Vas Megyei Prima Díj: körmendi kosaras, nardai polgármester és egyházashetyei irodalomtörténész kapta az idei díjat

Képgaléria megtekintése2019.10.06. - 06:00 | Büki László 'Harlequin'

Vas Megyei Prima Díj: körmendi kosaras, nardai polgármester és egyházashetyei irodalomtörténész kapta az idei díjat

Október 5-én együtt ünnepeltek a gazdaság, a kultúra, a tudomány és a sport jeles képviselői a Vas Megyei Prima Gálán. A 15. gálának a várossá nyilvánításának 775. évfordulóját ünneplő Körmend színházterme adott otthont, ahol a 10 kategória jelöltjei között három Prima-díjat osztottak ki, ezenkívül egy közönségdíj, egy ifjúsági Prima-elismerés, valamint három Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért díj is gazdára talált.

2003-at írtunk, amikor a Demján Sándor által létrehozott alapítvány átadta az első Prima Primissima díjakat. Két évvel később, az országos kitüntetés mellett megjelentek a területi Prima díjak is, majd 2015-ben az ifjúsági elismerések. Az idei pedig már a 15. Prima díjátadó volt Vas megye életében.

A sikeres megyei vállalkozásoknak köszönhetően a Vas Megyei Prima Díj biztos gazdasági és társadalmi alapokon nyugszik. Köszönhető ez részben Szárnyas Jánosnak, a VOSZ Vas megyei elnökének, aki három éve megújította a rendezvényt, így a PRIMA PRIMISSIMA díjhoz hasonlóan a megyében is 10 kategóriában voltak jelöltek.


A 10 kategória kiválasztott legjobbjai indultak a Vas megyei PRIMA díjért:

magyar irodalom - Alexa Károly
magyar színház- és filmművészet - Boros Ferenc és Horváth Zoltán
magyar képzőművészet - Oroszy Csaba
magyar tudomány - Kolláth Zoltán
magyar oktatás és köznevelés - Glavanics Krisztina
magyar építészet és építőművészet - Mátis Barna
magyar sajtó - Benkő Sándor
magyar sport - Ferencz Csaba
magyar népművészet és közművelődés - Dvorákné Kővári Anikó
magyar zeneművészet - Bejczi Károlyné


Prima díjazottak (b-j): Alexa Károly, Glavanics Krisztina és Ferencz Csaba

Ifjúsági Prima díj jelöltek: 

Varga Bence és Busznyák Renáta

A kategóriák legjobbjait 2019-ben is a VOSZ Vas Megyei elnöksége választotta meg, közülük titkos szavazással döntöttek a legjobb háromról, akik nettó 1 millió forinttal lettek gazdagabbak.
Az idei három Vas Megyei Prima Díjas Alexa Károly, Glavanics Krisztina és Ferencz Csaba lett.

Ezenfelül átadtak egy közönségdíjat is, melynek odaítélésében a megyei napilap segédkezett egy szavazás lebonyolításával. A közönségdíjas jutalmazásáról Szombathely Megyei Jogú Város Polgármestere, dr. Puskás Tivadar gondoskodott, melynek összege 250.000.-Ft. Idén a közönségdíjat a kőszegi Hajnalcsillag Néptáncegyüttes alapítója, Dvorákné Kővári Anikó néptáncoktató vehette át.

Gazdára talált egy ifjúsági díj is, a két jelölt között a vaol.hu-n közzétett közönségszavazás döntött. A 30 év alatti tehetségek közül 250.000.- Ft-tal lett gazdagabb a legtöbb szavazatot begyűjtő. Az Ifjúsági Prima díjat Varga Bence vehette át.

Gratulálunk a díjazottaknak és a kategóriák nyerteseinek!


Varga Bence (k) lett az Ifjúsági Prima díjas, a díjat Szárnyas János (b) és Szőnye Péter (j) adta át

A rendezvényen adták át a VOSZ Vas Megyei Szervezete által odaítélt a „2019. ÉV MEGYEI VÁLLALKOZÓJA" díjakat, és bemutatásra kerültek a VOSZ országos „2019. ÉV VÁLLALKOZÓJA" jelöltjei.

A VOSZ Vas Megyei Szervezete által odaítélt a „2019. ÉV MEGYEI VÁLLALKOZÓJA" díjazottjai:

Desits Rita - Toronyi Sütőipari Kft.
Dobos János - Nyugat Méh Kereskedelmi Kft.
Kalocsai Norbert - Kelet-Ablak Kft.
Schmidt Katalin - LIGNOMAT Kft. 

A VOSZ országos „2019. ÉV VÁLLALKOZÓJA" díjra jelöltek:

Racker Balázs - Rabacsa Metalltechnik Kft.
Sümeghy Mihály - Vasi Agrocenter Kft. 

Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjban részesülnek:

Andor Eszter
Orbán Róbert
Völler László


Andor Eszter a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díj átvételén

Az idei évben is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők arra, hogy a megye legnagyobb értékű díjainak átadásán a közélet meghatározó szereplői is jelen legyenek, társadalmi megerősítést és rangot adva az eseménynek. Idén az alapításának 775. évét ünneplő Körmenden került sor a PRIMA Gálára. A Batthyány-kasély színháztermében kezdődő díjátadón üdvözölhettük többek között a VOSZ Országos vezetősége tagjait, a Vas megyei Közgyűlés és a Vas megyei Kormányhivatal vezetőit, Vas megyei országgyűlési képviselőket, a megye városainak polgármestereit, és meghatározó intézményeinek vezetőit.

Természetesen jelen voltak a díj támogatói, a díj összegét biztosító vállalkozók, akik ezen a napon tisztelegtek a kultúra, tudomány és művészetek képviselői előtt. Társadalmi példát mutattak együttműködésben, összefogásban és a politikán túlmutató értékek megbecsülésében.

Az ünnepi műsorban körmendi előadók léptek fel: a Senior Néptáncegyüttes, valamint a Soulwave együttes két tagja, a 2017. évi Ifjúsági Különdíjas Fodor Máté és Szabó Ferenc.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás