Bájos kettős a Bájolóban - Kóbor Zsóka és Polgár Patrik duójával indult a Bájoló hetedik évada

2020.01.24. - 18:30 | Tátrainé Kulcsár Irén - Fotók: Waldinger Dóra

Bájos kettős a Bájolóban - Kóbor Zsóka és Polgár Patrik duójával indult a Bájoló hetedik évada

Kóbor Zsóka és Polgár Patrik duója a korábbi teljes zenekaros felállás után 2018-ban alakult meg. Akusztikus, alternatív-pop örömzenét játszanak, abból a fajtából ahol a dalokban egyaránt fellelhető a múltba vágyódás, a szerelem, a szakítás és a fájdalom témája, de olykor teret kap a játékos vidámság is. Január 23-án velük indult a Bájoló hetedik évada a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

Hét évvel ezelőtt kezdte meg a Berzsenyi Dániel Könyvtár a Bájoló zenés irodalmiest-programsorozatot, amelynek házigazdája Boros Ferenc tehetséges fiatalokat mutat be a bibliotéka közönségének. Baráthné Molnár Mónika könyvtárigazgató szerint kollégája egy nagyon sikeres sorozat ötletgazdája: eddig harmincnál is több, irodalmi-zenei bemutatkozásra vágyó fiatal kapott lehetőséget a szereplésre.

Most Kóbor Zsóka-Polgár Patrik kettős volt a könyvtár vendége: a duó akusztikus, alternatív-pop örömzenét játszik. Dalaikban egyrészt fellelhető a múltba vágyódás, a szerelem, a szakítás és a fájdalom témája, és persze teret kap a vidámság is.

Boros Ferenc kérdésére a fiatalok elmondták, hogy hazulról hozták a zene szeretetét, mindketten zeneiskolában tanultak, és önállóan is képezték magukat. Zsóka 12 évesen kezdett el gitározni, majd tanára kezdeményezésére énekelni is. Patrik gitározik, zenét szerez és dalszöveget ír. Pár éve álltak össze akusztikus duóvá, bár ismeretségük jóval előbb kezdődött. Miután Zsóka 2014-ben első helyezést ért el egy tehetségkutató versenyen, megkereste őt Patrik, mert úgy gondolta, hogy Zsóka egyedi, érdekes énekhangja, hangvilága nagyon megfelelő lenne az ő dalaihoz. Még abban az évben zenekart alakítottak Szombathelyen, amely nem volt ugyan hosszú életű, de a másfél év alatt legalább harminc koncert közönsége tapsolhatott az együttesnek. Némi szünet után, 2018-ban megalakult a Kóbor-Polgár akusztikus duó, ami elsősorban alternatív zenét, dalokat játszik. Zsóka és Patrik zenekar létrehozását is fontolgatja, mert néha több lehetőség adódik zenekari formációként, mint duóban: sokszínűbbé tehetnék a dalokat, izgalmasabb a munka zenekarban, és a szakmai fejlődést is segíti.


Boros Ferenc szerint Patrik dalai mély érzelmekkel telítettek, az élettörténések csendülnek ki belőlük, melankolikus hangulatot árasztanak. Zsóka mindezt jól érzi, énekében gyönyörűen azonosul vele.

Az est végén a közönség megtudhatta, hogy bejutottak a „Dal 2020"- válogatásban a legjobb 30 közé. A „Valamiért" című lírai dallal jelentkeztek a dalmustrára, mint Zsóka mondta: az esélytelenek nyugalmával. Februárban lesz a tévés bemutató; kérik, hogy akinek tetszik a dal, szavazzon rájuk. Beszélgetés közben a két fiatal dalaival bájolta el a Bájoló lelkes közönségét.

Új hozzászólás