Ilyen volt a farsang a Pannon Kapu Kulturális Egyesületnél

Képgaléria megtekintése2020.02.25. - 00:25 | vaskarika.hu - Fotók: Fairy Light

Ilyen volt a farsang a Pannon Kapu Kulturális Egyesületnél

A Pannon Kapu Kulturális Egyesület mindig igyekszik a szezonális ünnepekhez igazodni, így most sem történt ez másképp. A vízkereszttől (január 6.) húshagyókeddig (húsvétvasárnap előtti 47. nap), a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése a farsang.

Szentgotthárdon február 22-én rendeztek farsangi mulatságot a gyermekek részére a Színházban. Kora délutántól kézműves kuckó várta őket, ahol maszkoktól bohócfejeken át szörnyecskéket gyárthattak. Az alkotómunka után Szörnyella De Frász vezetésével tettek egy kört a városban, megmutatva mindenkinek az ötletesebbnél ötletesebb jelmezeiket.

A felvonulást követően fánkparti várta őket, ahol a Lufi Együttes fergeteges hangulatot teremtett, táncra perdítve a gyermekeket. A fiatalságnak szóló programokkal párhuzamosan zajlott a Fánksütő Verseny, melynek fánkremekeit a gyerkőcök is megkóstolhatták a buliban.

A fő attrakció mégis a rengeteg lufi és Tátrainé Bánfi Györgyi által sütött szalagos fánkok voltak, melyből minden jelenlévőnek jutott.

Kapcsolódó írásunk:

Farsangi Fánksütő Verseny Szentgotthárdon

2020.02.25. - 10:30 | vaskarika.hu - Fotók: Fairy Light

Farsangi Fánksütő Verseny Szentgotthárdon

A Pannon Kapu Kulturális Egyesület tavaly rendezett először farsangi fánksütő versenyt. A nagy sikerre való tekintettel, hagyományőrző céllal idén is meghirdették a versenyt, melyre kilenc versenyző, tizenötféle fánkot nevezett.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás