Milyen három csajjal lenni egy éjszaka? - Dívák Napja a 10. Alterábán

Képgaléria megtekintése2019.07.12. - 05:30 | Büki László 'Harlequin'

Milyen három csajjal lenni egy éjszaka? - Dívák Napja a 10. Alterábán

A jubileumi AlteRábán csütörtökön a hölgyeké volt a főszerep! Visszatért a korábbi nagysikerű Dívák Napja, így a Magashegyi Underground, az Anna and the Barbies és a Péterfy Bori & Love Band is fellépett a jubileumi AlteRábán. A fesztivál főszervezője, Hege mindhárom hölgynek virágcsokorral kedveskedett!

A fenti cím Pásztor Annától hangzott el, utalva a Bíborka - Anna - Bori woman power-re, ami a jubileumi Alterábán ismét megvalósult. A Dívák Napja mindig különleges atmoszférájú "kincses szigete" a fesziválnak, három eltérő karakterű előadóval a frontban. Bíborka bájolóan romantikus, Anna egy "rocker-domina" tengermély gondolatisággal, Bori pedig maga a nagybetűs nő, akiért fürtökben lógnak a férfiak.

Bíborka bűvköréből nehéz kiszakadni - és nem is kell! -, a Magashegyi dalaihoz nagymértékben hozzátesz a személyisége, sőt, mintha arra a gesztus-sokszínűségre lennének kihegyezve, amivel ő bír. És hogy ez mennyire "átjárható", azt az a két srác is igazolta, akik a hátsó traktusokban "Bíborkásan elnyújtott' mozdulatokkal éltek együtt a zenével és az előadóval.


Anna más kategória: szókimondóan lázadó. A lázadása mégsem szélsőséges, hanem megkapóan őszinte és emberi. "Együtt nőttünk fel az Alterábával, itt lettünk nagyszínpados zenekar!" - hangzik el tőle a koncert közepén.
- Hányadszor is játszunk itt, Főni? Nyolcadszor?
- Tizenhatodszor :D
Énekel - beszél - közönséget motivál: annyira szeretnénk ezekből az energiákból magunknak a "lepattanót", mert az is bőven sok lenne! Levetkőzteti a "legerősebb embert", már-már intim közelségbe hozza magánéletét ("ha szar a kedvem, elvonulok a vécébe és lótuszülésben ráülök"), közösséget kovácsol a közönségből, és mesél... biztat. Életre igenlően. Ezért is imádjuk ezt a nőt, az összes pszichoarc és életmódtanácsadó helyett igyátok a honi popzene Jeanne d'Arc-jának szavait!

Bori. A Dívák Napján 2 évvel ezelőtt elmosta koncertjét az eső. Most csak csepegett valami ijesztgető, mintha emlékezete lenne az időjárásnak... Bori dresscode-ja a szokásos: felül világítósban, alul miniben. A közönség most nem veszi a vállára, de kis kontakt így is van. Érezzék a közelségét, a dívaaurát. Az energiák itt is az egekben, a basszeros szinte kilométerhiányban szenved, Tövisházira ráborul a Nord, de úgy is játszik rajta.... :D Love Band!

Nőkről írtunk, dívákról, erős kisugárzású amazonokról, akiknek a "konyha" a nagyszínpad. Ott "főznek", ott "tálalnak" és ott látnak vendégül minket - (zene)fogyasztásra. Köszönjük Hölgyek, jól laktunk!

S ha már konyha, a kisszínpadon a nagybetűs férfitrió, a Konyha "áztatta" Buborékba a Kiskiflit.

A csütörtöki beszámolót zárjuk egy kedves gesztussal: Erdélyi Rolika is megajándékozta a fesztiválra látogatókat. A mikrofonérzékeny körmendi kisfiú a sok támogatást köszönte meg egy esti mesével a Magashegyi Underground koncertje után.


Ez lesz a további két napban:

Minden fontos infó egy helyen a 10. Alterába Fesztiválról

2019.07.06. - 01:15 | vaskarika.hu

Minden fontos infó egy helyen a 10. Alterába Fesztiválról

Helyszín: Körmend

Dátum: 2019.07.09 - 13.

Az ünnepi programsorozaton idén visszatér a nagy sikerű Dívák Napja, a hétvége pedig a rockzene kedvelőié lesz. A jövő kedden induló jubileumi AlteRábán az ünnep alkalmából több, mint ezer ajándékot osztanak szét a koncertek látogatói között, az öt nap alatt különösen nagy értékű nyeremények is gazdára találnak.

Ez volt eddig:

Fesztiválkedvencek napja a 10. Alterábán

2019.07.11. - 15:30 | Kiss Eszti

Fesztiválkedvencek napja a 10. Alterábán

A fesztiválkedvencek napján a 30Y, a Kiscsillag, az Intim Torna Illegál, a Kaukázus és a honi rockabilly mindenhatója, az Ed Philips and the Memphis Patrol gyűjtötte maga köré a legnagyobb közönséget. Valamint Hege. ;)

 

 


Teltházzal nyitott a 10. Alterába Fesztivál (fotóriport)

2019.07.10. - 12:15 | Kiss Eszti

Teltházzal nyitott a 10. Alterába Fesztivál (fotóriport)

A borús idő ellenére forró hangulattal és teltházzal startolt a 10. Alterába Fesztivál. A forró hangulatot az Idegen zenekar alapozta meg, akiket a Zaporozsec követett majd a Punnany Massif és a Bagossy Brothers adta a talpalávalót az ország legnagyobb kerti partiján.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Kiricsi Bia 2019.07.12. - 17:35
Ezt jó volt olvasni és a képek is nagyon jók. Előadói karaktereket villant fel érdekesen. A fotókon is látszik, hogy kereste a pillanatot a fotós és nem rutinból oldotta meg a kötelezőt. Ilyen tudósításokat szívesen olvasnánk máskor is. :-)
BLH 2019.07.13. - 13:06
Köszi szépen, Bea! :) Van, amiről lehet ilyet. :D