Döntőben a Vasi Kislegényczéh! - Teljessé vált a Páva döntős mezőnye

2019.12.13. - 22:00 | vaskarika.hu / MTI - Fotó: mediaklikk.hu

Döntőben a Vasi Kislegényczéh! - Teljessé vált a Páva döntős mezőnye

Teljessé vált a Páva döntős mezőnye! Újabb öt produkció jutott a Fölszállott a páva idei gyerekévadának második, péntek esti középdöntőjéből a döntőbe, a szabadkártya sorsáról a nézők dönthettek - ezúttal a Vasi Kislegényczéhnek kedvezve! Döntő december 20-án!

A Duna Televízióban műsorban a gyerekek ezúttal is négy kategóriában - énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek - mérik össze tudásukat. Karácsony előtt derül ki, kik lesznek a kategóriák legjobbjai és ki lesz 2019-ben a nézők kedvence.

A második középdöntőben a táncos szólisták és táncospárok közül Busai Bori és Makula Zoltán, a táncegyüttesek közül a Szinvavölgyi Prücskök, az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában a Komári Puják, a hangszeres szólisták és zenekarok közül pedig Csapodi Tádé jutott a döntőbe.

A középdöntőben a szabadkártya sorsáról már nem a zsűri, hanem a közönség dönt. A nézők a műsor ideje alatt szavazhattak kedvenc produkciójukra sms-ben és a Médiaklikk Plusz mobilapplikáción keresztül. Szabadkártyával jutott a döntőbe a Vasi Kislegényczéh.

A szombathelyi Reményik Sándor Evangélikus Általános Iskola Berke, Bariska és Möndölecske csoportok legényeiből verbuválódott a Vasi Kislegényczéh, akiknek igen meggyőző volt az elődöntős produkciójuk. Tanáruk, Molnár Péter alapos munkát végzett és persze végez folyamatosan. Zsuráfszky Zoltán szerint jó koreográfiát táncoltak. Nagyon jó fejek, remekül táncoltak, csodás volt. Sebestyén Mártának is nagyon tetszett az előadás.
Pontok: 9 - 9 - 10 - 9 - 9


A zsűri tagja Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, Prima Primissima és UNESCO-díjas előadóművész; Salamon Beáta előadóművész, népihegedű-tanár, a népművészet ifjú mestere, a Magyar Arany Érdemkereszt birtokosa; Kocsis Enikő Harangozó-díjas koreográfus, táncművész, a Szentendre Táncegyüttes, a Győri Lippentő és a Fitos Dezső Társulat művészeti vezetője; Eredics Gábor Kossuth-díjas népzenész, a Vujicsics Együttes vezetője, a Zeneakadémia tanára, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas koreográfus, táncművész, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti igazgatója, a Honvéd Együttes igazgatója.

A műsorban egy különleges produkció, Csipkerózsika története elevenedett meg a Magyar Nemzeti Táncegyüttes előadásában, amelyet Zsuráfszky Zoltán rendezett.

Az MTVA és a Hagyományok Háza, valamint szakmai partnere, az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület népzenei és néptáncos tehetségkutatóját idén is Morvai Noémi és Novák Péter vezeti.

A Fölszállott a páva jövő pénteken, december 20-án a döntővel zárul.

Új hozzászólás