Stekovics Jánost Sachsen-Anhalt tartomány érdemérmével tüntették ki

2020.01.28. - 00:10 | Leila - Fotók: Stekovics János

Stekovics Jánost Sachsen-Anhalt tartomány érdemérmével tüntették ki

A fotós, a szerző és a kiadó Stekovics János Magdeburgban a Sachsen-Anhalt tartomány tiszteletbeli kitüntetését kapta. Rainer Robra tartományi- és kulturális miniszter adta át a díjat, amit a művész a tartomány kultúrájáról és történelméről szóló számos publikációjáért kapott.

A Dessau-Wörlitz Kertbirodalmát megörökítő könyvei első és második helyezést nyertek a német Kertkönyv-díj szemlén a "Legjobb illusztrált könyv" kategóriában.

Dr. Reiner Haseloff tartományi miniszterelnök kiemelte a kitüntetett elkötelezettségét. Méltatta Stekovics János magas színvonalú, hosszú évek óta tartó, felbecsülhetetlen dokumentum- és művészi értékkel bíró munkáját.

Stekovics János kiadója elsősorban olyan tematikus albumokat ad ki, amelyek a tartomány kulturális, természeti, építészeti és más értékeit örökítik meg, mutatják be. Sachsen-Anhalt tartomány érdemérmét és a hozzá tartozó oklevelet Rainer Robra kulturális- és államminiszter adta át Stekovics Jánosnak a magdeburgi Fürstenwall-palotában.


Stekovics, aki 1959-ben született Magyarországon, 1992-ben Halle-ban megalapította a "Verlag Janos Stekovics" -ot. A kiadó elsősorban a művészeti útmutatókra, a művészettörténeti és építészeti könyvekre, a kiváló minőségű illusztrált könyvekre, a városi portrékra, a regionális utazási útmutatókra és a kiválasztott irodalomra szakosodott.

Új hozzászólás