Először kaptak szalagot az egészségügyi szakgimnazisták - PTE SZESZI szalagavató az Ökoturisztikai Látogatóközpontban

Képgaléria megtekintése2020.01.26. - 01:30 | Büki László 'Harlequin'

Először kaptak szalagot az egészségügyi szakgimnazisták - PTE SZESZI szalagavató az Ökoturisztikai Látogatóközpontban

Január 25-én először tűztek szalagot a Pécsi Tudományegyetem Szociális és Egészségügyi Szakgimnázium és Szakközépiskola Szent-Györgyi Albert Tagintézménye általános ápolási és egészségügyi asszisztens szakképesítést szerző végzőseinek. A 12/E. osztály szalagavató ünnepségére és báljára a Kámoni Arborétum Ökoturisztikai Látogató- és Oktató Központjában került sor.

Gyöngyössy Péterné osztályának kilenc végzőse egy rövid, de elegáns ceremónia részeként érezhette, milyen érzés végzősként az iskola szalagját tudni a szív felett. Egészségügyi és szociális végzettséggel főként súlya van ennek. Némethné Baráth Anikó mb. tagintézményvezető ünnepi beszédében elmondta, bízik benne, hogy az eltelt három és fél év alatt a diákélet minden történése hozzájárul majd a kilenc végzős jövőjének sikerességéhez, vágyaik beteljesüléséhez.

"Maturanduszok lesztek, avatandók, vizsgákra készülő végzős diákok. Ezt jelképezi majd a kék szalag az elkövetkezendő pár hónapban. Mindannyian, akik most itt vagyunk, részesei és támogatói voltunk, vagyunk, leszünk annak az útnak, amelynek során kamaszokból felnőttekké váltatok. Megérettetek a megmérettetésre. Nekünk különlegesek vagytok, és azok is maradtok, mert nekünk ti vagytok az elsők!" - emelte ki beszédében Némethné Baráth Anikó.


A végzős diákokat Reményik Sándor 'Akarom' című versével Pomeisl Csontos Katica 10/E. osztályos tanuló, míg a tizenegyedikesek nevében Meiszner Anna köszöntötte. A végzős diákok gondolatait Vlasich Zsófia tolmácsolta, majd énekes és táncos produkciók váltották egymást.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás