Játékos színjátszás a környezetvédelem jegyében - 2. Soltis Gyerekszínjátszó Tábor Vönöckön

Képgaléria megtekintése2019.06.30. - 19:15 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Játékos színjátszás a környezetvédelem jegyében - 2. Soltis Gyerekszínjátszó Tábor Vönöckön

36 kis színészpalánta töltött hat napot a vönöcki kastélyban, ahol a tábor során színházi szakemberek és drámapedagógusok foglalkoztak velük három csoportban.

A 7-14 éveseket megszólító tábor központi témája a környezetvédelem volt, szombaton pedig táborzáró bemutató zárta a szakmai foglalkozásokkal, környezetvédelemhez kapcsolódó játékos feladatokkal gazdag öt napot, amin az Aluminimumok, a Palackák és a Polipropilének mutatták be előadásukat.

A Palackák csoport vezetője Buzási Fanni (Trainingspot, Láthatatlan Csoport) Gregorich Zsófia és Nagy Zsuzsi voltak, az Aluminimumoké Venczel Hajnalka és Szabó Zselyke, míg a Polipropiléneké Boznánszky Anna és Pesti Arnold. A csoportokat segítették Maron Merci, Tóth Ákos, Temesi Zsolt és Hajba Bea.


A szakmai program mellett Markó-Valentyik Anna (Zölden Győrben) tartott előadást a résztvevőknek a no waste háztartásról, a környezetvédelmi lehetőségekről.

Játékos kihívást jelentett a táborozóknak, hogy Föld Apó levelet írt nekik, amiben azt ecsetelte, hogy bajban van, és a segítségüket kéri. A gyerekek kitalálták, hogy szelektíven gyűjtik a szemetet, azonban tetteik és törekvéseik nem bizonyult elégnek. "Föld mentő Challenge"-re hívta a táborlakókat, ahol háromszor 20 perc állt a rendelkezésükre, hogy különböző helyszíneken tegyenek valamit a klímakatasztrófa megállításának érdekében.


Az egyik állomáson meg kellett győzni Lujzit és a nagymamáját, hogy tényleg komoly a baj. A második állomáson tudományos konferencián kellett összeszedni, hogy mit tehetnek otthon azért, hogy változzon a helyzet. A harmadikon pedig egyperces videóüzenetet kellett készíteni, ami felhívja az emberek figyelmét a bajra.

Pénteken a táborban felhalmozódott (szelektíven gyűjtött) szemetekből készítettek három csoportban szobrokat, ami felhívja a figyelmet a környezettudatosságra.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás