Keleti Udvar: táncbemutatók a misztikus Kelet világából

Képgaléria megtekintése2019.08.24. - 13:00 | vaskarika.hu - Fotók: Tóth Péter, Dart

Keleti Udvar: táncbemutatók a misztikus Kelet világából

Augusztus 23-án kitárta kapuját a régi helyszínére, a VAOSZ udvarba visszatérő Keleti Udvar, a táncművészet otthona, középpontban a hastánccal. Két fotósunk is megörökítette a csípőringatókat.

Az Udvarban a karnevál során fellépő csoportok:

Tobischka Kata és az 1001 Tánccsoport - Szombathely - hastánc előadás

Gyécsek Blanka, Horváth Hanna, Horváth Hanni, Horváth Kata és Kőhalmi Hanna több éves táncos és színpadi múlttal rendelkeznek. 9 éve fellépői a Savaria Történelmi Karneválnak

Főnix Tánccsoport- Szombathely - hastánc előadás

Paizer Alíz, Ipkovics Ági és Tobischka Kata 2003 óta táncolják a keleti táncok több válfaját. 2005 óta a Karnevál fellépői, kilenc éve szervezői a Keleti Udvarnak.

Déri Kata- Szombathely - hastánc előadás

12 éve éli meg mindennapjaiban is a hastánc varázsát. Gyakori színpadi szereplései mellett neves versenyeken ezüst és bronz minősítéseket szerzett. Útján kísérték kisérték: Kecskés Andrea, Novák Viktória, Shamila, Habda Viktória, Gyürü Zsuzsa.

Tácsik Gabriella és a Thara Tánciskola - Esztergom - hastánc előadás

A Thara Tánciskola idén harmadszor szórakoztatja a karnevál résztvevőit! Az idei évben is izgalmas, játékos, koreográfiákkal és különleges zenékkel készül a látogatók számára.

Francsics Viktória - Szombathely - indiai táncelőadás

Viktória közel 8 éve táncol - eleinte hastáncot majd a Bollywood stílust. Többször vett részt hazai versenyeken és fesztiválokon. Célja, hogy minél többen megismerjék ezt a vidám és mozgalmas tánc stílust.

Aladdin Westside TSE - Szombathely - hipp-hopp táncbemutató

A Westside TSE legutolsó karácsonyi gáláján a népszerű Aladdin Disney mesét vitte színpadra, és kicsit alakított a saját szájíze szerint. A mintegy 15 perces műben felelevenedik Aladdin, Jázmin, a Dzsinn és Jaffar története, egy kicsit színházas egy kicsit musical-es, de mindenképp főleg táncos verzióban. A darab különlegessége, hogy minden szereplője gyerek, így a színészi előadás is mindenképp egy kicsit rendhagyó a gyerekeknek köszönhetően!

Asther és a Kőszegi Orientális Táncklub

A Kőszegi Orientális Táncklub számára a hastánc, mely a női testet és lelket egyaránt szépíti, nélkülözhetetlen elemévé vált az életnek, mágnesként tartja össze ezt a kis, női közösséget. Repertoárjukban a klasszikus orientális tánctól kezdve, a folklóron át és a látványos show-n keresztül a fúzióig változatos műsorszámok szerepelnek. Kőszeg város rendezvényeinek és a környékbeli hastáncéletnek is rendszeres szereplői, az elmúlt egy évben pedig Németországba és Spanyolországba is meghívták őket fellépni.

Mira Orient Art

A Mira Orient Art formáció neve immár közel másfél évtizede egybeforrt az orientális tánchagyományokkal - 2004 óta a klasszikus egyiptomi és modern orientális stílus találkozásának meghatározó képviselője. Az elmúlt években látványos műsoraikkal egyaránt gazdagították a hazai és külföldi rendezvények, történelmi fesztiválok kulturális palettáját, országos versenyeken dobogós helyezésekkel tették le névjegyüket, karitatív indíttatású saját rendezvényeik mára hagyománnyá váltak. A Savaria Történelmi Karnevál jótékonysági csatlakozó helyszínének, Szultánia-Miraculum-nak a megálmodói és megvalósítói immár tizedik éve. A Budapest Utazó Nagycirkusz vendégműveszeként járták Európát, az Iseumi Játékokban Mozart Szöktetés a Szerájból című operájában táncoltak, idén pedig Esztergomban a Múzeumok Éjszakája főattrakciójaként kaptak meghívást.

