VII. Vas Megyei Gasztronómiai Fesztivál Győrváron

Képgaléria megtekintése2020.02.09. - 00:45 | Büki László 'Harlequin'

VII. Vas Megyei Gasztronómiai Fesztivál Győrváron

Közel 30 böllércsapat - köztük muravidéki, felvidéki, erdélyi csapatok - részvételével egész napos gasztronómiai fesztivál helyszíne volt Győrvár. A hagyományosan házias ízeket felvonultató eseményen a böllérmájtól a disznótoros káposztán át a tepsis tarjáig rengeteg finomságot kóstolhatott a szép számú érdeklődő. Az esemény részeként egy rekordkísérletre is sor került: Magyarország leghosszabb - 3200m - kolbászát készítették el 3000kg húspépből, több mint 20 fő részvételével. A délelőtt folyamán a kulturális programsorban fellépett a gencsapáti Kópic Néptáncegyüttes. A rendezvény a Szombathelyi Egyházmegyei Karitászt támogatta.

Közel 3500 méter hosszú az új kolbászrekord - Guinness rekorder hosszúságú kolbászt készítettek Győrváron

2020.02.09. - 18:00 | Büki László 'Harlequin'

Közel 3500 méter hosszú az új kolbászrekord - Guinness rekorder hosszúságú kolbászt készítettek Győrváron

Sikerült a rekordkísérlet, közel 3.5 km (3490m) hosszú kolbászt töltött meg több mint 20 fő február 8-án a VII. Vas Megyei Gasztronómiai Fesztiválon, Győrváron, ezzel a Babati és Társa Kft. nevéhez fűződik a Magyarország Leghosszabb Kolbásza cím. A rekordot a Magyar Rekord Egyesület hitelesítette.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Szaby 2020.02.09. - 21:45
Nem tudom ki hogy, és mennyire informált, de!! A kolbász töltésben a ABabati hús üzem segített a Győrváriaknak megtölteni a kolbászt és nem fordítva! Babati Kft-hez max csak ennyi fűződik nem több!És Győrvárhoz fűződik a rekord nem Babatihoz! Nem ők voltak a kitalálói hanem A Győrvári Polgármester! Röviden ennyi!!
BLH 2020.02.09. - 22:02
A rekord hitelesítője azt mondta, amit leírtunk. Mivel őt kérdeztük, akkor ő sem tudta? :) Egyébként a komment rossz cikkhez jött, mert ebben nincs megemlítve a Babati és Tsa, az a csatolt cikkben van nevesítve. :) De nem gond, a cím birtokosa viszont annál inkább.