Dobd ki a szemetest! - Hulladékcsökkentés lépésről lépésre Tóth Andival (okt. 5.)

2019.10.04. - 09:00 | vaskarika.hu

Dobd ki a szemetest! - Hulladékcsökkentés lépésről lépésre Tóth Andival (okt. 5.)

Helyszín: Szombathely, Berzsenyi Dániel Könyvtár

Dátum: 2019.10.05.

Soha annyi szó nem esett a sajtóban és a közösségi médiában a környezetvédelem és a klímatudatosság fontosságáról, a műanyag- és hulladékmentes mindennapok szükségességéről, mint az elmúlt hónapokban. Lassan mindenki ráébred arra, hogy tenni kell. Most és valamennyi embernek.

Azért, hogy legyen jövő, hogy legyen élhető élet a Földön évtizedek, évszázadok múlva is. A párbeszéd is fontos, az együttgondolkodás. Erre ad lehetőséget október 5-én (szombaton) 18 órakor, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár rendezvénye, amely közösségi kezdeményezésre - elsősorban fiatal szombathelyi nők, gyermekeik jövőjéről gondoskodó, háztartást vezető édesanyák kérésére reagálva - szerveződött.

A program célközönsége azok, akik szeretnék lépésről lépésre csökkenteni a hulladékot háztartásukban, akiknek álmuk a hulladék nélküli háztartás elérése, s akik álmuk eléréséért tenni is szeretnének. A vendég Tóth Andi, a „Háztartásom hulladék nélkül" című blog írója lesz, aki gyakorlati tanácsokkal, ötletekkel segít a cél elérésében.

Tóth Andi és családja kb. négy éve szánta el magát arra az életmódváltásra, amelynek eredményeképpen - apró lépésekkel végül drasztikus mértékben - több mint 90%-kal tudták csökkenteni a háztartásukban keletkező hulladék mennyiségét. A tapasztalatokról, a küzdelmekről, a fejlődésről blogot író édesanya hétköznapjait egyre többen és többen kezdték követni, figyelni, egyre többen kezdtek tanulni tőle. A mára 25 ezer fősre nőtt követőtábora már nem csak az interneten, hanem könyv formában is olvashat eredményeiről, tapasztalatairól. A könyv útmutatóként szolgálhat minden olyan ember számára, akit kicsit is érzékenyen érint a környezetvédelem. A konkrét gyakorlati tippek a kezdőtől a haladó szintig rendszerezve olvashatók benne, így kézikönyvként használva, segítségére lehet mindenkinek abban, hogy képes legyen a háztartási hulladékát a magyar viszonyok között is megvalósítható módon egyre jelentősebb mértékben csökkenteni.

A Berzsenyi Dániel Könyvtár a toronyi Égigérő Műhely támogató segítségével várja a programra mindazokat, akik szívükön viselik a természeti környezet sorsát és/vagy törődnek maguk és családjuk egészségével, esetleg takarékoskodni szeretnének... Az okok különbözőek lehetnek, a cél egy: a hulladékmentes háztartás. S az egyetlen, ami számít, hogy már a legapróbb lépéssel is komoly, kézzelfogható eredményeket lehet elérni.

A program része az Országos Könyvtári Napok keretében megvalósuló Éjszaka a könyvtárban című forgatagnak.

Kapcsolódó írásunk:

Országos Könyvtári Napok és Könyvtárak Éjszakája a Berzsenyi Könyvtárban (okt. 1-6.)

2019.09.30. - 10:30 | vaskarika.hu

Országos Könyvtári Napok és Könyvtárak Éjszakája a Berzsenyi Könyvtárban (okt. 1-6.)

Helyszín: Szombathely, Berzsenyi Dániel Könyvtár

Dátum: 2019.10.01 - 06.

Október 1-6. között tartják az Országos Könyvtári Napokat, amelynek részeként október 5-én, szombaton kinyitnak éjszakára is a könyvtárak. A számos program mellett beiratkozási kedvezmény kap minden korosztály a könyves vasárnapon, valamint amnesztiát minden késedelmi díjra, függetlenül a tartozás összegétől.

Új hozzászólás