Karácsonyvárás a Humán Civil Házban

Képgaléria megtekintése2019.12.10. - 00:45 | Büki László 'Harlequin'

Karácsonyvárás a Humán Civil Házban

December 9-én karácsonyváró ünnepségre várták az érdeklődőket a Humán Civil Házban. A meghitt hangulatú eseményen léleknyitó gondolatokat mondott dr. Székely János megyéspüspök, valamint Horváth Soma alpolgármester. A beszédek után a Hang-Szín-Pad Stúdió Egyesület hangjátékosai adtak műsort.

„Jézusom, a mi bűnünk is,
hogy ezt az ünnepet elborítják a reklámhegyek.
Mi tudjuk,
Kinek jár karácsony üdvözlet és kötelező ajándék,
mindenki tudja.
De meg akarunk szabadulni végre
a vásárlási és ajándékozási görcstől.
Szent ünnepet akarunk ülni,
amelyen nem az a mérték, ki mennyit ad." 

Dr. Székely János megyéspüspök Paul Roth német költő Mentsd meg a karácsonyt! című költeményével nyitotta meg a jelenlévők szívét a Humán Civil Ház ünnepségén.

A karácsony nem az ajándékok ünnepe, de nem is a fenyők ünnepe. Még csak nem is egyszerűen az emberi szeretet ünnepe. Így fogalmazott: „Nem önmagunkat ünnepeljük, hanem a Teremtőnek a jóságát, a szépségét, aki ezt a világot gyönyörűvé alkotta. Gyönge, kicsi védtelen gyermekként eljött közénk, hogy tanítson minket is a hiteles, emberi élet útjára, a szeretet útjára".

Arra is tanít minket, hogy ma is eljön az Úristen, a legegyszerűbb helyre is. Kopogtat, ahol nyitott szívet talál, ott szeretne megszületni. Tanítja a világot a legfontosabb titokra. Arra, hogy mi emberek, ha megszületünk, tanuljunk meg szeretni. Ami az életünkből megmarad, az a jóságunk, szeretetünk, önzetlenségünk.

„Nem csak arra kell figyelni, hogy mit kapunk, hanem elsősorban arra hogy mi mit tudunk adni. Nem a kirakatoknak kellene csillognia, hanem a lelkünknek." - hívta fel Karácsony közeledtével a jelenlévők figyelmét dr. Székely János megyéspüspök. Beszédét követően a kis adventi koszorú két gyertyáján lobbantotta fel a lángot.

A lélekébresztő gondolatok után Horváth Soma alpolgármester örömét fejezte ki, hogy a Humán Civil Házban ilyen pezsgő önkéntes élet folyik, amit nagyra értékel az önkormányzat, és a jövőben is támogatni fogja.


Az esemény zárásaként a Hang-Szín-Pad Stúdió Egyesület hangjátékosai Rozán Eszter: Karácsony a gangon című darabját adták elő, az ünnepi eseményt a Csendes éj közös eléneklése zárta le.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás