Bor, borzongás, Balaton - Balatonfüredi Borhetek 2019

Képgaléria megtekintése2019.08.18. - 09:00 | vaskarika.hu - Fotók: Varga András

Bor, borzongás, Balaton - Balatonfüredi Borhetek 2019

Huszonöt borász települt ki a Balaton legnépszerűbb gasztronómiai attrakciójára. Az első boros pavilon - a hagyományoknak megfelelően - idén is az év borászáé, azaz Kálmán Józsefé. A borvidék legjobb nedűi kínálják magukat, harminc fajtából származó, közel háromszáz féle bor, köztük rozék, gyöngyöző borok, az elnyűhetetlen rizlingek és persze a díjnyertes borok. A Borhetek ideje alatt minden este ingyenes koncertek várják az érdeklődőket szeptember 1-ig a Tagore sétányon. A borházak közé emelt két kis színpadon szól majd a zene 21-24 óra között, és ad kellemes kulisszát a borozáshoz és a beszélgetéshez. Szombaton tettünk kameránkkal egy hangulatfelvillantó boros sétát a rendezvényen.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

ILDIKÓ 2020.03.26. - 07:33
Mi is csatlakoztunk a #maradjotthon kampányhoz a férjemmel és a 6 hónapos kislányommal. Nálam még nem jött el a mit csináljak most itthon? frász, bőven van mit foglalkozni egy kisbabával. Amikor egyik alkalommal szoptattam és Én is pihentettem a szemem, eszembe jutott a múlt évi Füredi borhetek. Én akkor már nem fogyaszthattam alkoholt a baba miatt, de a férjem szívesen megkóstol mindenféle íz világú nedűt. Hogy ne kelljen nekem vezetni, ő pedig nyugodtan borozgathasson lefoglaltuk a hétvégére a Pe-Ki Lux Apartmant. Habár nem a parton van közvetlenül, de a mellette található kerékpárúton, ami amúgy szuper romantikus kis hely (tudom, bután hangzik, pedig tényleg az: kis patak csörgedezik mellette és hatalmas fák állnak az út mentén), lassan lesétáltunk a Tagore sétányra, vettünk 1 pohár fehér bort és egy zsíros kenyeret, leültünk közvetlenül a partra, hallgattuk a zenét és közben beszélgettünk, tervezgettünk….
Ahogy most kinézek az ablakon és látom, hogy március végén esik a hó, és nem hagyhatjuk el a lakást, olyan távolinak tűnik az egész, de közben titokban abban reménykedem, hogy augusztusra elmúlik ez az egész és idén is el tudunk menni, csak most már a kislányunkkal a karunkban.