A tisztább levegőért, az élhetőbb városért tekertek - Critical Mass bringás körmenet (fotóriport)

Képgaléria megtekintése2008.09.23. - 07:30 | Büki László 'Harlequin' - Fotók: vaskarika.hu

A tisztább levegőért, az élhetőbb városért tekertek - Critical Mass bringás körmenet (fotóriport)

Közel 100 bringás vágott neki az egyórás, Szombathely belvárosát érintő kerékpáros akciónak, ami az autómentes nap részeként volt hivatott felhívni a figyelmet a tisztább és élhetőbb város közlekedési kultúrájának - és egyben közlekedési szemléletváltásának - fontosságára.

A rövid belvárosi túra nem volt technikai malőröktől sem mentes: volt akinek ki kellett állnia deffekt miatt, másnak láncszakadása volt, így kénytelen volt rollerezve megtenni a fennmaradó távot.
A bringás konvojt az autósok is különböző vérmérséklet szerint fogadták - voltak toleráns, előzékeny sofőrök, akik prioritást adtak a kétkerekű megmozdulásnak, ugyanakkor számos autós volt, aki ezt az alkalmat használta fel a dudatesztelésre, - igaz volt, aki üdvözlésként - vagy akár a bringasorba való behajtással az "erődemonstrációra".

A kb. 10 km hosszúságú körmenetet mindenki teljesítette, így aztán este fél nyolc magasságában - ahogy ez a Critical Mass bicajos felvonulásai végén szokás - hatalmas üdvrivalgással emelte feje fölé bringáját a Fő téri szökőkút mellett.

A program beharangozója itt olvasható!


A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Maszi 2008.09.23. - 11:50
Szuper, hiogy ennyien tekertek!:D Én sajnos nem tudtam csatlakozni az elhúzódó munka miatt, de azért bringával mentem. Jövőre veletek!
Bexter 2008.09.23. - 13:55
Hiho
Nagyon jó volt a kis biciklizés. Élveztem. Tetszett a látvány ahogy az a rengeteg kerékpáros halad egy utvonalon. Az autósok viselkedése is érdekes volt. Akik türelmesen haladtak mögöttünk azoknak köszönjük szépen. Akadtak azomban olyan autósok akik nem foglalkozva a szembejövő forgalommal megelőztek minket, közben dudáltak, kiabáltak, és bevágtak a biciklisek közé. A legnagyobb ilyen eset a 2C-s buszvezetője követte el. Aki ott volt látta nem kell mesélnem, csoda, hogy nem történt semmi. Sajnos nem tettük meg a tervezett távot és le lett rövidítve de így is jó ha a vége jó.
Pár tanácsom, javító szándékú ötletem lenne a szervező(k) fele.
Nem lenne rosz, ha a szervező(k) és segédeik felhúznák a "kukás" "mávos" élénk szinü ruhát.
Több segítót bevenni a menet lebonyolítására, hogy ne legyen a békés bicajozásbol, csordajárás.
(Ezúton fel is ajánlom szolgálataim akár-e célra is.)
Remélem a tavaszi megmozdulás is ehhez hasonlóan jó lesz és kitartást a szervező(k)nek!
Csk így tovább, ez már rég kellet volna :)