Ambrus Viktória Kamilla - Budapest - hastánc előadás

Művészneve Kamilla Oriental. Több, mint 10 éve hastáncol. Hazai és külföldi oktatók óráin szerezte tudását. Versenyeken 2015-ben és '16-ban Prágában, Krakkóban és Bécsben is győzelmet aratott. Szeret táncolni és ha a közönség vele együtt éli meg a tánc örömét.

Freya & Inanna - Szombathely - hastánc előadás

Paizer Aliz és Ipkovics Ágnes a hastánc legmodernebb műfajában; a törzsi fúzióban mélyedtek el. Műsoraikban az erős, független női karaktereket jelenítik meg, nyugati, gyakran elektronikus zenére, mitikus lények bőrébe bújva.

Shamila és ISIS Gyöngyei - Szombathely - hastánc előadás

Az orientális tánccsoport 2010 óta sikeresen működik Szombathelyen Skribáné Csuka Adrienn - Shamila vezetésével. Repertoárjunk színes, a klasszikus, a folklór, vagy az eszközös modern fantáziatáncok megtalálhatóak műsoraikban.

Shererah Hastánc - Budapest

15 éve hastáncol, showhastánc és törzsi fúziós ágakat képvisel, mindene a tánc. Nemzetközileg elismert táncos, emellett tanít és zsűrizik. Tanítványai a hastánc mellett a tánc szeretetét és női erőt is tanulnak tőle, ezzel sugárzó kis csapatot alkotva. www.shererah.com Facebook/Shererah Bellydance

FRICSKA - Budapest - néptánc show elemekkel

Papp Gergely Bálint, Papp Máté Bence, Popovics Márk, Szabó Dániel 2014 óta, Michael Flatley-t legyőzve lettek a világ leggyorsabb táncosa cím büszke birtokosai. Négy szavazatot kaptak a 2015-ös Britain's Got Talent London műsorában. A világon először néptáncoltak a levegőben és bemutathatták virtuozitásukat Károly walesi herceg születésnapján is. Youtube videójuk eléri az 5 milliós nézettséget. "Azért választottuk a magyar néptáncot, mert rengeteg erő és dinamika rejlik benne. Egy új, modern, innovatív táncstílust akarunk teremteni."

Ez is pénteken történt:

Jelmezes felvonulás a XX. Savaria Történelmi Karneválon

2019.08.24. - 01:30 | vaskarika.hu - Fotók: Dart

Jelmezes felvonulás a XX. Savaria Történelmi Karneválon

Több mint ezer jelmezes vonult fel augusztus 23-án a jubileumi, hat történelmi kort megidéző karneválon. A hagyományőrző csoportokhoz civilek is csatlakoztak: a városban élő polgárok és turisták is történelmi jelmezt öltve vettek részt a felvonuláson, amin a város két országos bajnokcsapata is jelen volt. A Falco KC teljes kosárlabdacsapata és a Szombathely Crushers divízió I-es amerikaifutball-csapata is felvonult, azaz a gladiátorok nyitották és a modern gladiátorok, a sportolók zárták a menetet.

Vidámság és rockandroll a XX. Savaria Történelmi Karnevál pénteki koncertjein

2019.08.24. - 04:30 | vaskarika.hu - Fotók: Tóth Péter

Vidámság és rockandroll a XX. Savaria Történelmi Karnevál pénteki koncertjein

Pénteken este a Forum Színpadon a Kerekes Band furulya-rockandrollját, a Fran Palermo vagabond rockját, valamint a Borok Utcájában Nagy Feró és a Beatrice babos kendős-hamuban sült retrolubickolását élvezhette a homo carnevalicus.

 

 

Bűn és emelkedettség - Villon-est és Capella Savaria a karneválon

2019.08.24. - 19:00 | Rozán Eszter - Fotók: Büki László, Szakonyi Eszter

Bűn és emelkedettség - Villon-est és Capella Savaria a karneválon

Mácsai Pál és Huzella Péter 20 éve járják az országot Villon-estjükkel, az idén a Savaria Karneválra is eljutottak, hogy színvonalas műsorukkal elkápráztassák a közönséget. Költő, színész és zenész találkozásának lehettünk tanúi a Bartók Teremben.

 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás