HUG 2019 - Interkontinentális handpan és világzenei találkozó a Bakonyban

2019.06.26. - 00:15 | vaskarika.hu

HUG 2019 - Interkontinentális handpan és világzenei találkozó a Bakonyban

Helyszín: Csesznek

Dátum: 2019.07.04 - 07.

A fesztivált július 4-7. között első alkalommal rendezik meg Cseszneken, a Kisbükk majorban, ahol közel húsz hektár területen, erdővel, legelővel, tóval és az azt tápláló forrással, valamint békésen kérődző háziállatokkal körülvéve lehet feltöltődni. Kiváló alkalom az elmélyülésre, a természettel való kapcsolódásra, és persze az önfeledt szórakozásra.

A HUG ünnep, ami a zenéről, tudatosságról, együttlétről, közös alkotásról szól. A sokszínű koncertprogram lehetőséget ad, hogy a handpan szerelmesei mellett a nép- ill. világzene rajongói vagy akár az elektronikus táncmuzsika kedvelői is találjanak megfelelő zenei élményt. A koncertprogramot napközben handpan, didgeridoo, djembe ill. zsonglőr workshopok színesítik, az elmélyülést és spirituális fejlődést jóga, soundhealing-sátor, egyéb önismereti programok és különböző előadások segítik.

A fesztivált a MAG Instruments (egyedülálló magyarországi handpan készítő műhely) csapata és zenekara a ToSoDa Projekt (Szimpla Lemming Program felfedezettje) rendezi. Az idei év elején úgy döntöttek, hogy az eddigi bevétel nagy részét arra fordítják, hogy a handpan és világzene kedvelőinek fesztivált szerveznek. A minőségi zene iránti elhivatottságuk és álmuk, hogy a handpan rajongói együtt tölthessenek családias és meghitt hangulatban boldog és értékes négy napot.  

A fesztivál céljai között szerepel, hogy a lehető legnagyobb arányban használjanak ökologikus megoldásokat a helyszínek és közösségi terek kialakításánál. A fesztivál szemétmentes. Ezt támogatja a szervezők azon kérése, hogy mindenki hozzon saját tányért, bögrét és evőeszközt magával, valamint minél kevesebb műanyag zacskót és egyszerhasználatos csomagolt dolgokat. A bérlet és a napijegy is magában foglalja a sátorozás lehetőségét.

A HUG a győri MAG Instruments lelkes csapatának álmából született, és már az első fesztiválra kiemelkedő és minőségi line up-ot hoztak létre. Három földrészről érkeznek világszerte ismert handpan művészek, mint a portugál Kabecao, a berlini Yatao duó, a Grammy-díjra jelölt Alexandre Lora és a Japánból érkező Matzomoto Zoku. Természetesen a magyarországi hadpan legfontosabb zenészei is fellépnek, többek között a Tosoda Projekt, Pantric, Pável Norbert, Afronauta (Nagy János) és Szabadi Andrea. A zenei sokszínűséget a fesztivál két színpadán a világzene különböző irányzatai biztosítják: fergeteges ska koncerttel nyitja a fesztivál bulizós részét a PASO csütörtök este, a szombat éjszakát pedig az Óperencia psychodelikus fusion trance produkciója zárja.

Született egy saját dal is, amit a szervezők zenésztársaikkal együtt alkottak, és egy közös zenélésben hazai és ausztriai handpanművészekkel (Marcel Hutter, Christian Amin Várkonyi, Pável Norbert, Szombathelyi Patrik és sokan mások) és improvizációkkal gazdagították.

A handpan egy ufo formájú, meditatív hangszer, a hangtál és a dob keveréke, melyet 2001-ben mutattak be először Frankfurtban, a Nemzetközi Zenei Vásáron. A hangszert a fesztivált szervező MAG Instruments jóvoltából ki is lehet majd próbálni a hangszerbemutató sátorban Bognár Péter - handpan készítő - segítségével és útmutatásával. Ezen kívül lesznek Szabadi Andreával ingyenes kezdő workshopok a tanulni vágyóknak. A sokszínű koncertprogram lehetőséget ad, hogy a handpan szerelmesei mellett a nép- illetve világzene rajongói vagy akár az elektronikus táncmuzsika kedvelői is találjanak megfelelő zenei élményt. Napközben beszélgetések, masszázs, jóga, nia, zsonglőrök, slack-line, djembe és didgeridoo foglalkozások és kézműves piac várja vendégeit. Minden nap késő este táncház is lesz.


A rendezvény internetes és facebook oldalán az előkészületekről, a nyereményjátékokról, az előadókról és a zenészekről találhatóak aktuális posztok:  

www.facebook.com/hungarianhandpangathering/

https://www.hugfestival.net/

www.hugfestival.net/post/our-story-from-mag-to-hug

www.hugfestival.net/post/tosoda-projekt

Lemming program: Tosoda - Fast @ Szimpla Kert

HUG theme "Rise" performed by the MAG family 

Új hozzászólás