Pénteken szurkolhatunk a Vasi Kislegényczéhnek - Fölszállott a páva: a második középdöntővel folytatódik a műsor pénteken

2019.12.12. - 09:20 | MTI

Pénteken szurkolhatunk a Vasi Kislegényczéhnek - Fölszállott a páva: a második középdöntővel folytatódik a műsor pénteken

A második középdöntővel folytatódik a Fölszállott a páva idei gyerekévada, péntek este ismét tizenkét produkciót láthatnak a nézők, akik a szabadkártya sorsáról is dönthetnek.

A Duna Televízióban 19 óra 30 perctől sugárzott műsorban a gyerekek ezúttal is négy kategóriában - énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek - mérhetik össze a tudásukat. Az előző évekhez hasonlóan 48 produkció áll a Fölszállott a páva színpadára, karácsony előtt pedig kiderül, kik lesznek a kategóriák legjobbjai és ki lesz 2019-ben a nézők kedvence.

A második középdöntőben a táncos szólisták és táncospárok között Sándor Benjámin Solt (Szekszárd), Trenka Máté (Tác), Busai Bori és Makula Zoltán (Jászberény), valamint Hajdu-Németh Balázs és Ilona (Budapest) mutatkozik be.

A táncegyüttesek közül a Szinvavölgyi Néptáncegyüttes (Miskolc) és Vasi Kislegényczéh (Szombathely) produkcióját láthatják a nézők.


Az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában Szerdahelyi Luca és Nagy Eszter (Felsőörs és Ráckeve), Ölveczky Emma (Érsekcsanád), a Komári Puják (Zalakomár) formáció lép színpadra.

A hangszeres szólisták és zenekarok közül Nagy Benedek (Budapest), Csapodi Tádé (Budapest) és a Bodros Tamburazenekar (Vajdaság - Ada) adja elő produkcióját.

A középdöntőben a szabadkártya sorsáról már nem a zsűri, hanem a közönség dönt. A nézők a műsor ideje alatt szavazhatnak kedvenc produkciójukra sms-ben és a Médiaklikk Plusz mobilapplikáción keresztül.
A műsorról további részletek, valamint a versenyzők kódjai a www.folszallottapava.hu oldalon olvashatók.

A zsűri tagja Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, Prima Primissima és UNESCO-díjas előadóművész; Salamon Beáta előadóművész, népihegedű-tanár, a népművészet ifjú mestere, a Magyar Arany Érdemkereszt birtokosa; Kocsis Enikő Harangozó-díjas koreográfus, táncművész, a Szentendre Táncegyüttes, a Győri Lippentő és a Fitos Dezső Társulat művészeti vezetője; Eredics Gábor Kossuth-díjas népzenész, a Vujicsics Együttes vezetője, a Zeneakadémia tanára, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, táncművész, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója, a Honvéd Együttes igazgatója.

A műsorban is lesz különleges produkciót: Csipkerózsika története elevenedik meg a Magyar Nemzeti Táncegyüttes produkciójában, amelyet Zsuráfszky Zoltán rendezett.

Az MTVA és a Hagyományok Háza, valamint szakmai partnere, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület népzenei és néptáncos tehetségkutatóját idén is Morvai Noémi és Novák Péter vezeti.
A jövő héten a döntővel zárul a Fölszállott a páva idei gyerekévada.

Új hozzászólás