Az Őrült Kutyák jöttek, lőttek és elvitték a vándorserleget a VII. Tutto Bene Scarpe Országos Teremlabdarúgó Tornán

Képgaléria megtekintése2020.01.06. - 04:45 | Büki László 'Harlequin'

Az Őrült Kutyák jöttek, lőttek és elvitték a vándorserleget a VII. Tutto Bene Scarpe Országos Teremlabdarúgó Tornán

Új névvel, a kétszeres BL győztes MAD Dogs nevével bővült a nyertesek névsora a vasárnap véget ért VII. Tutto Bene Scarpe Országos Teremlabdarúgó Tornán. A legjobb vasi csapat a kőszegi Lara Autókozmetika - FC Buntstift lett. A büki csapatoknak nem termett babér a hetedik tornán, a Petrovics Apartmant a későbbi győztes búcsúztatta hosszabbítás után, míg a Tutto Bene Scarpe - Black Jack FC a második csoportkörben búcsúzott. A dobogóra a - győztes - MAD Dogs-on kívül második helyezettként a Lara Autókozmetika - FC Buntstift, harmadikként a kaposvári Fapuma csapata állhatott fel.

Vasárnap reggel a második csoportkör mérkőzéseivel folytatódott a VII. Tutto Bene Scarpe Országos Teremlabdarúgó Torna. A négy háromcsapatos csoport küzdelmeiből az első két helyezett jutott az egyenes kieséses szakaszba. Születtek itt is meglepetések, a legnagyobb talán az egyik büki csapat, a Tutto Bene Scarpe - Black Jack FC kiesése volt, akiket a győri Cső Lavina és a körmendi Budai Bádog - Sport 36 előzött meg a csoportban. A másik három csoport hat továbbjutója a Futer Tűzifa, a Fapuma, a MAD Dogs, a Lara Autókozmetika - FC Buntstift, valamint a büki Petrovics Apartmanház és a tavalyi kupagyőztes Goldwin Pluss-Cservy STC.


Tutto Bene Scarpe-Black Jack FC - Budai Bádog-Sport36 1:3

A negyeddöntő gólgazdag nyitómérkőzéssel indult, a Fapuma 5:2-vel lépett túl a Budai Bádog - Sport 36 csapatán. A következő mérkőzés viszont igazi drámát hozott: a Petrovics Apartmanházat a sorsolás szeszélye a MAD Dogs-szal hozta össze, és a 18 perc alatt nem született gól a mérkőzésen. Jöhetett a hatperces ráadás, ami szintén úgy nézett ki, hogy nem hoz eredményt. Lélekben szinte már mindenki a büntetőkre készült, amikor 15 másodperccel a hosszabbítás lejárta előtt a négy közé lőtte magát a budapesti csapat. A dráma után egy sima meccs következett, a Cső Lavina magabiztosan búcsúztatta a tavalyi győztest, a miskolci Goldwin Pluss-Cservy STC-t. Hogy a sorminta folytatódjék, a Futer a Buntstift ellen vívott végletekig kiélezett meccset (1:1), amin a büntetők döntöttek. A két vasi alakulat közül ez a kőszegieknek sikerült jobban, és jutottak ezzel a négy közé.


Cső Lavina - Goldwin Pluss-Cservy STC 4:1

Szintén sorsolás döntött az elődöntők párosításáról, a MAD Dogs a Cső Lavinával, a Fapuma a Buntstifttel meccselt a döntőért. Előbbi meccsen a győriek kétszer is vezettek (0:1; 1:2), ám a végén a Kutyák mondtak csőt a Lavinának (4:2). A másik elődöntő kimondottan parázs hangulatúra sikeredett, 1:0-ás Buntstift vezetésnél egy vitatott szituációból növelte előnyét a kőszegi csapat. A somogyi játékosok ugyan megpróbálták a játékvezetőnél érvényesíteni azt, hogy a labda out-ról (oldalsó háló feletti palánkrészről) került vissza a játéktérre, és ebből született a gól, de pozitív változást nem tudtak elérni. Azt viszont igen, hogy egyel kevesebben lettek, majd egy percre rá még egy fővel megfogyatkoztak. Állt a játék, a Fapuma játékosai pedig nem is akarták már folytatni, így lepergett a maradék idő, 3:0-al a Buntstift döntőzhetett.


Lara Autókozmetika-FC Buntstift - Fapuma FC 3:0

A kaposváriak sokat nem rágódhattak a történteken, mert a bronzmeccsen a Cső Lavina ellen kellett domborítaniuk. A győriek, akárcsak az elődöntős meccsükön, ismét jól kezdtek, ám a Fapuma bevethető játékosai felszívták magukat a bronzmeccsre, és döntetlenre mentették a rendes játékidőben (2:2). A maratoni büntetőpárbajt is jobban bírták idegekkel, és bronzéremmel távozhattak a vasi fürdővárosból. Ötödik kalapos csapatként ez kiváló eredmény.

A döntő minden ízében hozta egy rangos teremlabdarúgó tornától elvárt fordulatokat és színvonalat. A MAD Dogs és a Lara Autókozmetika - FC Buntstift derbin mindjárt a meccs elején utóbbi csapat zörgette meg a hálót, ám a félidőben - a döntő 2x12 perces volt - egalizált a pesti brigád. Sőt, a másodikban vezetett is, ám egy szintén vitatott ítélettel - kezet ért-e a labda vagy vállat - büntetőből egyenlítettek a kőszegiek. Egy perc sem volt már hátra, és a MAD Dogs megmutatta, mitől kétszeres minifutball BL nyertes: 50 másodperc alatt vágtak kettőt, így a tornán való első részvételük rögtön első helyezést eredményezett (4:2).


MAD Dogs - Lara Autókozmetika - FC Buntstift 4:2

Néhány érdekesség:
- a MAD Dogs egyetlen vereséget szenvedett a tornán, azt éppen a Buntstift ellen a második csoportkörben (1:3)
- az első csoportkör B csoportjából három csapat is a legjobb négy közé jutott (Lara Autókozmetika FC Buntstift, Cső Lavina és Fapuma), tehát ez volt a legnehezebb csoport
- két ötödik kalapos csapat is eljutott a negyeddöntőbe (Fapuma, Budai Bádog), sőt, a Fapuma harmadik lett

A torna végeredménye:

1. MAD Dogs
2. Lara Autókozmetika - FC Buntstift
3. Fapuma
4. Cső Lavina

Díjak:

A torna gólkirálya: Zimonyi Dávid (Cső Lavina) 10 gól
Legjobb kapusa: Lévay Gergely (Lara Autókozmetika - FC Buntstift)
Legjobb mezőnyjátékosa: Fekete Róbert (MAD Dogs)
Legjobb fiatal játékosa (1997.01.01. után született): Mayer Milán (Fapuma)
A döntő játékosa : Bognár Bence (MAD Dogs)
A torna gólja: Bieder Tamás (Cső Lavina)
Legtovább jutó nem kiemelt csapata: Fapuma
Örökranglista elsője: Futer Tűzifa

All Star Team (5+1): Lévay Gergely - Zimonyi Dávid - Fekete Róbert - Mayer Milán - Sütő László - Rábold Richárd

A háromnapos torna összes képes tudósítása itt megtekinthető

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás