról itt írtunk:


Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

rob:n 2009.12.09. - 05:02
metál az ész :)
Kacsa honvéd 2009.12.11. - 08:15
S' akkó még a Blues Faces koncertet péntek este a Malomban ki is hagytad Büke! Kacsa honvéd
Harle 2009.12.11. - 11:41
Semmit nem hagytunk ki, amiről tudtunk! :) Aki ír, az bekerül... :)