Gyógy-Bor Napok 2019: vasi borok vitték a prímet

Képgaléria megtekintése2019.07.18. - 00:55 | Büki László 'Harlequin' - Fotók: Greffer Krisztián

Gyógy-Bor Napok 2019: vasi borok vitték a prímet

A csepregi Vinora Borház 2018-as évjáratú olaszrizlingje lett Bük Város Bora, a Fesztivál Bora a cáki Mándli Borház 2018-as Cáki Cserszegi Fűszerese, a Borbarát Hölgyek Bora a csepregi Répcementi Borpince 2017-es évjáratú Soproni Kékfrankosa, míg a Sajtó Bora a kőszegi Tóth Pincészet 2017-es évjáratú Chardonnay-ja. Az egy héttel ezelőtti borverseny eredményhirdetésére és díjátadójára a tizennegyedik Gyógy-Bor Napok ünnepélyes megnyitóján, július 17-én került sor a Bük Színpadon.

Az Ungaresca Táncegyüttes produkciójával vette kezdetét az ünnepélyes megnyitó, melyen a kőszegi, csepregi és lukácsházi borbarát hölgyek mellett többek között Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Németh Sándor, Bük város polgármestere, Spilenberg Andrea, a BBKTE elnöke és Tóh Tamás fesztiváligazgató is köszöntötte a fesztiválozókat.

A fesztivál megnyitóján ismertették a Fesztivál Borát, Bük Város Borát, a Borbarát Hölgyek Borát és Sajtó Bora címet elnyert tételt. Tóth Béla, a borverseny levezető elnöke Bük Város Bora kapcsán elmondta, hogy a pincészetnek a nyertes tételből 800 palackkal rendelkezésre kell állnia, az árának 1500 Ft + ÁFA alatt kell lennie, és a bor a város címerével kerül értékesítésre, illetve ajándékba a későbbiek során. A város bora csak fehér vagy vörös bor lehetett.


Bük Város Bora a csepregi Vinora Borház 2018-as évjáratú olaszrizlingje lett

A megmérettetésben résztvevő pincészetek valamennyien kiállítanak a gasztrofesztiválon július 17-21. között.  

Bük Város Bora: /szakmai zsűri/

1. Vinora Borház Csepreg, Olaszrizling 2018 /Bük Város Bora cím, Oklevél/
2. Jagodics Pince Kőszeg, Harmónia Sauvignon Blanc 2018 /Oklevél/
3. Tornai Pincészet Somló-hegy, Zenit 2018 /Oklevél/

Fesztivál Bora: /társadalmi zsűri/

Mándli Borház Cák, Cáki Cserszegi Fűszeres 2018 /Oklevél/

Borbarát Hölgyek Bora: /Borbarát Hölgyek zsűri/

Répcementi Borpince Csepreg, Soproni Kékfrankos 2017 /Oklevél/

Sajtó Bora /sajtó zsűri/

Tóth Pincészet Kőszeg, Chardonnay 2017 /Oklevél/

Idén 10 pincészet 27 bora nevezett a versenyre - három rozé, tizenhárom fehér és tizenegy vörös bor. A Város Borát szakmai zsűri, a Fesztivál Borát társadalmi zsűri, a Borbarát Hölgyek Borát csepregi, kőszegi és lukácsházi borbarát hölgyek, a Média Borát pedig a Szombathelyi TV, a Dunántúli Trió TV és a vaskarika.hu egy-egy tagja alkotta zsűri választotta meg.  


Kapcsolódó írásunk:

A fehérek dominanciája - Bük Város Bora 2019 választás

2019.07.11. - 01:00 | Büki László 'Harlequin'

A fehérek dominanciája - Bük Város Bora 2019 választás

A négy zsűriből háromnál fehér bor lett a legjobb! - Július 10-én a Büki Művelődési Központ és Könyvtár tanácstermében választották meg Bük Város Borát, ami 27 tétel közül került ki a szakmai zsűri döntése alapján. Emellett a társadalmi zsűri Fesztivál Borát, a Borbarát Hölgyek és a sajtó pedig Borbarát Hölgyek Borát és Média Borát választott. A hivatalos eredményhirdetésre július 17-én, a 14. Gyógy-Bor Napok ünnepélyes megnyitóján kerül sor.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás