A képernyő tekintete - Heti tvajánló (01.05-01.11)

2010.01.05. - 15:30 | Boros Ferenc

A képernyő tekintete - Heti tvajánló (01.05-01.11)

Íme még több ok, hogy miért is ne dobjuk ki a "trubadúrdobozt" az ablakon! Az agy rágógumija ezen a héten is áldoz a művészet, az igényes közönségszórakoztatás és ,- hogy egy kicsit hazabeszéljek, - az amatőr filmek oltárán is. Következő összeállításunk nemcsak a filmszakos, vagy egyéb okokból „vájtszemű” nézőknek ajánlott, hanem mindenkinek, aki egy kicsit is mélyebbre szeretne ásni és ezáltal kitágítani a látómezőt a hetedik művészet alkotásai nyomán. Tessék csemegézni!

Kedd - tv2 21:20 - Collateral

Pörgős, izgalmas, stílusos thriller Michael Mann módra. Vincent dolga az, hogy öt hullát hagyjon maga után. Az éjszaka közepén találkozik Max-szel, a taxisofőrrel, akinek élete ezen az éjszakán óriási fordulatot vesz. A feszültség és szorongás tengerében immár a rögtönzés, az ösztön uralkodik a józan ész felett. Nemcsak elképesztően új, nagyerejű alkotás, de mindent felülmúló módon tartalmas, izgalmas macska egér küzdelem, Tom Cruise és Jamie Foxx vezényletével.

Szerda - pax tv 11:10 - Remeteidő

Hogy egy kicsit hazabeszéljek, hisz a barátaimmal, -Horváth Zoltán, Kozma Gábor, - készített amatőr dokumentumfilmünket fogja vetíteni a Pax TV. 2008-ban Pusztaszentpéter, egy majdnem kihalt település az Őrség és Göcsej határán. Egyetlen lakója az évtizedek óta egyedül élő Devecz Oszkár, aki állataiból tartja fenn magát, miközben a magfizikáról elmélkedik.

Csütörtök - tv2 14:20 - Smidt története

„A nagy egészet tekintve porszemek vagyunk csupán. Csak abban reménykedhetünk, hogy sikerül nyomot hagynunk magunk után a világban. De milyen nyomot hagytam én? Mi lett jobb általam?" Csipetnyi humor és még több önmarcangolás, mindez Warren R. Schmidt magányosságának története. Főszerepben Jack Nicholson.

Csütörtök - tv2 21:20 - Igazából szerelem

Egy kis szerelem. Karácsony. Némi giccs. Jah meg még egy kis szerelem... Richard Curtis romantikus komédiája, mely számos történetet fűz össze egyetlen elképesztő filmmé, páratlan szereposztással. Hugh Grant, Colin Firth, Liam Nelson, Emma Thompson.

Csütörtök - duna tv 22:30- A szamuráj

Mestermű! Takeshi Kitano története a XIX. századi Japánba vezet minket. Főhőse Zatoichi, a vak vándor, aki szerencsejátékból és masszírozásból él. Ám az álarc mögött valójában egy kardforgató mester rejtőzik. Nemcsak magával ragadó látványorgia, de feszültségben és drámai érzelmekben gazdag klasszikus japán szamurájfilm.

Péntek - duna tv 23:20 - Cyborg vagyok, amúgy minden Ok

Még egy távol keleti gyöngyszem. Chan-wook Park, a Bosszú trilógia rendezőjének filmje. Young-goon azért kerül a pszichiátriára, mert cyborgnak képzeli magát. Evés helyett egy tranzisztoros rádió segítségével igyekszik feltölteni akkumulátorait.

Szombat - rtlklub 21:20 - Pánikszoba

Egy izgalmas és fordulatos thriller David Fincher rendezőtől, Jodie Foster főszereplésével. Négyszintes, csodás lakás egy New York-i utcában. Meg kislányával kettesben költözik be ide. Egy éjjel három férfi tör rájuk, így a nő a lányával a pánikszobába menekül. Egy helyszínen játszódó feszültséggel teli izgalmas mozi.

