Klubzenék és bálok hétvégéje - hétvégi progajánló (jan 15-17)

2010.01.14. - 12:20 | vaskarika.hu

Klubzenék és bálok hétvégéje - hétvégi progajánló (jan 15-17)

Helyszín: Vas megye

Dátum: 2010.01.15 - 17.

Öt klubkoncertet, két bált, három színielőadást és egy fotótárlatot ajánlunk olvasóink figyelmébe a hétvégén. A gyertyafényes körasztalok ismét a Sportházba várják a bálozó közönséget, a klubkoncertek hangulatáról pedig Siska Funicci, a Lunchbox, a Nikson, a Shanti Ska Tones és a Blues Jam gondoskodik. A Weöres Sándor Színházban a Liliom premierje és Mészáros Zsolt fotótárlata kapcsolja ki a "hétvégi tennivalók" nevű gombot az érdeklődőkben.

Január 15., péntek

Tóvendéglő

Zrínyi bál

Zrínyi Ilona Általános Iskola szülő-nevelő bál

18:45 - Weöres Sándor Színház

Fényképek a Weöres Sándor Színházból - Mészáros Zsolt fotókiállítása

"Egy-egy fotós próbán inkább érzem magam szereplőnek, mint kívülálló fotósnak. Így képeim nem is az előadásról készülnek, sokkal inkább az előadásból születnek."

A kiállítás megnyitja: Jordán Tamás

Belépés díjtalan

20:00 - Malom Söröző

Péntek esti blues a Blues Jam-mel

A belépés díjtalan.

Részletek...

21:00 - Sárvár, Nádasdy-vár, Pinceklub

Nikson, Lunchbox, Aktuális - 3 fellépő 2010 első AZK-ján

belépő: 600 Ft

Részletek...

Január 16., szombat

18:00 - Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium szalagavató ünnepsége

19:00 - Weöres Sándor Színház

Molnár Ferenc: Liliom

Molnár Ferenc hatalmas színműírói életművének ez a talán egyik leghíresebb, legsikeresebb drámája tehát, a melegszívű hintáslegény és az egyszerű, de a hintáslegénybe egy életre szerelmes cselédlány megható, szentimentális története. Életkép a Liget elesett, mégis - minden "rosszaságuk" ellenére - tiszta szívű alakjairól. A bemutatón megbukik a darab, de két évvel később, a bécsi premier után - ahol viszont tombolt a közönség - kezdi meg máig tartó világkarrierjét. Puccini operát, Gershwin musicalt szeretett volna írni a Liliomból; ekkor még Molnár nem állt kötélnek, féltette a darabot; de később hozzájárult a Carousel, azaz Körhinta zenés darab átiratához.

Szereplők:
Szabó Győző, Kiss Mari, Csonka Szilvia, Czapkó Antal, Czukor Balázs, Endrődy Krisztián, Kelemen Zoltán, Horváth Ákos, Jordán Tamás, Kálmánchelyi Zoltán, Szerémi Zoltán, Bálint Éva, Trokán Péter, Vass Szilárd, Vlahovics Edit, Szabados Mihály

Rendező:
Valló Péter

20:00 - 04:00 - AGORA - Művelődési és Sportház

Városi Bál

Fellépők: ABBA Feeling Együttes, Savaria TSE, Benedekandy divatbemutató show, Galaxy Rock and Roll Klub
Zene: Rulett együttes, Isis Big Band, latin est a Café Cubaban
Belépő: 4.200 Ft / 5.700 Ft

Elővétel:
AGORA - Jegyiroda (Szombathely, Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266)

Részletek...


20:00 - SIC

Don't Give Up The Rock'n Roll!

Fellépők: The Eccos (Ausztria-ska-punk), Shanti Ska Tones (Kőszeg-ska), Soulwave (Körmend-rock), Pampers (Sárvár-punk), S.B.T. (Szombathely-punk)

Belépő: 800.- Ft

Részletek...

A-Klub

A hiphop mezőny egyik legvérmesebb szószátyár-megmondója Siska Finuccsi és TKYD lemezbemutató turné-állomása lesz az egyetemi klub. A fel és levezetésről Dj Kicsi gondoskodik. A fergeteges hangulat tehát garantált!

Részletek...

Sárvár - Caracas Café

Most szombaton, január 16-án farsangköszöntő party lesz a sárvári Caracas Caféban, ahol is az est keretein belül leginkább a 4/4-es zenék kerülnek majd terítékre a helyi szelektorok prezentációjában. Aki kedveli a tech-house-t, illetve az electro-house-t és a 4/4be hajló breakz-et annak itt a helye! A buli ingyenes!

line up:
-NoName aka Rocky (l.u.f.)
-llkrndsz (artical)
-"i"

Január 17., vasárnap

10:00 - Mesebolt Bábszínház Kamaraterem

VERES ANDRÁS: MACKÓ SZÜLETÉSNAPJA - matiné előadás

Dramaturg: Gimesi Dóra
Tervezte: Mátravölgyi Ákos
Rendezte: Kovács Géza
Szereplők: Császár Erika, Krucsó Rita mv., Németh Márta

Ha az embernek születésnapja van, máshogy csörög a vekker, máshogy mennek a felhők és más íze van a reggelinek. Ha az embernek születésnapja van, előtte minden este megkérdezi, hogy hányat kell még aludni és megszámolja az
ujjain, hogy már csak hármat, már csak kettőt, már csak egyet... Ha az embernek születésnapja van, azt azonnal észre lehet venni.

Mackónak születésnapja van, mégsem történik semmi különös. Minden ugyanolyan, mint tegnap meg tegnapelőtt, pedig este lefekvéskor meg is számolta a mancsán, hogy már csak egyet kell aludni. Mackó születésnapja
rejtélyes körülmények között eltűnt. Sőt: lehet, hogy valaki ellopta.

A belépőjegy ára gyerekeknek és szülőknek egységesen: 700.- Ft

Jegyek a 94/501-728-as telefonszámon rendelhetők, hétköznap 8-tól 16 óráig
ill. az előadás előtt a helyszínen vásárolhatók.

19:00 - Weöres Sándor Színház

Koleszár Bazil Péter - Sultz Sándor: A jó pálinka itassa magát
irónia képekben

"Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy öreg varázsló, aki olyan pálinkát főzött, hogy ha abból ivott valaki, az utána mindenre tudta a választ. A recept elveszett, de ma is mindenki azt keresi..."

Rendhagyó színházi élmény részesei lehetnek azok, akik ellátogatnak a Weöres Sándor Színház soron következő bemutatójára.

Az alkotók - még a valóságshow-k megjelenését megelőző boldog békeidőkben, 1998-ban - hosszú hónapokon keresztül járták a városi kisember mindennapi életének tereit, és az ott gyűjtött beszélgetések, történetek alapján készült el az előadás. Vagyis esetükben igaz a megállapítás: a jeleneteket az élet írta. A próbák során a szövegek csupán dramaturgiailag kerültek átfésülésre. A végeredmény: könnyfakasztóan mulatságos életképek Közép- Európa legközepéből.

Az előadásról itt írtunk....


Új hozzászólás