Ezek a győztes fürdők! - Az Év Fürdője szavazáson a vasi fürdők közül a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő érte el a legjobb eredményt

2019.09.06. - 00:30 | vaskarika.hu - Fotók: azevfurdoje.hu

Ezek a győztes fürdők! - Az Év Fürdője szavazáson a vasi fürdők közül a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő érte el a legjobb eredményt

Az idei versenyre összesen 153 ezer szavazat érkezett. A közönségszavazatok alapján a győztesek: egy nagy visszatérő, egy építészeti különlegesség és egy nagyváros legkisebb fürdője. A vasi fürdők közül a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő érte el a legjobb eredményt.

Idén nyáron már ötödik alkalommal keresték az ország a kedvenc fürdőit, az online közönségszavazáson közel 200 hazai fürdő három kategóriában versengett a voksokért.

Magyarország termálvízkészlete az 5. legnagyobb a világon, sehol máshol nincs ilyen magas hőmérsékletű és egyben ennyi különböző betegség kezelésére, megelőzésére alkalmas termál- és gyógyvíz - a szavazás célja, hogy erre felhívja a figyelmet.

Az Év Fürdője
1. Harkányi Gyógy- és Strandfürdő
2. Hungarospa Hajdúszoboszló
3. Zalakarosi Fürdő
4. Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő
5. Gyulai Várfürdő
.
14. Bükfürdő Gyógy- és Élménycentrum

Az Év Fürdője: Harkányi Gyógy- és Strandfürdő - A harkányi fürdő a 80-as évekig az ország egyik legismertebb és leglátogatottabb fürdője volt. A 90-es évektől kezdve némileg lemaradt a versenytársaitól, és csak az utóbbi néhány évben zárkózott fel újra a legnépszerűbb fürdőhelyek közé. Itt található az ország talán legsokoldalúbban alkalmazható gyógyvize, amely mozgásszervi panaszok mellett bizonyítottan jótékony hatással van nőgyógyászati és bőrbetegségekre is. A gyógyulást pedig a város mikroklímája, a napsütéses órák magas számának köszönhető melegebb időjárás is elősegíti A 13,5 hektáros ősfás parkban található strandon 2016-ban szabadtéri csúszdapark épült, 2017-ben fedett gyermekvilággal, idén pedig egy komplett wellness részleggel és modern szaunavilággal bővült a fürdő. 

Az Év Regionális Fürdője
1. Hagymatikum Makó
2. Jonathermál Gyógy- és Élményfürdő Kiskunmajsa
3. Várkertfürdő Pápai Gyógy- és Termálfürdő
4. Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő
5. Bogácsi Gyógy- és Strandfürdő

Az Év Regionális Fürdője: Hagymatikum Makó - Az egyedi hangulatú Hagymatikum fürdő Makovecz Imre tervei alapján épült 2012-ben és magán viseli a híres építész jellegzetes stílusának jegyeit. A látványvilág mellett a fürdő különlegessége a gyógykezelések során alkalmazott marosi gyógyiszap. A fürdőben a 15 medence és a 4 csúszda mellett 9 szauna is található, köztük olyan specialitások, mint a gyógynövényes szauna. 

A Helyiek Kedvenc Fürdője
1. Miskolctapolcai Strand
2. Nagyszénási Parkfürdő
3. Nagykátai Gyógyfürdő és Strand
4. Lepence Spa Visegrád
5. Kerekdombi Termálfürdő Tiszakécske
.
10. Mesteri Termálfürdő

A Helyiek Kedvenc Fürdője: Miskolctapolcai Strandfürdő - Miskolc három fürdője közül a legkisebb a Miskolctapolcai Strandfürdő, amely nem tévesztendő össze a közelében található világhírű Barlangfürdővel. A helyiek körében ismert és kedvelt strand wellness részlege egész évben várja a vendégeket, de népszerűségét a szezonálisan nyitva tartó úszómedencének, fokozatosan mélyülő családi medencéjének valamint röplabda és lábtenisz pályáinak köszönheti.

A vasi fürdők megyén belüli helyezései:Fürdő neve

1. Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő - Az Év Fürdője
2. Bükfürdő Thermal & Spa - Az Év Fürdője
3. St.Gotthard Spa & Wellness Szentgotthárd - Az Év Regionális Fürdője
4. Mesteri Termálfürdő - A Helyiek Kedvenc Fürdője
5. Vulkán Gyógy- és Élményfürdő Celldömölk - Az Év Regionális Fürdője
6. Mjus World Resort & Thermal Park Körmend - Az Év Regionális Fürdője
7. Borgáta Termálfürdő - A Helyiek Kedvenc Fürdője
8. Tófürdő Szombathely - Az Év Fürdője
9. Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő - Az Év Fürdője
10. Szentkútfürdő Vasvár - A Helyiek Kedvenc Fürdője

Kapcsolódó írásunk:

Vas megye ismét bizonyított - Wellness-ben is TOP-on a térség

2019.09.05. - 19:30 | vaskarika.hu

Vas megye ismét bizonyított - Wellness-ben is TOP-on a térség

Ha wellness, akkor Vas megye. Az Év Fürdője 2019 szavazás eredménye alapján legalábbis ez bátran kijelenthető. A térségből ugyanis három fürdő is bekerült a legnépszerűbbek közé: a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő, a Bükfürdő Thermal & Spa, valamint a Mesteri Termálfürdő is ott a TOP-ban.

Új hozzászólás