Vasárnap - hbo 20:00 - Sötét lovag

Titokzatos nyomasztó atmoszféra, lidérces alakok, sötét éjjelek, és nappalok. Elmosódott határok jó és rossz között, szétkent fehér festék, szörnyű tragédia, megdöntött bevételek. Ezernyi briliáns, döbbenetes feszültségpont vagy remekbeszabott pillanatképekkel dolgozik a film, hogy aztán hirtelen alattomosan brutális képsorok, pörögjenek a filmvásznon. Ez a káosz szépsége. Művészi anarchia! Amit nem lehet uralni! És itt ezen a ponton megszületett, a sötét lovag! A legenda új és minden eddiginél mélyebb rétegébe vezet, az emberi esendőség, és pillanatok alatt beszennyeződő elme sötét, kijárat nélküli világába. Izgalmas érdekfeszítő két és fél óra.

Vasárnap - tv2 20:05- Apolló 13

„Houston, baj van" Ron Howard filmje az Apolló 13 küldetéséről, és legénységéről. A hitelesség tökéletes látvánnyal és alakításokkal párosul. Főszerepben Tom Hanks, Ed Harris, Gary Sinise.

Vasárnap - film+ 21:00 - 28 nappal később

Mit tennél, ha egy nap arra ébrednél, hogy a világ, amelyben eddig éltél teljesen megváltozott és darabjaira hullott? Danny Boyle horrorja a csontokig hatol. Kegyetlenül idegtépő alkotás, melyben nem a zombik jelentik a legnagyobb veszélyt! Íme egy kis ízelítő:

Vasárnap - filmmúzeum 0:55 - Moszkva tér

Fiatalok, rendszerváltás, érettségi, ellopott tételek, pornófilm, Balatoni partyk. Török Ferenc első rendezése, úgy ahogy van zseniális alkotás. Egy szeretnivaló nemzedéki retrófilm a közelmúltról. Megáll az idő, ezúttal 2001-ben.

Vasárnap -m1 21:00 - Volver

Pedro Almodóvar filmjében Penelope Cruz remekel. Ebben az egyszerűen szépen elmesélt női filmben minden szereplő fejest ugrik a túlélésért folytatott feszült, drámai, mulatságos, ugyanakkor nagyon is szenvedélyes szituációk sűrűjébe.


Hétfő - hbo 20:00 - Börtönvonat Yumába

A neowesternként meghatározott „új" zsánerben manapság sorra születnek a jobbnál jobb mozidarabok. Persze, ez a vadnyugat már nem az a vadnyugat. Christian Bale, és Russel Crow pisztolyharca nemcsak a műfaj szerelmeseinek.

Hétfő - viasat3 21:20 - Ál/arc

A kilencvenes évek egyik legnagyobb akciófilmje, John Woo rendezésében. A főszerepben John Travolta és Nicolas Cage látható, mint Sean Archer és Castor Troy. Olyan örök riválisokat játszanak, akik egymás arcát öltik magukra.

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

rrrenato 2010.01.06. - 20:54
a Moszkva térben milyen balatoni partyk vannak? az a Szezon. bocsánat:). az "úgy ahogy van zseniális alkotás" viszont nyitott fülekre talált a fejemen.
andrás 2010.01.07. - 11:07
hát a Remeteidőről lemaradtam..... :(
bf13 (B.Feri) 2010.01.07. - 17:35
Jogos!!! Budapesti partyk-at akartam írni! Hát, de én is csak ember vagyok... :) Legalábbis páran ezt állítják rólam! :) Az itt leírtak pedig szubjektív véleményt tükröznek. Szerintem egy első filmes nagyon szerethető alkotásáról van szó, mely magasan kiemelkedik az utóbbi évek magyar filmes felhozatalából. Török Feri alkotása is generációk kedvence, nem lehet nem szeretni! Egy új magyar filmes hullám elindítója. Egy friss szellő 2000-ből....
Németh Vica 2010.01.07. - 17:44
Lassan egy éve rendszeres látogatója vagyok az oldalnak, és én még soha nem kommenteltem be, de mindennek eljön az ideje! Nem szeretem az ilyen magyar mentalitást, hogy ha valaki hibázik egyszerre az orra alá dörgöljük! Én nagyon szeretem ezt a rovatot, hisz egyszerűen minden benne van ami számomra szükséges egy film megnézéséhez. Nagyon jól összeválogatott hozzáértő listákat kapunk már több hónapja, hétről-hétre,mely talán pár nyitott szemű filmbarátnak, középiskolás-vagy főiskolás film szakos hallgatóknak nagy segítség. Pár figyelemfelkeltő mondat, és máris izzítom a DVD felvevőmet,vagy a letöltő progit. Nagyon sok jó élményt köszönhetek ennek a listának, és ezúton köszönöm meg az oldalnak és Boros Ferencnek.