Szelfizz Petőfivel! Csetelj Csáthtal! - Fotófieszta a PIM-ben

2019.11.18. - 13:00 | vaskarika.hu / kultura.hu

Szelfizz Petőfivel! Csetelj Csáthtal! - Fotófieszta a PIM-ben

A Petőfi Irodalmi Múzeum a fotóhónap jegyében különleges rendezvénnyel készül november 23-án.

A múzeum fotógyűjteményében közel harmincezer felvétel található: íróportrék, csoportképek, családi emlékek profi és amatőr fotósoktól egyaránt. A Fotó Fiesztán bárki belelapozhat és megvásárolhatja az elmúlt évek katalógusait, amelyek gazdag képanyaga a gyűjtemény egy-egy jelentős részét mutatják be. Rapid tárlatvezetéseket tartanak aktuális kiállításaikon, melyek során szintén a fotó lesz a fókuszban. Garázsvásárt rendeznek, ahol régi fotók, képkeretek és paszpartuk találhatnak majd új gazdára. A Képfaragó Műhely újrahasznosító workshopján a régi fotók nyerhetnek új funkciót.

A dédi tablófotója bekerülhet egy-egy kortárs író novellájába is: a látogatók által hozott képekből történeteket építenek, amelyekhez kortárs írók rögtönöznek majd novellákat.

Az újonnan megjelent André Kertész-kötet a PIM és tagintézményei gyűjteményében található André Kertész-fotókat mutatja be. Kertész elképzelte Ady Endre kávéházi asztalát és lefotózta. A Fiesztán minden látogató saját fantáziája szerint rendezheti be Ady asztalát a kézirataival, majd készíthet róla fotót. A legjobb műveket utólag díjazzák.

A múzeum alkalmi műtermében reprodukálják a magyar irodalom legismertebb fotóit, a múzeum profi fotósai várják a látogatókat, hogy elkészítsék Ady-, Kosztolányi- vagy Babits-stílusú képüket.

„Szelfizz Petőfivel! Csetelj Csáthtal! Állj be egy csoportképre a nyugatosokkal! Hozd el otthonról feleslegessé vált, régi fotóidat és találj nekik új funkciót! Látogass el a PIM első Fotó Fiesztájára!" - hívja a látogatókat az izgalmas program, melyről itt lehet tájékozódni.

Nyitókép: Székely Aladár híres fotója Ady Endréről és Babits Mihályról

Új hozzászólás