Off-road bemutató és jótékonysági focimeccs Pintér Attika gyógykezeléséért

Képgaléria megtekintése2019.09.23. - 00:35 | Misel

Off-road bemutató és jótékonysági focimeccs Pintér Attika gyógykezeléséért

Szombaton Nagysimonyiban a Nyugat Off-Road Egyesület tartott bemutatót, vasárnap délután pedig a sitkei focipályán rendeztek futballmérkőzést - mindkét jótékonysági esemény közös célja, hogy a bevétellel Pintér Attika gyógykezelését támogassa.

Jótékonyság - ha ezt a szót halljuk, ambivalens érzéseink keletkeznek. Egyrészt benne foglaltatik a lényegét jelentő jóság és a tény, hogy az érzés és segítés szándéka még nem veszett ki az emberiségből, másrészt ott van a szomorú valóság is, hogy szükség van rá, mert világunkban nem mindenki szerencsés. Ahogy számtalan formája lehet a szükségnek, ugyanúgy a segítségnek is.


Nemrég magazinunkban és a közösségi oldalakon is hírt adtunk egy beteg kisfiúról, Pintér Attikáról, és nehéz helyzetbe jutott családjáról. Kicsit szkeptikusak voltunk, mert se szeri, se száma sajnos a hasonló felhívásoknak. Nagy örömünkre sokakat megérintett a történet, és a segítségnyújtás a legkülönfélébb helyekről érkezik. Két rendezvény is zajlott hétvégén, aminek bevételét a családnak ajánlották fel.

Szombaton Nagysimonyiban a Nyugat Off-Road Egyesület tartott egy bemutatót. A főleg versenyzésre létrejött egyesület idén alakult, a huszonhét főt számláló közösségben négy hölgy is űzi ezt a cseppet sem nőies sportágat. Célkitűzéseik közt szerepel a versenyzés mellett a jószolgálat is. Bertáné Varga Barbara, az egyesület egyik hölgytagja elárulta, hogy évek óta foglalkoznak adománygyűjtéssel, és mint fiatal édesanya, nem is volt kérdés a számára, hogy most is segítenek. Ők már másodszor támogatják a családot, mert egy héttel ezelőtt a Sághegyen már tartottak egy hasonló bemutatót.


Vasárnap délután pedig a sitkei focipályán rendeztek futballmérkőzést, hogy a bevétellel járuljanak hozzá a kisfiú gyógykezeléséhez. Attika, aki nagy foci drukker - kedvenc csapata, a Fradi - most biztosan szívesen részt vett volna a meccsen maga is. A sitkei csapat ellenfeleként a Kemenesalja rúgta a bőrt. A Ferencváros szurkolóit is megérintette a történet, és megígérték a támogatást, azzal a reménnyel, hogy Attika felgyógyulva, ezt a nagyhírű klubot erősíti majd, mint leendő futballista.

A család nevében köszönjük a támogatást, és szívesen hírt adunk minden hasonló kezdeményezésről.

Segíts egy családon! - Nyílt levél Neked és Mindenkinek!

2019.09.04. - 07:00 | Misel

Segíts egy családon! - Nyílt levél Neked és Mindenkinek!

Ha egyszer családról írok, a ti képeteket szeretném illusztrációnak - mondtam egyszer Juditkának. Most tehát azt teszem: írok a ti családotokról. Az ok a lehető legdrámaibb. Ha ma készítene valaki rólatok egy képet, talán rá sem ismerne a szereplőkre... Egy rákos kisfiú műtétjéhez és életkörülményeinek javításához kérjük a T. Olvasó segítségét!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás