Továbbjutott a Vasi Kislegényczéh a Fölszállott a páva első adásában

2019.11.09. - 11:30 | vaskarika.hu / MTI - Fotó: mediaklikk.hu

Továbbjutott a Vasi Kislegényczéh a Fölszállott a páva első adásában

A Duna Televízióban sugárzott műsorban tizenkét versenyzőt láthatott a közönség, amiből hat produkció jutott tovább a Fölszállott a páva első adásában.

A táncos szólisták és táncospárok közül Dudás Lili és Kispál Domonkos, a táncegyütteseknél a Vasi Kislegényczéh, az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában a Tulipános Tilinkó, míg a hangszeres szólisták és zenekarok közül Nagy Benedek jutott tovább a középdöntőbe a zsűri pontjaival. Szabadkártyával juttatta tovább a zsűri Szász Csanád Lászlót és Kristóf Áront.

A zsűri tagja Sebestyén Márta, Kossuth-díjas népdalénekes; Salamon Beáta előadóművész, népi hegedű tanár, a Népművészet Ifjú Mestere, a Magyar Arany Érdemkereszt birtokosa; Kocsis Enikő Harangozó-díjas koreográfus, táncművész, a Szentendre Táncegyüttes, a Győri Lippentő és a Fitos Dezső Társulat művészeti vezetője; Eredics Gábor Kossuth-díjas népzenész, akadémikus, a Vujicsics Együttes vezetője, a Zeneakadémia tanára; Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, táncművész, A Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója, a Honvéd Együttes igazgatója.

A hetedik évadot Pál István Szalonna és bandája Pál Eszter közreműködésével nyitotta meg és hat évad után átadta a stafétát a Parapács Zenekarnak, az első évad győztes zenekarának.

A vasi kislegények produkciójában Zsuráfszky Zoltán szerint nagyszerűek voltak a mozdulatok, az öltözék és minden. Kocsis Enikő szerint olyan volt, mintha egy virágos réten lettünk volna, és mindenki egyéniségét láthattuk. Profi volt ízig-vérig.
Pontok: 10 - 10 - 10 - 9 - 9 

A vasiak produkciója itt megtekinthető!

A műsorban egy különleges produkciót, a Csillagkaput is láthatták a nézők az Alba Regia Táncegyüttes Pulutyka csoportja, a Parapács Zenekar, a debreceni Kispendely Énekegyüttes és Novák Péter közreműködésével.

A MTVA és a Hagyományok Háza, valamint szakmai partnere, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület népzenei és néptáncos tehetségkutatóját idén is Morvai Noémi és Novák Péter vezeti. A Fölszállott a páva gyerekévada jövő pénteken a második élő elődöntővel folytatódik, akkor is tizenkét produkciót láthatnak a nézők.

Új hozzászólás