Halrudacskáktól a harcsákig - Gáspár Bea főzött a Gasztro Színpadon

Képgaléria megtekintése2019.07.20. - 10:30 | Greffer Krisztián

Halrudacskáktól a harcsákig - Gáspár Bea főzött a Gasztro Színpadon

A borús pénteki napon egy igazi háziasszony töltötte meg melegséggel a Gasztro Színpadot. Gáspár Bea Rác módra készített harcsát hozott el a közönségnek a 14. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztiválon.

Sok nő érezhetett sorsközösséget Gáspár Beával, aki őszintén elmesélte, hogy kényszerből állt neki főzni. 19 évesen, friss házasként főként mirelit, gyorsan kisüthető ételekből állt a repertoárja, férje, Gáspár Győző például kimondottan szerette a halrudacskákat. Ezen idővel túllépett, amit már a konyhafőnök műsorában is bizonyított. Év végére saját szakácskönyve jelenik meg, melynek érdekessége, hogy családja kedvenc receptjei találhatók benne.

Bea a receptjeit családja és barátai ízléséhez igazítja. A harcsa egy jó barátjuk kedvence, a lecsóhoz lehámozza a paradicsomot, és paprikát is, mivel lánya még leturmixolva is észreveszi, ha nem teszi meg.

Bük város borát kínálták az ételhez, melyet Molnár Sándor mutatott be. A 2018-as olaszrizling a csepregi szőlőhegyről származik, Vinora Borház tétele. Sándor a csepregi borászok nevében is köszönetet mondott, hogy Bük városa nyitott feléjük. A bor bemutatása után igazi vendéglátósként nem hagyta el a színpadot, hanem a műsor további részében igyekezett segíteni a főzés körüli teendőkben.

Győző a műsor alatt végig támogatta feleségét, ugyan a konyhában nincs igazán otthon, a közönség hangulatát igyekezett fokozni - énekeltette, megszólaltatta az érdeklődőket, valamint a stábnak készült (!!) palacsintát osztogatta kedvcsináló gyanánt.

A Fekete Sereg Hagyományőrző Egyesület dobszóval, menetrend szerint érkezett Mátyás király egyik kedvenc ételével. Barna sörben párolt vadnyúl ragut tálaltak fel kenyérhéjban, kenyérbélből és tejfölből készült pástétommal, mindezt pajzson utaztatva a színpadig.

Szép Bence konferanszié és Bea korábban már főzött együtt, ezt többször fel is emlegették, és ahogy korábban is, most is kifutottak a rendelkezésre álló időből, de ez a kóstolni vágyó vendégeket nem tántorította el attól, hogy megvárják az étel elkészültét, amit Győző szorgosan osztogatott a legkitartóbbak között.

Eddig ez történt a Gasztro Színpadon:

Dehidratált marhapofát is főzött Rácz Jenő, Michelin-csillagos séf a 14. Gyógy-Bor Napok Gasztro Színpadán

2019.07.19. - 01:35 | Greffer Krisztián

Dehidratált marhapofát is főzött Rácz Jenő, Michelin-csillagos séf a 14. Gyógy-Bor Napok Gasztro Színpadán

Égetett karfiol, kínai ecetben savanyított shimeji gomba, dehidratált marhapofa barnavaj mártással - ezt hozta el nekünk Rácz Jenő, Michelin csillagos séf a 14. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál második napján.

 



Havannai ízek, búvárszemüveg és LiBeRo a Gasztro Színpadon

2019.07.18. - 02:30 | Greffer Krisztián

Havannai ízek, búvárszemüveg és LiBeRo a Gasztro Színpadon

LiBeRo, azaz Horváth Lívia, Szép Bence és Nika Róbert a konyhában! Fűszeres combok esete a mórokkal és keresztényekkel, avagy Havannai Csirkecomb babos rizzsel. Ez olvashatjuk a receptkártyán, ami alapján elkészült a 14. Gyógy-Bor Napok - Büki Gasztrofesztivál első napjának ínycsiklandozó étele.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás